blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Trening

Šta slušam dok trčim?

Neki plejer i slušalice su mi uvek u šuškavcu. Ne mora da znači da ću slušati muziku, ali uvek je tu, ako mi padne na pamet. Pre nego što krenem, uvek spakujem neku muziku za koju mislim da će mi se tog dana slušati, ako mi se bude slušala muzika.

šta slušam dok trčim


I ako tamo ne bude nekih drugih interesantnih zvukova. Ako ne bude pasa da trče za mnom, ako ne bude baš onaj jedan što me je pratio jedno tri kilometra pre neki dan pa sam mu juče doneo da jede. Ako on nije tamo, onda ću da slušam Hendriksa, na primer, eto tako bih mogao da pomislim. Ako bude tamo, onda on.

Ako pada kiša, opet ništa od muzike, slušam kišu. Slušam je po jezeru, po lišću na drveću, po lišću na zemlji. Slušam je po betonu. Kiša super ide uz trčanje, iako to kao nije vreme za trčanje, a opet, ja sam posle trčanja u šuškavcu mokar pa sam mokar, tako da mi u tom smislu ne smeta. Po kiši uglavnom nema ljudi, ima samo tih zvukova i osećaja da radim nešto dobro, jer sam tu bez obzira na vremenske uslove, bez obzira što ja taj vremenski uslov volim. Kao, ništa ne može da me spreči.

Ako ima mnogo ljudi, onda obavezno slušam muziku

To me izoluje od ljudi. To onda za mene više nisu ljudi nego su glumci u nekom spotu. Gledam ih kako govore, ne slušam ih, i onda su mi interesantni. Pokreti njihovih tela, garderoba, njihovi pogledi, sve je stavljeno u kontekst koji ja hoću da vidim, i u koji mi ta konkretna muzika pomaže da ih stavim.

Neka žena možda kaže mužu:

–Dokle bre misliš da samo radiš, ideš na utakmice i gledaš fudbal i da cirkaš onoliko.

A ja vidim da kaže:

– Nedostaje mi tvoja ljubav, hoću da sve bude kao pre, kad si me obožavao i kad sam ti ja bila najvažnija.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Takve neke stvari ja vidim dok trčim, i tako gledam osam kilometara spotova. Nekad sa teškim dramskim scenariom, nekad su komedije, a nekad ništa, samo slike uz muziku.

A kad me napadne život sa svih strana, kad ne znam gde mi je glava i na šta prvo da mislim, onda kad se dokopam trčanja, onda je uvek muzika, i uvek su neke gitare, na primer Metallica, ili Tool, u poslednje vreme Tool. Odvrnem do malo ispoid ivice bola, i toliko duboko uđem u te zvukove i trudim se da telo dovedem do granice izdržljivosti, da na kraju ne ostane ništa osim tih gitara i iscrpljenog organizma koji ima snage samo za odmor.

12 Comments

12 Comments

 1. Petronije

  15.01.2014 at 12:19

  Obično slušam gradski radio

 2. Sonjita

  15.01.2014 at 12:23

  “Neka žena kaže mužu” a “ja vidim da kaže” – priceless! :D

 3. Срђан Јанковић

  15.01.2014 at 20:17

  meni smeta muzika… vise se umorim :)

  • nion

   15.01.2014 at 20:22

   ja kada ocu sporo da trcim pustim adel

 4. poznic

  16.01.2014 at 00:24

  Od poezije (npr. IF od Rudyarda Kiplinga) do Miroslava Ilića. Zavisi od raspoloženja.

 5. Veroljub Zmijanac

  16.01.2014 at 06:01

  dobra je ova fora, sa spotovima, napraviš svoju realnost i onda budeš heroj u filmu. ili nešto kao “povezujući snop ideja, putujuća misao…”

  https://soundcloud.com/veroljub-zmijanac/sets/trail-running-brc

 6. Cookie

  16.01.2014 at 10:52

  http://www.youtube.com/watch?v=DOEDTrimYMA Blue Lines već poslednje tri godine…divne momente sam uhvatio pri trčanju uz ovaj album. Trčim obično pored reka i kada krene sitna prolećna kiša, zaboravim na svaki problem koji sam ikada imao. Svaka čast onome ko trči uz Tool. Mene Tool čini veoma depresivnim :D, ali zato Metallica roditelj.

 7. Ana Markovic

  25.01.2014 at 17:27

  Muzika je uvek odlican pokretac, bar za mene! Bez ipoda ni slucajno ne izlazim. I need a hero – to je to!

 8. Marko Milojević

  28.01.2014 at 12:22

  Dobar deep house. Zvezdarska suma, sneg. Zar je potrebno jos nesto? :)

 9. 3M

  09.04.2014 at 14:56

  Sjajno! Odusevi me covek sa 4 reci… Trcanje, Hendriks, Metallica i Tool! Ulepsao si mi dan, covece! :)

 10. Jovana Krtinic

  22.10.2014 at 12:10

  raveonettes :)

 11. Violeta Vicky Markovic

  22.10.2014 at 12:23

  Svaka cast!!!!!! ;)

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Promo

Otkrijte kakvu je to akciju adidas pokrenuo širom sveta! U susret Svetskom danu okeana koji se obeležava 8. juna dočekala su nas istraživanja i...

Gedžeti za trčanje

Predstavljamo vam Philips GO A6606 bežične slušalice koje su napravljene da zadovolje sve potrebe trkača. Koje potrebe trkača zadovoljavaju PHILIPS GO A6606 Ključni benefiti...

Trening

Muzika i trčanje? Neki trkači ne mogu da je smisle, neki ne mogu da smisle trčanje bez nje, a neki je nekada vole, nekada...

COVID-19

Vodeći brendovi patika za trčanje i dalje osećaju posledice zbog zatvaranja fabrika u Vijetnamu, tako javlja sajt posvećen novostima iz industrije proizvodnje obuće footwearnews...