Connect with us

Hi, what are you looking for?

Oprema za trčanje

Trčanje.rs VIDEO: Kako se obući za trčanje zimi?

O trčanju zimi pišemo non-stop (npr, ovde) i to od svog nastanka 2009. godine. Rekreativci kojima je trčanje samo dodatna aktivnost za mršavljenje pred leto (SASVIM U REDU!) retko kada će se odlučiti za trčanje po zimi i ledu, ali ono što nas posebno raduje jeste što primećujemo da nas je sve više koji se mimoilazimo po snežnim i zimskim stazama za trčanje.

Ranije je trčanje zimi bilo normalno, ali ranije su i trčali samo hard-core zaluđenici, pasionirani maratonci. Biti brz u prolećnem delu sezone bilo je pitanje dobre baze, osnove koja se postiže treningom u zimu. I danas, oni koji planiraju da trče lični u aprilu, npr na Beogradskom maratonu, jednostavno moraju da se sada uhvate posla. Vredan i pametan rad danas se isplati sutra – u trčanju je to barem jasno kao dan!

Pitanje: “Trčiš li po ovom vremenu?” se sada mnogo više postavlja jer nas je mnogo više kojima trčanje nije samo sport i rezultat na trci, nego jedan životni stil koji je postao naša svakodnenica i bez koga se, da se ne lažemo, više ne može ni zamisliti život. 

E sada, kome su namenjeni ovi tekstovi o oblačenju? Pa pre svega vama i onim vašim prijateljima koji nikada nisu trčali zimi, tačnije niti jednom nisu izašli na sneg i kojima treba motivacija i prva informacija kako da se spreme za trčanje kako ne bi imali strah zbog vremenskih nepogoda. I ako je tekst informativnog karaktera, on je tu u suštini da inspiriše da izađete na stazu.

BELGRADE UNDERPANTS RUN: u 2017. godini trčanje zimi će nam čak biti i zabavno zato što organizujemo prvu trku u gaćicama po snegu. Učešće je free, proverite događaj na Fejsbuku.

Sa druge strane, u videu i ovim tekstovima o trčanju u zimi (prvi sam napisao pre jedno 7 godina, kada sam autobusom putovao na Adu, trčao na -10C i onda se mokar vraćao kući  = mladost-ludost) postoje neke cake i uvek nove fore koje možete pokupiti i isprobati na sledećem treningu po hladnom. Par trčanja zimi i već vam sve bude jasno šta i kako treba da se radi.

Zato, bez da dalje priče, pogledajte filmić i nadam se da ćete pokupiti neku novu foru:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Hvala Adidas Srbija i Laza Bogdanović na podšrci u realizaciji videa.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

* Naslovna

Zima je godišnje doba u toku kojeg se održava veoma mali broj trka i u toku kog se trkači pripremaju za prolećna takmičenja. Neki...

lifestyle

Nije uvek jednostavno ustati, obući se i istrčati 5-10-15 km, a napolju je mračno, hladno, maglovito, snežno, zaleđeno, a temperature izuzetno niske. Postoji li...

lifestyle

Svako ima svoje omiljeno doba za trčanje. Neko voli da trči leti sa što manje opreme na sebi – ali obavezno sa zaštitnim faktorom...

* Naslovna

Da biste sa uživanjem trčali po zimi veoma je važno da se pravilno obučete. Trčanje zimi može biti pravo uživanje, ali da bi došlo...