Connect with us

Hi, what are you looking for?

Mršavljenje

Fanatični izazov polumaratona

Naši prijatelji iz sportskog kluba Fanatik iz Kragujevca su ove godine uradili nekoliko sjajnih stvari. Prenosimo vam priču sportskog direktora kluba Slaviše Vesića o njihovom načinu da pokrenu Kragujevčanke i rezultatu koji su postigli.

U martu 2012. godine pokrenuli smo PRVI FITNESS IZAZOV u Kragujevcu, sa idejom da pomognemo osobama koje imaju problema sa viškom kilograma. Od velikog broja pristiglih prijava, izabrano je 12 kandidatkinja koje su ušle u program.

Svetlana Rajačić – put od 92kg do polumaratona

Između ostalih i Svetlana Rajačić, koja je tada imala 92,1kg.

U početku nije uspevala da istrči ni 3km, koliko je bilo u planu prvog meseca, čak se mučila i sa brzim hodom i pravila česte pauze. Nakon tri meseca ozbiljnog stručnog i teškog rada, koliko je trajao izazov, dobili smo i prvog pobednika: Svetlanu Rajačić, sa ukupno odrađenih svih 70 treninga koliko je programom bilo planirano, izgubljenih 10,8kg, ukupno je prešla 674,44km, potrošila 32762,4 Kcal, i izgubila u obimu: struka 8cm, bokova 12cm i nadkolenice 5cm.

Drugo mesto osvojila je Milanka Momčilović, a trećeplasirana je bila Dragana Janićijević.

Medijski smo propraćeni od strane Saveza za fitnes i rekreaciju Srbije

Svetlana nije prekinula sa treninzima pa je tako 21. oktobra 2012. godine pokušala da istrči i svoj prvi polumaraton, i naravno uspela.

Šlag na tortu – prvi polumaraton

Svake godine se u Kragujevcu 21.oktobara tradicionalno obeležava Veliki školski čas, i to je divno… ali ove godine je Kragujevac imao još jednu veliku priču 21. oktobra. Izuzetno hrabra devojka Svetlana Rajačić rešila je da istrči svoj prvi polumaraton! Posle sedam meseci kada smo se prvi put sreli i počeli da treniramo bilo je to gotovo nemoguće i zamisliti, međutim upornost i trud se uvek isplate. Krenuli smo ujutro u 10:00h, išli po nekoj ubeleženoj ruti od ranije, mučili se, krizirali ali ipak uspeli!

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nismo imali nikakvu logističku podršku, sami smo nosili vodu i čokoladice, ali to je već druga priča, dokazali smo i to da možemo da budemo potpuno nezavisni. Ranije utvrđena trasa se pokazala nešto kraća, pa smo dodali koji kilometar, ali obzirom da smo krizu osećali od 15-16km, i sa njom se konstantno borili, uspeli smo da barem uđemo u 21km, tačnije 20,29km za 02:23:26h. Obzirom da sam ja kao trener bio samo podrška i da nam je prvi put da smo uopšte i probali da istrčimo ovu distancu, vreme nam uopšte nije bilo u prvom planu, a ipak smo zadovoljni i sa tim segmentom. Još jednom sve čestitke za Svetlanu Rajačić.

Sportski klub Fanatik – jer zdravlje ne može da čeka

Sportski klub Fanatic osnovan je 2008. godine kao studio za rekreaciju, sport i fizičku kulturu. Od 02. oktobra 2011. godine uvodimo u redovan program treninga i projekat Pokreni se, jer zdravlje ne može da čeka, a koji se sastojao u tome da svake nedelje, bez obzira na vremenske uslove održavamo rekreativno trčanje (ili šetnju).

9 Comments

9 Comments

 1. toza

  03.11.2012 at 22:42

  Šta reći? Svaka čast! Nemam reči.
  Vidi taj zadovoljan osmeh! Pozdrav Svetlani i ostalima. Samo nastavite tako.

 2. FANATIC

  04.11.2012 at 19:38

  Hvala, hvala, trudimo se…

 3. ivana

  05.11.2012 at 08:41

  Bravo, bravo, bravo! I za Snezanu i za fitnes klub. Lepo je citati o da se ovakve dobre stvari desavaju i kod nas.

 4. oktopus

  23.04.2013 at 12:59

  Prava stvar. Oduševljen.

 5. Petar Stojanovic

  13.05.2014 at 13:10

  super bravo kragujevcani

 6. Slaviša Vesić

  11.12.2014 at 23:35

  I danas, sa ove vremenske distavnce, kada procitam ovaj tekst, osecam se veoma srecno ispunjeno i ponosno.

  • Tama Ra

   23.12.2014 at 23:45

   S razlogom – divna inicijativa! :)

 7. Ana Rušić

  25.01.2015 at 01:44

  Svaka čast.. odličan projekt.. i meni je zelja da istrčim polumaraton..
  ove godine necu stic ali nadan se da cu uspjet bit spremna za nas splitski polumaraton u 2016godini (kod nas bude u proljece).. :)

  • Ana Rušić

   25.01.2015 at 01:45

   Inaće imam kilazu malo vecu od nekadasnje Svetlanine i drago mi je da sam naisla na ovaj clanak koji je velika motivacija!! :)

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Tehnika trčanja

Bilo da je reč o bolu, osećaju, motivu ili posledicama - postoje znaci koje ne bi trebalo da ignorišemo.

Mršavljenje

Naučno je dokazano da fizička lepota pozitivno utiče na sve aspekte života, kako lične tako i poslovne i ljubavne. Svaki čovek je jedinstven –...

Gedžeti za trčanje

Sve što vam je potrebno da biste počeli sa trčanjem jeste par trkačkih patika. To ne moraju da budu najskuplje patike, i ne moraju...

Trening

Svi početnici u trčanju treba da znaju za ovaj jednostavan trik. Umesto da se prisiljavate da trčite duže distance tako što ćete ulagati više...