Domaća pica je često omiljena poslastica u kući. Lako može da se prilagodi čak i ako svaki od članova porodice ima drugačiji ukus. A evo ga recept za picu koja se pravi u ultramaratonskoj kući.
Ovog puta vam donosimo recept za domaću picu bračnog ultramaratonskog para – Kilian Jornet i Emelie Forsberg. Jornet je pobedio na Ultra-Trail du Mont-Blanc, Grand Raid, ̍Western States i ̍Hardrock-u (između ostalog). A Forsberg je i sama uspešna nebeska trkačica koja je četiri puta uzastopno bila šampionka serije Sky Runner.
Pročitajte i: Kilian Jornet pokušao uspon na Everest najtežom rutom
Takoše, Forsberg je suosnivačica Moonvalley-a, kompanije za sportsku ishranu koja se bazira na biljka, sa trkačicama Idom Nilsson i Mimmi Kotka-om. Forsberg ima jednostavan recept za picu koji je toliko lak i svestran da ćete poželeti da ga isprobate momentalno!
Recept za picu Emelie Forsberg
Sastojci (za dve pice)
Testo:
- 2 1/4 šolje brašna (pošto u ovom receptu nema kvasca, Forsberg predlaže bilo koju vrstu brašna bez pšenice, uključujući kukuruzno, kokosovo ili kombinaciju)
- 3/4 šolje vode
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika biljnog ulja
Prelivi:
- Raznovrsno povrće po izboru (pečurke, cvekla, patlidžan, paradajz)
- Paradajz sos
- Sir (može koristiti veganski)
- Rukola (za preliv)
Uputstva
Sve sastojke za testo dobro izmešajte. Razvaljajte testo na pek papiru i prethodno ga pecite 5 minuta na 225 C.
Dok se testo peče, iseckajte povrće. Forsberg kaže da pravi kombinacije od onoga što ima kod kuće, a ako je u žurbi, jednostavno koristi običan sos od paradajza iz prodavnice.
Dodajte paradajz sos, povrće i sir po izboru i vratite u rernu na 220 C još oko 10 minuta. Prelijte rukolom i uživajte.
Izvor: Canadian Running