Triatlon

Iva Pavlović i Strahinja Trakić osvojili dva zlata na triatlonu u Tirani

Nema komentara

Državna prvakinja Srbije u triatlonu, Iva Pavlović (18) i rekorder Srbije na dugoj distanci, Strahinja Trakić (31) ponovo su trijumfovali na takmičenju u Tirani gde su samo pre dve nedelje osvojili zlatnu i srebrnu medalju.

Strahinja Trakić na postolju Fotka: Screenshot YouTube Kosovo online

U trci je učestvovalo 203 takmičara iz 15 zemalja, među kojima je Iva je bila najbolja u ženskoj, a Strahinja u muškoj konkurenciji u disciplini „sprint distance“ – 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikle i 5 kilometara trčanja.

Pročitajte i: Evropsko prvenstvo u Ironman-u 2023. u Hamburgu: Trku obeležila pobeda Denisa Chevrota i tragična nesreća

Iva Pavlović: prvakinja Srbije u disciplini „sprint distance“

Iva, koja je prošle nedelje postala prvakinja Srbije u disciplini „sprint distance“, danas je bila ispred takmičarki iz Grče i Bugarske, Konstantine Sintyanaki i Anastasije Pejčeve.

U izjavi za Kosovo on line rekla je da je staza bila malo teža jer ima dosta uzbrdica.

„Bilo je super sjajna organizacija, bila je malo teška staza ima dosta uzbrdica, ali je poslužila kao trening trka jer me naredna dva vikenda očekuju evropski kupovi u Rumuniji i Austriji“, rekla je.

Strahinja Trakić: rekorder Srbije na dugoj distanci

U istoj disciplini takmičio se i Strahinja Trakić koji je vlasnik rekorda Srbije na dugoj distanci, trci koju ljubitelji ovog sporta zovu „Ironman“. Ovoga puta bio je ispred Panajotisa Polizosa iz Grčke i Fetauda Geatana iz Andore.

Posle trke za Kosovo online Trakić je rekao da je danas mnogo bolji osrećaj nego pre dve nedelje.

„Pre svega bih hteo da se zahvalim organizatoru na sjajnoj organizaciji, zaista je bilo prelepo, kao i svake godine nas ovde fenomenalno dočekaju. Što se tiče same trke dosta bolji osećaj nego pre dve nedelje. Uspeo sam da isplivam u prvoj grupi i napravim prednost na bajku, i uspeo sam da je održim do samoga kraja takmičenja“, rekao je Trakić.

Danas je ponosan Strahinjin trener i Ivin tata i trener, Marko Pavlović koji je takođe pohvalio organizatore maratona.

„Sjajna organizacija. Uvek nas lepo dočekaju. Ova trka namje nešto između nekih bitnih takmičenja i izuzetno nam je bila korisna kao trening trka. Ivu čekaju evropski kupovi naredna dva vikenda, Strahinju čeka Iron man u Francuskoj, vrlo teška trka. Zadovoljni smo idemo kući baš srećni i zadovoljni.“

Ovo nije prva pobeda na triatlonu u Tirani

Pavlovićeva i Trakić članovi su kluba ekstremnih sportova iz Kragujevca. Oni su već nekoliko puta su pobeđivali na triatlonu u Tirani koji pet godina organizuje ovdašnji „Sportski klub Tirana“ uz podršku gradske opštine.

Iako nije bilo planirano, gradonačelnik Tirane Erion Veljiaj je poželeo je da Ivi uruči nagradu lično naglasivši da je sport najbolja diplomatija.

„Mi znamo da živimo na Balkanu, zemlja u kojoj ljudi više vole debatu i raspravu nego gde god u Evropi, ali nas je sport naučio da smo susedi, susedske zemlje. Mi živimo zajedno, patimo i radujemo se zajedno.

„Ima nekih koji kažu da susedi nisu važni. Nije tako. Zamislite, u vašem naselju, u vašem gradu dovoljan je jedan loš komšija koji ruši mir svima. Mi ne možemo da biramo susede, sudjeni smo da živimo, da radimo, da napredujemo zajedno.

„Sport je najbolja diplomatija. Sport nas spaja. Nije važno da li smo sa Kosova, iz Srbije, Grčke, Albanije, Crne Gore ili Bugarske. Mi smo deo iste mahale. Želim da, posle ove poruke, dodelim nagradu u ženskoj kategoriji. Pobednica dolazi takođe iz jedne susedne zemlje. Njen tim ima tradiciju u našem triatlonu. Veoma jak tim“, zaključio je gradonačelnik Tirane, Erion Veljiaj i uručio Ivi nagradu.

Preuzeto sa: Kosovo Online

Evropsko prvenstvo u Ironman-u 2023. u Hamburgu: Trku obeležila pobeda Denisa Chevrota i tragična nesreća
Da li plivanje može da vam pomogne da budete brži?
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed