Domaća pica je često omiljena poslastica u kući. Lako može da se prilagodi čak i ako svaki od članova porodice ima drugačiji ukus. A evo i recepta picu koja se pravi u ultramaratonskoj kući.
Ovog puta vam donosimo recept za domaću picu bračnog ultramaratonskog para – Kilian Jornet i Emelie Forsberg. Jornet je nedavno osvojio Hardrock 100 i UTMB, a Forsberg je i sama uspešna trkačica.
Pročitajte i: Počnite sa trejl trčanjem – možda se iznenadite!
Forsberg je suosnivačica Moonvallei-a, kompanije za sportsku ishranu zasnovanu na biljkama, sa kolegama profesionalnim trkačicama Idom Nilsson i Mimmi Kotka-om. Forsberg ima jednostavan recept za picu koji je toliko lak i svestran da ćete poželeti da ga isprobate momentalno!
Vegetarijanska pica Emelie Forsberg
Sastojci (za dve pice)
Testo:
- 2 1/4 šolje brašna (pošto u ovom receptu nema kvasca, Forsberg predlaže bilo koju vrstu brašna bez pšenice, uključujući kukuruzno, kokosovo ili kombinaciju)
- 3/4 šolje vode
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika biljnog ulja
Prelivi:
- Raznovrsno povrće po izboru (pečurke, cvekla, patlidžan, paradajz)
- Paradajz sos
- Sir (može koristiti veganski)
- Rukola (za preliv)
Uputstva
Pročitajte i: Trening za maraton – napredni plan
Sve sastojke za testo dobro izmešajte. Razvaljajte testo na pek papiru i prethodno ga pecite 5 minuta na 225 C.
Dok se testo peče, iseckajte povrće. Forsberg kaže da pravi kombinacije od onoga što ima kod kuće, a ako je u žurbi, jednostavno koristi običan sos od paradajza iz prodavnice.
Dodajte paradajz sos, povrće i sir po izboru i vratite u rernu na 220 C još oko 10 minuta. Prelijte rukolom i uživajte.