Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zdravlje

Voda za žednu kožu – ne zaboravite serum!

Kada navučete patike, koja je prva sledeća stvar za kojom posegnete kada polazite iz kuće? Flašica sa vodom za hidrataciju tela. A za hidrataciju kože pripremite bočicu Bioderma Hydrabio seruma.

Sigurno ste primetili da posle trčanja i vaše lice izgleda bolje: ne samo zato što ste istčali svoju rutu pa ste ispunjeni dobrom  energijom, nego i zato što je i u koži snažno pokrenuta cirkulacija krvi i vode, što joj prija kao i svakom organu tela.

A onda se ohladite, umijete, a koža lica počinje da pecka i da se zateže kao da joj je vaše lice tesno.  To je zato što je izgubila mnogo vode zagrevanjem i isparavanjem.

Paradoksalno je da, što je više umivate vodom, ona deluje sve suvlje, jer skidate važan sloj zaštitne masnoće sa nje. Ako upotrebite sapun, utoliko gore.  Voda koju pijete takođe nema značajan efekat na nivo vlage na površini kože.

Koža je žedna.  Kako da joj pomognete ako ni voda koju pijete niti ona kojom se umivate ne pomaže?  Šta vaša koža stvarno želi?

Kako krema imitira kožu?

Posmatranje prirodnih mehanizama kojima se koža hidrira, dovelo je naučnike francuske Bioderma laboratorije  do Aquagenium patentiranog kompleksa koji podstiče sva tri ključna procesa vlage u koži: stimuliše sintezu akvaporina u dermu i lipida na površini kože i omogućuje prirodnom vlažećem faktoru kože da nesmetano obavlja svoju funkciju.  Bioderma je ugradila ovaj kompleks u HYDRABIO liniju za hidrataciju kože.

Biodermini istraživači su otišli korak dalje i kremu za negu novim tehnologijama po strukturi učinili što je moguće sličnije strukturi prirodnih elemenata na površini kože.

Koža zato HYDRABIO gelove i kreme prepoznaje i rado prihvata njihove sastojke.

Zašto je Hydrabio serum idealna nega za trkače?

Premda postoji više različitih  Bioderma Hydrabio krema (za suvu ili masnu kožu) za trkače je dobitna kombinacija Hydrabio serum.

On pruža intenzivnu hidrataciju za svaku kožu, pa ne morate da brinete da li ste odabrali pravi preparat.  Serum koža brzo upija, on ne ostavlja masne slojeve na koži, što vam je sigurno veoma važno ako trčite i znojite se. I još: ovaj serum je toliko lak, pa kada preko njega nanesete kremu za zaštitu od sunca, nećete imati osećaj da na licu imate masku ispod koje se znojite, kao kada biste stavili dve kreme.

A bez dobre hidratacije, zaštite od sunca, kao i bez flašice vode, ne izlazite na trčanje, zar ne?

Ono što flašica vode znači za vaš organizam, Hydrabio znači za vašu kožu.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* BEOGRADSKI MARATON *

Ukoliko još uvek nisi u toku, stvari stoje ovako – do 15.02. otvorene su rane prijave za Beogradski maraton po specijalnoj ceni. Zato, požuri,...

lifestyle

Svako ko je isprobao trčanje ili hajking po hladnom vremenu u toku jeseni i zime zna da je to najbolje vreme za kretanje na...

* Naslovna

Siguran sam da se odmah pitate čemu ovako čudan naslov i kakva to nit spaja ove dijametralno suprotne stvari. U suštini nikakva, a opet...

* Naslovna

Mjesto gdje se susreće tradicija istoka i moderni dodir zapada i ove godine će biti domaćin tri velike sportsko-zabavne manifestacije. Organizator NGO Sarajevo Marathon...