blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Prva adidas ŽENSKA TRKA u Srbiji – #WHYIRUNBelgrade

Adidas ŽENSKA TRKA biće održana u Beogradu, 14. maja u Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave.

Trka ima za cilj da okupi žensku trkačku zajednicu i omogući im da se njihov glas čuje – da javno kažu žašto trče, šta ih pokreće, zahvaljujući čemu uvek gledaju napred. Trku će podržati brojne poznate ličnosti iz sveta sporta i kulturnog života Srbije. Među njima su Sonja Stolić, reprezentativka Srbije i vicešampionka Balkana u trčanju na duge staze i Jelisaveta Orašanin, glumica, koje će biti prve na startu.

Trka je otvorena i besplatna za sve žene. Broj učesnica nije ograničen, kao ni razlozi zbog kojih trče. Mogu trčati individualno ili zajedno okupljene u svoj tim prijateljica.

Ovuda ce prozujati trkačice

Prijave

  • Dovoljno je popuniti online formular na sajtu www.boostbelgrade.rs i tom prilikom otkriti svoju trkačku priču.

Startni brojevi i početak trke

  • Startne brojeve koje možete preuzeti na dan trke, najkasnije do 10.30 časova.
  • Trka počinje u 11 časova, a start i cilj trke biće u Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave. Trči se pet krugova ukupne dužine 5 kilometara.

#WHYIRUNBelgrade

Pod ovim haštagom adidas deli motivacione priče. Korisite ga da motivišete druge trkačice da slede vaš primer.

Mnogo je razloga koji učesnici prve adidas Ženske trke žele da svojim trčanjem promovišu,  na primer Sonja Stolić trku posvećuje promociji trčanja kao sporta.

– Moj motiv da istrčim ovu trku biće pre svega zdrav i kvalitetan život. Želim da svojim trčanjem promovišem važnost fizičke aktivnosti, jer dobro zdravlje i kvalitetan život možemo imati samo uz sport i rekreaciju. Zato želim da svojim primerom poručim svim ženama i ljudima koji žele da se bave fizičkom aktivnošću da što pre počnu sa trčanjem i osete pravo zadovoljstvo i snagu koju pruža ova vrsta sporta

Jelisaveta Orašanin je najavila da će trčati prvu adidas Žensku trku kako bi promovisala važnost usvajanja nezbrinutih kučića:

– Trčaću 14. maja kako bih promovisala usvajanje kučića koji gladni lutaju gradom. Pomozimo im da nađu dom, učinimo ih srećnim i osećajmo se zadovoljno jer smo uradili veliku stvar. Time ćemo pomoći i ljudima, a ne samo životinjama. Želim da pomognem azilu za pse „ALEX“ iz Subotice koji je osnovan 2003. godine kao prvi „No-kill“ azil u Srbiji

izjavila je Jelisaveta Orašanin i ovom prilikom pozvala sve ljude velikog srca da se jave i pomognu da se rad ove organizacije nastavi.

A šta ćemo sa trkačima?

Iz adidasa poručuju da će Ženska trka obogatiti kalendar trkačkih manifestacija u Beogradu i doneće nova iskustva i izazove za sve dame koje vole ovaj vid rekreacije.

Donji grad će 14. maja biti zona u kojoj će sve biti posvećeno ženama i njihovom opuštanju nakon trke, a za one najkreativnije adidas sprema i vredne nagrade. Dobrodošli su i navijači, upravo oni koji svojim damama žele da pruže najjaču podršku.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Prijavite se i otkrijte svoju trkačku priču, koja može motivisati i druge da zaborave na izgovore, veruju u sebe, pronađu svoj cilj, osvoje nove kilometre i tako postanu deo ovogodišnje #WHYIRUNBelgrade adidas priče!

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci