* NaslovnaOna trči

Novozelanđanka istrčala više od 340 kilometara na traci za trčanje i oborila Ginisov rekord (nezvanično)

Nema komentara

Novozelanđanka Emma Timmis oborila je svetski rekord na traci za trčanje za žene tokom 48 sati nakon i istrčala 340,36 kilometara. Ovaj poduhvat desio se u fitnes klubu u Christchurch gde je Emma imala i podršku.

Pročitajte i: Donna Urquhart: Žena koja planira da obori Ginisov rekord polarnog trčanja na Antarktiku

Timis je prestigla švedsku trkačicu Kristinu Paltén, koja drži rekord od 2014, sa 322,93 kilometra.

„Pa, kakav vikend!!!! Sve što sam mogla da očekujem i više“, napisala je Timis u objavi na Instagramu, u kojoj je podelila svoju motivaciju za postizanje ovog svetskog rekorda na traci za trčanje. „Jedan (razlog) je bio da pojačam svoju mentalnu snagu, i definitivno jesam!!! Došla sam na neka prilično mračna mesta tokom trčanja, osećao sam to svim srcem i svaki put uspelao da se izvučem.”

Timmis i njen treći Ginisov svetski rekord

Po svemu sudeći čeka nas nešto još uzbudljivije od Tammis. Naime najavila je da je ovo 48-časovno trčanje zapravo priprema za mnogo veći izazov koji planira kasnije ove godine. Za sada nije podelila više detalja.

Timmis je dodala da se „osećala 100% zaštićenom i voljenom tokom svakog minuta trčanja. Da biste mogli da završite nešto ovako ogromno, morate imati puno poverenje u ljude oko sebe. Svaka osoba koja je tu bila pokazala je da je to poverenje bilo zasluženo.”

Pročitajte i: Darth Valley Challenge: Trkač godinama trči milju na temperaturama oko 50 stepeni

Kada bude ratifikovan, ovo će biti treći Ginisov svetski rekord koji drži Timmis. Ova ultratrkačice je poreklom iz Derbija u Engleskoj, ali trenutno živi u gradu Riftonu na Novom Zelandu.

U januaru 2022. oborila je rekord za najbrže pretrčanu dužinu celog Novog Zelanda u kategoriji žena. Distancu od severnog grada Cape Reinga do južnog grada Bluffa istrčala je za 20 dana, 17 sati, 15 minuta i 57 sekundi.

„U proseku preko 100k svakog dana, ovaj proces je bio jako, jako izazovan – nije bila šetnja (trčanje!) u parku“, rekla je Timmis na svojoj veb stranici. „Borila sam se sa ekstremnom vrućinom, gustim, brzim saobraćajem, nekoliko povreda, jedan od članova moje ekipe za podršku preživeo je saobraćajnu nesreću i još mnogo toga. Potrebna je neverovatna hrabrost, otpornost i odlučnost da se postigne ovako nešto.”

Skoro 8.000km na ElliptiGo biciklu za 74 dana

Eliptgo bicikl. Preuzeto sa: www.emmatimmis.com

6. novembra 2017. prešla je 7.951km preko Australije za 74 dana na Elliptigo biciklu. Počela je u Denhamu, zalivu Shark, koji je najudaljeniji grad zapadno od Australije. Pratila je južnu obalu sve do najdalje tačke na istok. „Ovo putovanje je bila najbolja avantura u mom životu. Odvukla sam sve što mi je bilo potrebno u prikolici iza Elliptigo, dozvoljavajući sebi da budem samostalna.“

Tri godine ranije, Timmis je završila 89-dnevno trčanje od Atlantskog okeana u Namibiji do Indijskog okeana u Pembi u Mozambiku. Na toj ruti je prešla više od 3.974 km. Ovaj poduhvat je nazvala „najtežom stvari koju sam uradila u životu“. A on je bio i inspiracija za dečiju knjigu pod nazivom Devojčica koja je trčala preko Afrike (The Girl Who Ran Across Africa), objavila je 2020 godine.

Izvor: Canadian Running

Nedavna istraživanja su otkrila da je srčani udar povezan sa treningom retkost kod starijih osoba
Vuleta, Topić i Vilagoš na samom vrhu svetske atletike
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed