Zdravlje

Kako da se ugojite uz pomoć trčanja?

2 komentara

Kako da se ugojite uz pomoć trčanja i kako da konačno dostignete željenu kilažu? Igrajte pametno, budite strpljivi, i rezultat neće izostati.

Većina misli da je ugojiti se lak posao. Ipak, obratite pažnju na one jako mršave i koliko oni zapravo pate što im stalno izmiču kilogrami koje velikim trudom pokušavaju da nabace. Dovoljno je da se nerviraju nekoliko dana i kilogrami će da se tope.

Ako vam je indeks telesne mase ispod 18,5, najverovatnije da treba da se ugojite. Potrebno je da stvorite višak kalorija , tako što ćete ih unositi u većim količinama od onih koje sagorevate. Vaše telo će da taloži višak kalorija kao masti i na taj način ćete se gojiti. Ne morate da prestanete sa trčanjem da biste se ugojili sve dok kompenzujete potrošene kalorije tokom treninga.

Ubacite trening snage u svoj režim treninga. Ne samo da će vam pomoći da se ugojite, pomoćiće vam i da bolje trčite.

Kako da se ugojite uz pomoć trčanja?

Prvi korak:

Izračunajte koliko je potrebno da se ugojite – to ćete uspeti tako što ćete da saznate koliko osoba vaše visine treba da ima kilograma, a da joj indeks telesne mase bude normalan.

Izračunajte svoj BMI.

Drugi korak:

Procenite koliko kalorija sagorite na dnevnoj ili nedeljnoj bazi. Za jedan sat džoginga možete da izgubite i do 600 kalorija, u zavisnosti od toga koliko imate kilograma, kojom brzinom trčite i koliko dugo.

Treći korak:

Razvijte svoj plan. Potrebno je da unesete oko 3500 dodatnih kalorija da biste se ugojili pola kilograma. Ako odlučite da se ugojite 1kg nedeljno, ovo bi znčilo da je potrebno da svakog dana unesete 1000 kalorija više nego što potrošite.

Četvrti korak:

Jedite zdravu hranu – to što želite da se ugojite ne znači da je potrebno da naručite čizburger i krofne. Posavetujte se sa nutricionistom i možete da dobijete uravnotežen i dobro isplaniran, zdrav plan ishrane.

Plan ishrane bi trebalo da sadrži kombinaciju ugljenih hidrata, zdravih masti i proteina. Izbegavajte prazne kalorije i namirnice sa malom nutritivnom vrednošću.

Budite aktivni

Svaki vid aktivnosti, koliko god vam to zvučalo nelogično, pomoćiće vam da se ugojite. Bilo da se bavite aerobnim aktivnostima kao što su, plivanje ili trčanje, ili, sa druge strane anaerobnim treningom u teretni, gradite mišiće koji su sami po sebi teži od masti.

Potražite proteine

Proteini vam pomažu da izgradite i održite mišiće. U svom planu ishrane, obratite pažnju na namirnice bogate proteinima.

Koji je vaš savet onima koji žele da se ugoje? Podelite sa nama svoje iskustvo.

[poll id=”20″]
Metoda za aktivan i dug život – kratak zaključak
Zašto žene ispod 30 brzo izgore na poslu?
Tags:

Povezani članci

2 komentara. Leave new

  • Jedan sasvim novi tekst, sa temom za pohvalu.

    Odgovori
  • Mnogo prostoji način za regulisanje težine je da se jede umereno, redovno i uvek u isto vreme (3 glavna jela i 2 užine)

    Meni je uvek najbolji primer bila vojska gde debeli smršaju, a mršavi se ugoje upravo zbog redovnosti ishrane i fizičkog rada.

    A svi saveti za brojenje kalorija – da li postoji jedna osoba koja može da izračuna za svaki obrok koliko je unela kalorija? Da možda ne mere svaki zalogaj? Čak i potrošnja kalorija je toliko individualna stvar da je teško precizno izračunati.

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed