blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Spenser – bostonski terapijski pas ponovo bodri maratonce

Senzacija Bostonskog maratona je postao Spenser – terapijski pas koji već četiri godine podržava trkače na Bostonskom maratonu. 2019. je postao viralan nakon što je sedeo na kišnom maratonu držeći zastavu „Boston Strong”.

Spenser se oporavlja nakon dve operacije tumora

Ne samo da je maraton otkazan 2020. kada je pandemija počela, već je Spenser u poslednjih godinu dana preživeo uklanjanje tumora. Njegovi vlasnici, Rič i Doli Pauers, nisu bili sigurni da li će ove godine učestvovati jer se oporavljao od operacije.

Spenser se oporavio i uprkos svemu došao spreman na Bostonski maraton. Njegovo prisustvo je obradovalo mnoge maratonce i bezbroj trkača je stalo da bi se sa njim slikalo.

Međutim prošle nedelje je otišao na drugu operaciju kako bi mu se uklonila slezina i tumor koji se tu nalazio. Ovu promenu su otrkili nakon što je prošle nedelje odveden u hitnu. U međuvremenu se čekaju nalazi da bi se ustavnovila terapija za Spensera.

„Bio je tako hrabar jutros”, napisao je njegov vlasnik. „Ušao je sa svojim frizbijem i visoko podignutom glavom i repom.”

Teška godina za Spensera

Na prošlim maratonima, Spenser nije podržavao trkače sam već sa svojom sestrom Peni, koja je zbog vremenskih prilika odustala od trke 2019.

U objavi na Fejsbuku, vlasnik Rič Pauers je napisao da je Spenserov povratak na maraton došao posle teške dve godine.

Advertisement. Scroll to continue reading.

„Zamalo smo izgubili našeg Spensera prošle godine i mislili smo da više nikada neće moći da navija na Bostonskom maratonu“, napisao je Pauers. “Bilo je dugo čekanje, ali Spenser je spreman da vas sve ponovo vidi.”

Ali 11. oktobra, Spenser je bio tu da bodri trkače.

„Ove godine je ponovo uspeo da se vrati na maraton. Za mene je to bila velika stvar jer je mislio da to više nikada neće moći da se vrati“, rekao je Rič Pauers.

Spenser je terapijski pas zajedno sa svojojm sestrom Peni. Rade u različitim ustanovama, a nedavno u centrima za vakcinaciju dece za učenike Ashland i Holliston.

U međuvremenu prikupljaju novac za istraživanje raka

Dok čekaju, Pauersi prikupljaju novac za istraživanje raka. Rekli su da su dobili podršku i poruke hiljade ljudi sa pitanjem šta mogu da urade da pomognu Spenseru.

„Količina podrške koju dobijamo je neverovatna“, rekao je Dori Pauers.

„Mislim da je on čudo, nije spreman da ide. On želi ponovo da ide na maraton“, rekao je Rič Pauers.

„Dok ne razumemo stanje, nećemo znati šta je sledeći korak“, rekao je Rič Pauers.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Vesti

Trkači iz Srbije na Bostonskom maratonu – Na juče održanom 126. Boston maratonu je i naš region imao svoje predstavnike. Najbrži među njima je...

Rezultati trka

Boston maraton 2022 se posle više od 1000 dana vratio u svoj tradicionalni termin, na američki dan patriota. Videli smo još jednu uzbudljivu trku...

Rezultati trka

Bostonski maraton 2022 se posle više od 1000 dana vratio u svoj tradicionalni termin, na američki dan patriota. Videli smo još jednu uzbudljivu trku...

atletika

Godine 1972. na Bostonskom maratonu je ispisana nova stranica istorije. Tada je Bostonska atletska asocijacija (BA) prvi put uvrstila osam žena na listu zvaničnih...