Najave trkaVesti

KTJ Ultra Challenge #september: Trkači za devojčicu Lenku Anđelković

1 komentar
KTJ (“Ko te juri”) klub čini grupa sportista koji trče, treniraju, takmiče se i prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna. Sve ih veže ljubav prema sportu i želja da nekome pomognu. U januaru ova ekipa prikupila je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević. A isto toliko i u maju za dečaka Danila Balaća. Tokom septembra novac skupljaju za Lenku Anđelković (1162 na 3030).
 
Fotka: KTJ
KTJ Ultra Challenge #september je humanitarni izazov u kom učestvuje 175 trkača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Trkači su podeljeni u sedam timova na čelu sa kapitenima. Kapiteni ekipa su Anom Lukić, Jelenom Paunović, Dunjom Spajić, Isidorom Šarčev, Marijom Bubalo, Tamarom Šašić i Marijanom Mijatović. Timovi su 1. septembra krenuli sa prikupljanjem kilometara, na taj način što treniraju, trče i takmiče se u svojim disciplinama na trkama širom regiona.
Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre trkači “prodaju” (npr 6000km množimo sa brojem 10 i dobijamo 60.000,00din), a sav novčani prihod daju za lečenje devojčice Lenke Anđelković. KTJ Challenge traje 30 dana, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice i steći nova prijateljstva. 

KTJ pomaže bolesnoj deci

Fotka: KTJ
,,Ove godine realizovaćemo ukupno 3 humanitarna trkačka izazova i prikupiti minimum 1,5 miliona dinara za decu kojoj je potrebna pomoć. Ovaj projekat dobio je veliku podršku građana Srbije i regiona koji su za nas čuli putem medija i društvenih mreža i poželeli da se priključe sa donacijama. Nakon što završimo ovaj septembarski čelendž, sledeći će biti u januaru za neko novo dete. Nastojaćemo da sportom i zdravim načinom života budemo primer mladima.“
,,Želja nam je da pomognemo deci koliko god je to moguće i da pozovemo što više ljudi da uplate donacije za Lenku, ali i da slede naš primer kada je bavljenje fizičkom aktivnošću u pitanju. Pored toga, veoma sam srećna što su se trkači upoznali i što su se razvila neka nova prijateljstva, ali i ljubavi”. navodi Sanja Mitić, organizator projekta.

KTJ Ultra Challenge: Pridružite se donacijama kroz “Budi Human”

Fotka: KTJ
Lenka Anđelković rođena je 2020. godine Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, ali je usled komplikacija nastalih pri porođaju ostala bez kiseonika. Ustanovljeno je kašnjenje u psihomotornom razvoju kao i hipo/hipertonija pojedinih grupa mišića. Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, za kraniosakralne terapije, hipoterapije, hidroterapije, terapije kiseonikom, za ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, medicinski potrošni materijal, laboratorijske usluge, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.
Uz to, svi su pozvani da se priključe donacijama kroz “Budi Human” SMS poruke ili direktne uplate na račun. Za Lenku Anđelković pošaljite SMS: 1162 na 3030 ili uplate izvršite direktno:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248359-45

Devizni račun: 160-6000001248569-94  

Trkači bi mogli da izvrše uticaj na životonu sredinu uz novi 3D đon
7. Gomex Zrenjaninski polumaraton – Nova prilika za lične rekorde
Tags: ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed