Trening

Intervali 800m

5 komentara

Intervali na 800m zahtevaju više izdržljivosti od intervala na 400 m, pa se zbog toga trče manjom brzinom, tj sporijim tempom. Brzina intervala se može prilagoditi dužini staze. Dužina od 800 metara, na kojoj se izvodi ova vrsta treninga, spada u duže intervale i retko kada se trče duži intervali. Da bi dobili više izdržljivosti probajte i intervale na 1000m istom brzinom i periodom oporavka (regenerativno trčanje) kao za predložene na 800m.

Ove treninge radite na mekšoj i ravnoj podlozi, kao što su atletska staza sa tartanom. 800 m predstavlja dva kruga oko standardne atletske staze, koje se nalaze na stadijumima fudbalskih klubova.

Plan treninga za intervale

[table “34” not found /]

Ukoliko i kada trčite intervale, ne zaboravite da se prethodno dobro zagrejete i kasnije istegnete i rastrčite. Ukoliko trčite kao hobi trkač, ovi treninzi vam mogu biti veoma naporni i potencijalno opasni, pa je naš savet da ih radite sa oprezom, kada ste odmorni.

Napredni plan trčanja za trku na 1500m i jednu milju (1600m)
Trening za sprint: 100, 200, 400m

Povezani članci

5 komentara. Leave new

 • Imam za 10ak dana fizicke provere,treba da istrcim 1000m za 5 min. Istrcim ja 1000m bez stajanja ali za 5m10s… Kakav trening da imam da to malo poboljsao…ako je uopste moguce za 10 dana. Hvala unapred.

  Odgovori
  • Dragi Mišo, prosledili smo pitanje našem stručnom treneru 🙂 izvini što čekaš na odgovor malo duže, nadamo se da si vežbao u međuvremenu!

   Odgovori
  • Za 10 dana ne možeš da podigneš formu. Ali ako možeš da trčiš 1 km za 5’10“ možeš i za 5′. Ono šta možeš da uradiš to je da se dobro odmoriš i na testu daš sve od sebe. To znači da 48 sati pred test ništa ne treninraš, samo odmor. Ovih nekoliko dana radi intervalne treninge. Primer treninga:

   – 8 x 500m (potrebno je da 500 metara istrčiš za 2 minuta i 20 sekundi), pauza između intervala je između 2 i 3 minuta ili

   – 4 x 1 km (tempo 5 minuta i 10 sekundi) pauza između intervala je između 2 i 3 minuta

   Na početku treninga obavezno se zagrej, a na kraju se istegni.

   Srećno 🙂

   Odgovori
 • Imam prijemni za vojnu još malo. Treba da istrči 800m za 3 min i 55s da li je to moguće i kako da vežbam?

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed