Da li ste uživali tokom praznika? Ja jesam! Odmorila sam se, napunila sam baterije i već sam krenula sa realizovanjem svih planova zacrtanih za 2013. Sve ono loše iz prošle godine ostavila sam za sobom, dok sam u novu ponela sve što me pokreće i usrećuje. A promena životnih navika, početak aktivnog treniranja i dovođenje figure do savršenstva me vrlo usrećuje.

Na papiriću zakačenom na pinboard iznad radnog stola, upravo pišu te tri stavke. U prethodnim postovima sam pisala planove i programe koji su mi pomogli (a i dalje pomažu) da te tri stavke uskoro štikliram kao ispunjene. Osnovne namirnice koje mi nisu prijale i koje su generalno štetne, izbacila sam na mesec dana. Za tih mesec dana, pre nego što sam krenula sa aktivnim trčanjem i treninzima snage, uspela sam da započnem proces skidanja kilograma. Izbegavanje alkohola, kafe, testa i šećera u toku 30 dana je aktiviralo okidač kojim je započeto gubljenje mase koja je višak. Vežbanjem sam samo nastavila taj proces.

Ono što sam ponovo unela u ishranu nakon mesec dana strogog režima, jeste jedno parče prepečenog hleba dnevno (uz ručak). Takođe, pošto sam ljubitelj dobrog vina, dozvoliću sebi jednu čašu belog ili crvenog povremeno uz neki obrok.

E sada, dve interesantne stvari: od kako jedem voće za doručak, imam izuzetno smanjenu želju za slatkišima! Ranije sam imala problem da ostanem mirna kada neko kraj mene jede čokoladu (a meni je zabranjena), dok sada, nemam više taj osećaj ”ubila bih za kockicu”. U kući uvek imam kesicu badema ili oraha, pa uzmem nekoliko komada uz med, ako baš kriziram. Ali to je vrlo retka pojava, jer kažem, voće me snabdeva i prirodnim šećerom i vodom, pa sam sita.

Druga interesantna stvar, shvatila sam da mi kafa zapravo nije prijala. Ne sama kafa, već mleko u njoj, jer pijem latte. Pre dva dana sam napravila test i posle više od mesec dana – skuvala sam svoju omiljenu kafu. Toliko mi je teško pala, da nisam mogla da je svarim čitav dan. A onda sam vratila film unazad i setila sam se kako nisam imala taj problem težine i nadutosti čitavo vreme u toku ne konzumiranja mleka. Tako da mi je kao jedino rešenje ostalo ispijanje Dolce Gusto moke, a kako je nenormalno skupa, to će se dešavati u posebnim trenucima – što mi i ide na ruku.

Voće za doručak i varijacije na temu muslija za večeru ostaju, jer mi izuzetno prijaju. Naravno, nastavljam i sa treninzima svaki dan osim nedelje.

01

Kad smo već kod treninga, htela bih da sa vama podelim rešenje koje meni pomaže da bustujem energiju. U pitanju je muzika. I to ne bilo kakva, već posebna muzika u vidu lista koje su spremne, razvrstane, probrane i samo čekaju da kliknem na plej i počnem sa trčanjem napolju ili vežbanjem u kući.

Ne znam za vas, ali jedan od razloga zašto sam prestala da treniram po teretanama – jeste muzika. House, Techno, Pitbulovi i Čaučau ”tuc, tuc, tuc, tuc” ispiranje mozga kod mene ne pali. Može samo da me iznervira, posebno ako je sve to samo na jednom disku koji se ponavlja kao pokvarena ploča. Da nosim plejer ne pomaže, jer nema tog + na volume buttonu koji može da zamaskira sve te užasne zvukove. No dobro, sada imam sve ulice Beograda na raspolaganju i kada trčim sama, ja nosim svoje plejliste sa sobom. One mi pomažu da prevaziđem svaku prepreku, da izdržim poslednjih 10m do cilja ili da uradim još 1 sklek kako bih ispunila zadatu kvotu.

Ovo su moje liste i to boldujem, jer one su pravljene na osnovu bendova i pesama koje ja volim.

Da li ste dovoljno hrabri da preslušate sve tri liste? Ako jeste, onda vam predlažem da počnete sa The Black List – jer možda otkrijete nešto novo, neku dobru melodiju ili neki podsticajan tekst koji će vas pokrenuti.

Sve tri liste su uploadovane na portal 8tracks za koji ne morate imati nalog kako biste ga koristili. Možete ga slušati na facebooku, na telefonu uz pomoć mobilne aplikacije ili direktno na računaru. U slučaju da nemate stalan pristup internetu, ja sam zipovala i tagovala sva tri foldera sa pesmama, pa vam ih mogu poslati na mail ako želite (samo mi se javite na eon.violet@gmail.com). :) Kako nemam sopstveni server, moram da se oslanjam na 8tracks, pa ako imate vremena viška – istražite i ostale opcije sajta, možda je baš po vašoj meri :)

P.S. Svaki naziv liste (ispod slike) ima link koji vodi do stranice date playliste na 8tracks, gde vam piše vreme trajanja liste i tagovi. Uživajte i istražujte! :)

The list

The Black List (1h 22min) – klik OVDE

 1. Isis – So Did We
 2. Meshuggah – Combustion
 3. The Dillinger Escape Plan – Farewell, Mona Lisa
 4. Gojira – L’Enfant Sauvage
 5. Animals As Leaders – Soraya
 6. Testament – Hail Mary
 7. Deftones – You’ve Seen The Butcher
 8. The Ocean – The Origin Of God
 9. Textures – Awake
 10. The Mars Volta – Octahedron
 11. Mastodon – The Last Baron
 12. Tool – Parabola
 13. Iron Maiden – Brave New World
 14. Destrage – Jade’s Place
 15. Consecration – Aligator

The Gray List (1hr 6min) – klik OVDE

 1. Skunk Anansie – Because Of You
 2. Queen – Don’t Stop Me Now
 3. Nine Inch Nails – Only
 4. Dave Matthews Band – If I Had It All
 5. Faith No More – Just A Man
 6. Foo Fighters – Best Of You
 7. Pearl Jam – Alive
 8. The Cardigans – My Favourite Game
 9. Alanis Morissette – You Oughta Know
 10. The Police – Walking In Your Footsteps
 11. Alicia Keys – Superwoman
 12. Natalie Imbruglia – Big Mistake
 13. Alice In Chains – A Looking In View
 14. Blink-182 – What’s My Age Again?
 15. Rage Against The Machine – Born Of A Broken Man

The White List (1h 27min) – klik OVDE

 1. The Knife – Marble House
 2. Boards Of Canada – Turquoise Hexagon Sun
 3. Mono – Everlasting Light
 4. Hooverphonic – Magenta
 5. U.N.K.L.E. – Lonely Soul
 6. Jeniferever – From Across The Sea
 7. Faunts – Feel Love Thinking Of
 8. Lanterna – B Minor
 9. Liquid Tension Experiment – Osmosis
 10. Gifts From Enola – City Lights Scraped The Sky
 11. God Is An Astronaut – Forever Lost
 12. Blonde Redhead – The Dress
 13. M83 – Skin Of The Night
 14. If These Trees Could Talk – From Roots to Needles
 15. Consecration – Berček