Tokom seksa mišići su aktivni u tolikoj meri da se seks može smatrati umerenom vežbom. Neka od istraživanja kažu da ukoliko seks prosečno traje 25 minuta muškarci sagore 4,2 kalorije po minutu, a žene 3,1. Ukoliko istu minutažu potroše na trčanju, žene prosečno sagore 7,1 kalorija po minutu, a muškarci 9,2.

To i nisu podaci koji bi trebalo da nas iznenade, naravno da se više kalorija troši džogiranjem nego seksom, ali je neverovatna količina energije koja se troši tokom seksa, probližna je brzom hodanju, a to dovodi do zaključka da je seks odlična forma vežbanja.

Naravno, seks ne bi trebao da zameni redovno vežbanje. Najbolje bi bilo da kombinujete seks i vežbanje i tako unapredite kvalitet života. :)

Rekreativci imaju redovniji seks od ostalih

Takođe, jedno od istraživanja kaže da rekreativci imaju aktivniji seksualni život od onih koji ne treniraju. Svaki deseti trkač ima seks najmanje jednom dnevno, a 3% njih čak dva puta dnevno.
Otkriveno je i da muškarci za vreme trčanja često razmišljaju o seksu i to mnogo više od žena.

Više od trećine trkača priznalo je da je na trčanju upoznalo osobe suprotnog pola koje takođe rekreativno trče. To je odličan način za upoznavanje, kažu naučnici i preporučuju ga onima bez partnera. :)

Eto, ukoliko ste u potrazi za partner(k)om pridružite se nekoj od grupi ili školi trčanja, i spojite dve ljubavi: prema trčanju i jedno prema drugom i eto win-win situacije! <3

Više o vezi trčanja i seksa pisali smo ovde:

Uticaj trčanja na seksualni život – pre ili posle trke?