Trcanje.rs

 • gost

  Dok sam trcao, koristio sam silikonske slusalice koje idu oko usne skoljke, veoma slicne ovima sa prve slike, mogu se kupiti u Merkatoru za 300-400 dinara. Za trcanje su jako dobre, ne ispadaju, ne zuljaju, a i cena im je veoma pristupacnja. 

 • Demian1508

  Koristim trenutno Nokia BH 503 bluethot sluske ,kablovi su poceli strasno da me nerviraju pa stogo bezicme koristim a izmenjao sam ih dosta ….

 • Cornelius

  Povodom slike mlade dame koja krasi pocetak teksta… Velika je greska nositi MP3 u ruci, odnosno, nositi bilo sta u ruci, tokom treninga. Drzanje predmeta u ruci, stvara tenziju u saci i podlaktici, koja se siri na gornji deo ruke, a potom na rame i misice gornjeg dela ledja. Ta tenzija dovodi do nepravilnog drzanja tela, a nepravilno drzanje tela ili smanjuje efikasnost ili vodi ka povredama. Uvek se trci praznih ruku, polusavijenih prstiju, podlaktica i nadlaktica pod pravim uglom, laktovi uz telo, a ruke idu putanjom – saka u visini kuka pomera se unapred dok lakat ne stigne u visinu kuka.

 • chocolategirl

  Kao da mi citate misli :)))) Bas ovih dana treba da kupim nove sluske za trcanje. Mnogo ste mi pomogli, kao i uvek. 

 • Gost

  Retko trčim sa slušalicama jel ne mogu čuti korake i onda jače lupam, a to nije dobro ako je podloga tvrda… Ako padne sneg trčaću sa slušalicama, koristim Sennheiser ali neki drugi model. 

 • Cornelius

  Gost, ako ti se cini da ti stopalo previse udara o tlo, mozda bi trebao da promenis patike i da uzmes neke sa vise amortizacije ili da uzmes ortopedske uloske i da mehanicki korigujes nacin gazenja kroz drugu vrstu amortizacije. Takodje, mozes da promenis podlogu na kojoj trcis i da ides na nesto mekse (sumske staze, utabana zemlja…). Inace, menjati nacin gazenja tako sto ces slusati zvuk udara stopala o tlo, moze da dovede do povrede, jer svaki organizam ima svoju bio-mehanicku logiku. Ako neces da menjas patike, uloske ili teren, onda, umesto da slusas korak, slusaj muziku, ali skrati korak.

 • http://www.facebook.com/maksimoviczlatko Zlatko Maksimović

  Kada je suvo i ne tako hladno (da ne moram da nosim kapu) trcim sa technics rp-ht300

  kad nosim puls-metar trcim sa Sony MDR-E10LP jer imaju ogrlicu za oko vrata koju zakacim za traku za od pulsmetra pa se ne pomeraju

  a kad nosim kapu muziku slusam preko  philips SHE2661/10:DDD

 • skip

  ja koristim nike running sluske i preporucujem ih svima

  http://sportheadphonesonline.com/wp-content/uploads/2009/04/Heaphones.jpg

 • Cornelius

  Kako uspevaš da zadržiš u ušnoj školjki Sony i Philips slušalice iako nemaju elastičan deo koji ide oko uveta? Meni takve slušalice ispadaju posle istrčanih deset metara.

 • Damjan

  kako to greska je nositi bilo sta u ruci, ja uvek trčim sa 2 tega od po 1 kg, Cornelius sad si me bacio u rebus…  :/

 • Cornelius

  Nositi tegove na rukama ili na nogama, prilikom treniga (trčanje) ne donosi nikakvu korist telu trkača. Naprotiv, dodatno opterećuje mišiće, tetive i zglobove, te se trening ne odvija u optimalnim uslovima, nego se stvaraju nepotrebne tenzije i zamor, koji mogu da odvedu u povrede. Bolje je pronaći vreme i, van treninga trčanja, raditi sa tegovima one grupe mišića koje hoćeš da razviješ.

 • Stjepan Jelica

  Slažem se. Iz više izvora sam se informirao o nošenju tegova u rukama i na nogama. Od stručnih članaka do ljudi koji su u sportu skoro cijeli život. U principu se slažu s Corneliusom. Dakle, puno veće su moguće štete a koristi su minorne, zato ipak bez tegova….

 • jovis

  ja sam na maratonu nosila jednu bananu, a oko struka onu torbicu, sa čokoladicom, na tridesetom kilometru sam čokoladicu pojela u više delova i jako mi je prijala, a bananu posle neka dva sata, celu, ne dele celu bananu na maratonu. Sve to mi je omogućilo da se oporavim i povratim šećer, znači nije mi smetala banana koju sam nosila jer mi je puno koristila kao energetska dopuna šećera.

 • Bogdan Malic

  Gde mogu da kupim nike slusalice za trcanje(koje je neko pomenuo)? :)

 • Maša

  Ada ti si se najeo/la u toku tog’ maratona.Hahahahaha ,trebala ti je mama spremiti sendvič od kuće za snagu :))

 • Maša

  Imam jedan odličan predlog, meni je baš pomagalo ranije.Slušalice za trčanje možete kupiti u Tehno-maksu 21 e, sa odličnim gumicama i efikasnom gumom oko ušiju.A ukoliko Vam je to preskupo, mada ja mislim da nije, jer bolje kupiti te jedne i uživati u trčanju, onda imam rešenje.Kupite flaster, ljepljivu traku za povrede, onu sa kojom se rane previjaju i podijelite na male linije i zalijepite jednostavno slusalice kako Vam ne bi ispadale.Nadam se da sam Vam pomogla! Pozdrav

 • Pingback: Tip # 4: Bend it, don’t break it | The Road Un-run

Više o temi: Muzika za trčanje

ZIMSKA PLEJLISTA ZA TRČANJE Muzika za trčanje

Tijana Popadić / pre 8 meseci / 9 komentara

Zimska plejlista – kako se vi grejete zimi?

trkacka plejslista Muzika za trčanje

Aleksandar Manić / pre 1 godine / 6 komentara

Trkačka plejlista klasične muzike

šta slušam dok trčim Blog

Ivan Tokin / pre 1 godine / 12 komentara

Šta slušam dok trčim?

jesenja plejlista Muzika za trčanje

Nikola Rakić / pre 2 godine / 4 komentara

Jesenja plejlista

milos playlist Muzika za trčanje

Spartak / pre 2 godine / 16 komentara

Plejliste za trčanje: Jazz

Prvi-radio Motivacija za trčanje

Boško Janjušević / pre 3 godine / 7 komentara

Internet radio stanice za trčanje