Vesti

KTJ Challenge: Novi izazov počeo u maju

Nema komentara

KTJ (“Ko te juri”) klub čini grupa sportista koji trče, treniraju, takmiče se i prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna. U januaru ova ekipa prikupila je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević. A tokom maja to čine za dečaka Danila Balaća.

KTJ Challenge #may je humanitarni izazov u kom učestvuje 150 trkača iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Pročitaj: Humanitarni online izazov, trči, treniraj, skupljaj kilometre i doniraj

Nova sezona počela u maju

Trkači su podeljeni u šest timova na čelu sa kapitenima Anom Lukić, Jelenom Paunović, Petrom Petrovim, Isidorom Šarčev, Marijom Bubalo i Bogdanom Đorđevićem. Timovi su 1. maja krenuli sa prikupljanjem kilometara, na taj način što treniraju, trče i takmiče se u atletskim ili planinskim disciplinama.

Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre trkači “prodaju” (npr 7000km množimo sa brojem 10 i dobijamo 70.000,00din), a sav novčani prihod daju za lečenje dečaka Danila Balaća.

KTJ Challenge traje 31 dan, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice i steći neka nova prijateljstva.

Ideja za KTJ Challenge

“Do ideje za ovakav projekat došla sam sa svojim prijateljima nakon “pilot izazova” u novembru gde smo punih mesec dana učestvovali u internom takmičenju. Zanimalo nas je ko može da ostvari najveći broj kilometara. Rezultate smo delili na društvenim mrežama i to je privuklo i ostale sportiste, pa su poželeli da nam se priključe.”

“Na kraju smo se dogovorili da svako za učešće, odnosno kotizaciju, uplati novac direktno na račun deteta kojem je potrebna pomoć” navodi Sanja Mitić, jedan od organizatora projekta.

Sledeći KTJ Challenge u septembru

Nakon januarskog i majskog izazova, održaće se još jedan u septembru. Između izazova prave se pauze, tako da je plan da se održe 3 ovakva izazova tokom ove humanitarne KTJ godine.

„Nakon što završimo ovaj majski čelendž, sledeći će biti u septembru za neko drugo dete kojem je potrebna pomoć. Pored toga, veoma sam srećna što su se trkači upoznali i što su se razvila neka nova prijateljstva, ali i ljubavi”. navodi Sanja.

Pridružite se donacijama kroz “Budi Human”

Uz to, svi su pozvani da se priključe donacijama kroz “Budi Human” SMS poruke ili direktne uplate na račun.

Na samom kraju takmičenja, kilometri najboljeg tima biće pomnoženi sa brojem 10 (npr. 7000 x 10 = 70000din) i krajnji iznos bio bi fiktivno prodat i uplaćen na račun deteta.

“U maju KTJ ekipe trče za dečaka Danila Balaća kojem je ustanovljena dijagnoza epilepsije (G40.2) kao i dijagnoza iz spektra autizma (F84.0) koja udružena sa epilepsijom dodatno usporava njegov dalji razvoj i oporavak”.

Za Danila Balaća pošaljite SMS: 1364 na 3030 ili uplate izvršite direktno na Dinarski račun:

160-6000001468232-26 ili
Devizni račun: 160-6000001468390-37

Linkovi:

Instagram
Facebook
TikTok

Ukrajinac istrčao polumaraton bez majice na Grenlandu na -18 stepeni!
Svetski rekorder na 10km, Rhonex Kipruto, suspendovan zbog dopinga
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed