Nordijsko hodanjeTreningZdravlje

7 načina na koje nordijsko hodanje istant utiče na naše zdravlje

Nema komentara

Aktivnost kao što je nordijsko hodanje predstavlja dobru pripremu za vraćanje u fizičku formu uz dodatno angažovanje gornjeg dela tela i uključenost čak 90% mišića. Neke od pogodnosti i prednosti nordijskog hodanja:

Aktivnost za sve terene!

1. Ova dinamična aktivnost pospešuje rad kardio-vaskularnog sistema uz što veću bezbednost za razliku od trčanja.

2. Korišćenjem štapova hodanje se ubrzava zbog aktivacije i gornjeg dela tela i time doprinosi da se potrošnja kalorija povećava (čak i do 500kcal/h).

3. Iako individualni sport, idealan je za izvođenje u paru ili u grupi, što je izuzetno koristan socijalni aspekt treninga! Grupa je tu da bude podrška i da trening učini još dinamičnijim (pridruži se ekipi koja kreće 09. aprila u Školu nordijskog hodanja OVDE)

4. Prilikom kretanja po valovitim terenima štapovi nam pomažu da održavamo veću brzinu kretanja ne narušavajući pravilnu tehniku.

5. Idealna je aktivnost da duboko dišete. Pravilno korišćenje štapova pomaže nam da otvorimo grudni koš i na taj način produbimo naše disanje.

6. Tehnikom nordijskog hodanja ispravljamo se i na taj način već promenom posture utičemo na smanjenje bola u leđima

7. Zbog učestalijeg provođenja vremena u sedećem položaju, sve više se javljaju problemi koji se uglavnom rešavaju kroz redovnu fizičku aktivnost. Nordijsko hodanje smanjuje opterećenje na kukove, kolena i skočne zglobove jer se težina tela pored stopala raspoređuje dodatno i na štapove, i time se bolje amortizuje pokret bez velikog šoka za zglobove.

Postani Nordijac! Iskoristi sve pogodnosti treninga na otvorenom!

Tekst preuzet sa nordijskohodanje.com

Šta dizanje tegova govori o vama?
Zašto bi trebalo da pošaljete svoje roditelje na nordijsko?
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed