Vesti

Spenser – bostonski terapijski pas ponovo bodri maratonce

Nema komentara

Senzacija Bostonskog maratona je postao Spenser – terapijski pas koji već četiri godine podržava trkače na Bostonskom maratonu. 2019. je postao viralan nakon što je sedeo na kišnom maratonu držeći zastavu „Boston Strong”.

Spenser se oporavlja nakon dve operacije tumora

Ne samo da je maraton otkazan 2020. kada je pandemija počela, već je Spenser u poslednjih godinu dana preživeo uklanjanje tumora. Njegovi vlasnici, Rič i Doli Pauers, nisu bili sigurni da li će ove godine učestvovati jer se oporavljao od operacije.

Spenser se oporavio i uprkos svemu došao spreman na Bostonski maraton. Njegovo prisustvo je obradovalo mnoge maratonce i bezbroj trkača je stalo da bi se sa njim slikalo.

Međutim prošle nedelje je otišao na drugu operaciju kako bi mu se uklonila slezina i tumor koji se tu nalazio. Ovu promenu su otrkili nakon što je prošle nedelje odveden u hitnu. U međuvremenu se čekaju nalazi da bi se ustavnovila terapija za Spensera.

„Bio je tako hrabar jutros“, napisao je njegov vlasnik. „Ušao je sa svojim frizbijem i visoko podignutom glavom i repom.“

Teška godina za Spensera

https://www.facebook.com/Spencerpowrs/photos/a.519588321444740/1836819039721655/?type=3

Na prošlim maratonima, Spenser nije podržavao trkače sam već sa svojom sestrom Peni, koja je zbog vremenskih prilika odustala od trke 2019.

U objavi na Fejsbuku, vlasnik Rič Pauers je napisao da je Spenserov povratak na maraton došao posle teške dve godine.

„Zamalo smo izgubili našeg Spensera prošle godine i mislili smo da više nikada neće moći da navija na Bostonskom maratonu“, napisao je Pauers. „Bilo je dugo čekanje, ali Spenser je spreman da vas sve ponovo vidi.“

Ali 11. oktobra, Spenser je bio tu da bodri trkače.

„Ove godine je ponovo uspeo da se vrati na maraton. Za mene je to bila velika stvar jer je mislio da to više nikada neće moći da se vrati“, rekao je Rič Pauers.

Spenser je terapijski pas zajedno sa svojojm sestrom Peni. Rade u različitim ustanovama, a nedavno u centrima za vakcinaciju dece za učenike Ashland i Holliston.

U međuvremenu prikupljaju novac za istraživanje raka

https://www.facebook.com/rich.powers.12/posts/10226302456578641

Dok čekaju, Pauersi prikupljaju novac za istraživanje raka. Rekli su da su dobili podršku i poruke hiljade ljudi sa pitanjem šta mogu da urade da pomognu Spenseru.

„Količina podrške koju dobijamo je neverovatna“, rekao je Dori Pauers.

„Mislim da je on čudo, nije spreman da ide. On želi ponovo da ide na maraton“, rekao je Rič Pauers.

„Dok ne razumemo stanje, nećemo znati šta je sledeći korak“, rekao je Rič Pauers.

„Diplomatskim bojkotom SAD narušava olimpijski duh“ navodi kina
Da li riblje ulje pomaže pri mršavljenju?
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed