Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dnevne opservacije

Prva profesionalna konferencija za organizatore trka u sklopu 1. Serbia marathon-a [DO#058]

U okviru Serbia marathon-a, a po ugledu na slične konferencije koje se održavaju u Evropi i svetu i na onu koju smo imali priliku da posetimo u Banja Luci na Edu Coaching Forumu, organizovaće se specijalizovana strukovna konferencija za organizatore trka u Srbiji i regionu.

Ova inicijativa godi svima nama u poslu i predstavlja sliku scene koja raste i koja želi da se unapređuje. Moja iskustva sa AIMS konferencije i konferencije Evropske atletike su takva da su to dobre prilike da se organizatori sretnu, podele iskustva sa svojih trka i čuju neke nove zanimiljive inicijative.

Lično, utisak o našoj zajednici je takav da je svako sa svakim neprijatelj, da postoji puno zavisti, da je tolerancija i kapacitet za razgovor i kada se ne slažemo minimalan. To je, rekao bih, tipično za celokupno naše obrazovanje koje nije naučilo da debatuje, već da mnogo više spletkari i tračari.

Ipak sama pojava konferencije i jasno odvajanje resursa Atletskog saveza Srbije u ovoj oblasi je veliki korak napred, jer kao i ovaj blog Dnevnih opservacija i to je jedna od inicijativa koja promoviše profesionalni rad i napredak kompetencija organizatora trka.

Još uvek se ne znaju detalji konferencije, ali znamo naziv “Unapređivanje trka izvan stadiona: Menadžment– Brending; Marketing – Fandrejzing“. Očekujemo potvrdu govornika i tačne nazive predavanja i oblika rada.


Poziv na konferenciju

Prenosimo vam pismo Direktora ASS, gospodina Slobodana Brankovića, kao poziv na konferenciju, a ujedno za sva pitanja možete pisati Koordinatoru trka van sadiona pri ASS, Goranu Čegaru.

Poštovani organizatori atletskih trka izvan stadiona,

Advertisement. Scroll to continue reading.

Koristim ovu priliku da vas pozovem da učestvujete u programu međunarodne atletske priredbe »1. Serbian Marathon«, koja će biti realizovana u Beogradu, 16. i 17. novembra 2019. godine.

Pored prvenstva Srbije i prvenstva Balkana u maratonu, koji će biti održani 17. novembra 2019. godine na Novom Beogradu, sa startom u 10.00 časova ispred “Štark arene”, a na osnovu zaključaka sa prve konferencije ASS održane 30. marta 2019. godine u Jagodini, održaće se druga konferencija ASS u kongresnoj sali hotela “M” (Beograd), 16. novembra 2019. godine.

Temu konferencije (“Unapređivanje trka izvan stadiona: Menadžment– Brending; Marketing – Fandrejzing“), razmatranu iz više uglova, realizovaće predstavnici organizatora prestižnih maratona iz regiona i Evropske atletike.

Početak konferencije biće u 15.00 časova, a završetak do 19.00 časova. Zajedničku večeru za organizatore i goste prirediće Atletski savez Srbije, nakon završetka konferencije, u restoranu hotela “M”.

Troškove zajedničke večere 16.11. i noćenje sa doručkom 16/17.11. u hotelu “M” (za delegiranog predstavnika organizatora trka izvan stadiona), kao i transport prijavljenog predstavnika od hotela “M” do “Štark arene” na dan trke, regulisaće Atletski savez Srbije. Ostali eventualno zainteresovani učesnici konferencije (mogu da učestvuju u radu konferencije slobodno), snose sami troškove smeštaja i ishrane u hotelu “M”, ili to pitanje regulišu na drugi način.


Vidimo se.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

* Naslovna

Najnovija vest stiže iz Srpskog atletskog saveza i nije nam drago da je čujemo. Serbia Marathon se otkazuje zbog korona virusa. Saopštenje Srpskog atletskog...

* Naslovna

U petak 17. aprila je održan prvi online sastanak organizatora trka u Srbiji sa temom uticaja Koronavirusa na održavanje trkačkih događaja u toku jeseni....

Dnevne opservacije

Industrijska organizacija “Running USA” kreirala je široku koaliciju kompanija i organizacija za sportove izdržljivosti, kako bi se one udružile i podržale prvu koaliciju ovog...

Trčali smo sa

Najbrža rekreativka nam je ove nedelje u gostima. Verujemo da je Nora Trklja većini rekreativaca velika inspiracija. Za trkačicu koja se nikada nije profesionalno...