Ishrana za trčanje

Jedi kao najbolji skajraner na svetu – recept za picu Kilijana Journeta

Nema komentara

Domaća pica je često omiljena poslastica u kući. Lako može da se prilagodi čak i ako svaki od članova porodice ima drugačiji ukus. A evo ga recept za picu koja se pravi u ultramaratonskoj kući. 

Fotka: Instagram/tinaemelie

Ovog puta vam donosimo recept za domaću picu bračnog ultramaratonskog para – Kilian Jornet i Emelie Forsberg. Jornet je pobedio na Ultra-Trail du Mont-Blanc, Grand Raid, ̍Western States i ̍Hardrock-u (između ostalog). A Forsberg je i sama uspešna nebeska trkačica koja je četiri puta uzastopno bila šampionka serije Sky Runner.

Pročitajte i: Kilian Jornet pokušao uspon na Everest najtežom rutom

Takoše, Forsberg je suosnivačica Moonvalley-a, kompanije za sportsku ishranu koja se bazira na biljka, sa trkačicama Idom Nilsson i Mimmi Kotka-om. Forsberg ima jednostavan recept za picu koji je toliko lak i svestran da ćete poželeti da ga isprobate momentalno!

Recept za picu Emelie Forsberg

Sastojci (za dve pice)

Testo:

  • 2 1/4 šolje brašna (pošto u ovom receptu nema kvasca, Forsberg predlaže bilo koju vrstu brašna bez pšenice, uključujući kukuruzno, kokosovo ili kombinaciju)
  • 3/4 šolje vode
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika biljnog ulja

Prelivi:

  • Raznovrsno povrće po izboru (pečurke, cvekla, patlidžan, paradajz)
  • Paradajz sos
  • Sir (može koristiti veganski)
  • Rukola (za preliv)

Uputstva

Sve sastojke za testo dobro izmešajte. Razvaljajte testo na pek papiru i prethodno ga pecite 5 minuta na 225 C.

Dok se testo peče, iseckajte povrće. Forsberg kaže da pravi kombinacije od onoga što ima kod kuće, a ako je u žurbi, jednostavno koristi običan sos od paradajza iz prodavnice.

Dodajte paradajz sos, povrće i sir po izboru i vratite u rernu na 220 C još oko 10 minuta. Prelijte rukolom i uživajte.

Izvor: Canadian Running

Ishrana Eliuda Kipchogea: Šta jede legenda maratona?
Koliko je važno jesti za stolom?
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed