Connect with us

Hi, what are you looking for?

Trening

Vežbe za super guzu! – Anja Todorović [VIDEO]

Ako nikada niste radili trening kod kuće bez ijednog rekvizita i tega, onda ne znate kakvu ste žurku sa samim sobom propustili. Navučete stare prnje, pustite omiljenu muziku, ogrnete se dobrom energijom i motivacijom i počnete.

Anja Todorović
Pre svakog treninga obavezno se zagrejete, posebno onaj deo tela koji planirate najviše da mučite. A onda pređite na vežbice za guzu i noge koje ne oduzimaju mnogo vremena i za koje vam nisu potrebni rekviziti, a koje su odličan dodatak treningu trčanja.

Čučanj i izdržaj u čučnju

Ova vežba aktivira četvoroglavi mišić buta i sedalne mišiće. U prevodu, angažuje prednju ložu butine i guzu. Ako želite seksi noge, zategnut gluteus, onda radite čučnjeve.

Takođe, možete da se spustite u duboki čučanj koji aktivira više sedalne mišiće. Iz položaja čučnja probajte da se spustite još dublje, kao da zadnjicom želite da dodirnete pod. Pazite da ne krivite noge i stopala jer nije poenta vežbe da ličimo na fetus nego da aktiviramo malo više te sedalne mišiće.

Ova vežba izvodi se vrlo lako, kao da hoćete da sednete na wc šolju ali je neko iza vas upravo pustio vodu, pa morate brzo da se podignete i izbegnete pljusak. Tako ponovite više puta, u zavisnosti od vaše kondicije.

Ako želite još malo da zakomplikujete sebi zivot podižite se na prste dok ste u položaju čučnja.

Iskoraci sa brzom promenom noge

Iskoraci su lepi. Lepa vežba, korisna, volim je. Angažuje naš najveći sedalni mišić – m.gluteus maximus (da, ima ih po 3 komada, nema veze što imamo samo dva guza), i zadnju ložu buta.

Pravilno izvođenje ove vežbe je neohodno da bi efikasnost bila maksimalna. Prednja noga ne sme da prelazi liniju prstiju, natkolenica mora da bude pod 90 stepeni u odnosu na potkolenicu, leđa prava, kukove malo izbacimo napred kako se leđa ne bi krivila, zadnja noga je opružena i savija se isto pod 90 stepeni. I tako se spuštate dok se ne umorite i dok ne počne da vas boli, peče, svrbi, da vam se vrišti itd. To je lepo, lepo za vašu guzu.

Power Jack

Baš je moćan ovaj Jack iako deluje jednostavno. Samo probajte ovako da skakućete; ja na ovom klipu hoću da umrem iako izgledam sveže. Ovaj široki čučanj, ili – sumo čučanj, razlikuje se od klasičnog po tome sto su noge više raširene i stopala i kolena guramo što više u stranu. Ovom vežbom dodatno se angažuju grupa privodilaca (to su mišići na unutrašnjoj strani butine. Nemojte mnogo da pitate nego radite, kazaće vam se samo :)).

Čučanj sa šutom napred

Kad vam dosadi klasičan čučanj, vi malo ubacite kung fu-a. Šalim se, samo šutirajte napred, podignite nogu do visine kuka/grudi ili još više (ali onda ste Brus Li i smejaćete se mojim vežbama) i trudite se da svaki put stopalo bude pravo, kao da udarate petom; izbacite kukove sto više napred. Pokušajte da izabacite nogu napred dok ste još u položaju čučnja jer je tako teže (ha!). Naizmenično šutirajte napred, ne želimo samo jednu zgodnu nogu i guz.

Iskoraci

Ovo su iskoraci. Isti oni lepi iskoraci, samo su sada još lepši jer dodirujemo prste na nogama. Zato su malo komplikovaniji od običnih.

Power jumps

Ova vežba je mama onim sumo skokovima. Skakućite u mestu par puta i videćete kako prija. Trudite se da svaki put napravite polučučanj pre nego što skočite i dočekajte se meko na noge, ne da sletite kao slon, ne prija nogama i ligamnetima. Dok ste u vazduhu i levitirate, potrudite se da kolena što više privučete grudima. Ne, to što vas boli, to nije bol, to je ljubav, ljubav prema vašoj guzi.

Opružanje kuka na parteru

Iako ima komplikovan naziv, ova vežbica je jednostavna a opet dobra za naše guze. Kada opružamo nogu, aktiviramo mišiće zadnje lože i veliki sedalni mišić (m.gluteus maximus), a kada savijamo nogu, aktiviran je samo veliki sedalni mišić. Simpatična vežbica, možete da je radite do sutra.

Most

I kad ne možete više da stojite, vi lezite. E, onda stavite ruke pored tela, savijte kolena i podižite kukove. Ovako kao na klipu, samo da ne mlatarate nogama kao ja, nego se trudite da fiksirate nogu što je više moguće. Pogreši čovek. Pri podizanju kukova obavezno stegnite zadnjicu, valja se.

Treba da napomenem da treba da dišete. Ne mislim da ste prestali dok ste trenirali, ali dišite glasnije i intenzivnije nego obično. Ne marite šta će vaše komšije da pomisle, mislite na svoju guzu.

Pijte mnogo vode, pre, za vreme i posle treninga.

Hvala vam na pažnji, vidimo se u nekom drugom video članku, u nekom drugom obliku, sa nekim drugim vežbama i sa zategnutijim guzama, sveži i nasmejani.  Trčite, volite se i vodite zdrav život!

24 Comments

24 Comments

 1. Tijana

  14.03.2013 at 14:58

  pored toga što je lepo kad je guza lepa, jaka guza nam i vrlo korisna za trčanje. hvala na super preporukama vežbi!

 2. Katarina Stancic

  14.03.2013 at 15:08

  Bravo, hvala :)

 3. anja

  15.03.2013 at 22:31

  hvala vama devojke :)

 4. Alex

  28.03.2013 at 14:54

  Molila bih za jedan savet! ‘Problem’ je sledeci, imam vrlo jake i nabijene noge, a htela bih da poradim na zadnjici ali da ne nabijem jos vise noge od cucnjeva!!!! Pa, da li postoji neki nacin da to izvedem? Hvala, unapred.

  • anja

   01.04.2013 at 23:22

   nema opasnosti da jos vise nabijes noge od cucnjeva i iskoraka bez opterecenja( tegova),mozes samo da ih oblikujes i zategnes zadnjicu. jake noge su lepe noge :)

 5. Candyman

  28.03.2013 at 15:09

  Nice :)

 6. Maja

  12.05.2013 at 16:33

  Zelela sam da pitam koliko vremenski uz ove vezbe treba da se guza “dotera” i koliko puta nedeljno treba raditi vezbe i koliko vremenski?Hvala unapred!

 7. snezana

  17.05.2013 at 21:08

  Divne vežbe. Još ako efekat vežbi bude odličan, a moja guza podignuta u mojih 46, čestitaću na savetima. Šalim se, divna devojka, duhoviti komentari i odlični saveti.

 8. Marija

  19.07.2013 at 09:38

  zasto ne mogu da pogledam nijedan klip.? pise “video je privatan”. :(

  • Tijana

   19.07.2013 at 09:50

   Hvala na komentaru Marija, pogledamo šta se desilo na YT kanalu i ispravimo čim pre!

  • Tijana

   19.07.2013 at 10:15

   Sredili smo linkove, youtube je sam promenio liks u private, sada smo sredili, sem poslednja dva – copyright issues zbog muzike, to će potrajati malo duže :)

 9. gray

  23.07.2013 at 23:05

  anja guza ti je mmmmmmmmmmmmmm mnogo dobra

 10. Katarina

  22.08.2013 at 14:18

  Vežbe su provereno ODLIČNE, ali treba biti uporan. Nije džaba ona narodna “STRPLJEN, SPAŠEN!”

  • Tijana

   22.08.2013 at 15:32

   Jesi li ih radila Katarina? Za koliko vremena si postigla rezultate?

   • Katarina

    22.08.2013 at 21:01

    Neke o0d ovih vežbi sam radila, svakodnevno, sigurno mesec dana , a možda i malo duže, pa sam primetila prve rezultate.
    Sve ovo + trčanje = solidna guza!

    • Tijana

     23.08.2013 at 10:49

     Olala :) to volim da pročitam: preporuka iz prve ruke. mislim, guze! sjajno :)

 11. Marija Pivaš

  10.12.2013 at 15:32

  super izgledaju vezbe, evo bas cu danas da pocnem :)

 12. Vanja

  14.04.2014 at 20:13

  Odlicne su vezbe, dosta su lake, nego htela sam da pitam koliko dugo se rade ove vezbe? :)

  • natasa gacinovic

   17.04.2014 at 17:30

   koliko treba vezbati da se zadnjica podigne i da bude cvrsta

   • Veroljub Zmijanac

    18.04.2014 at 15:05

    Možda deluje kao zajebancija, ali suštinski velika je istina: potrebno je da vežbaš toliko sve dok ti zadnjica ne bude čvrsta i ne podigne se.

    U zavisnosti od tvog prethodno sportskog isksutva, genetike, trenutnog stanja, ali i odluke koliko želiš da posvetiš sebe tom ciljub, to može biti mesec dana ili čitav jedan život.

    Npr uzmeš Brazilian Butt Workout i samo gruvaš!

 13. Guest

  20.11.2014 at 23:42

  Za cvrste noge koja vezba

  • nion

   21.11.2014 at 09:24

   Koji deo noge ?

 14. tijana

  18.12.2014 at 09:40

  Vezbe au super!!! Uopste nisu teske!!! :D

 15. Marija Marinović

  29.04.2016 at 13:48

  zadnjih par dana butt challenge -a sam morala odustati radi prevelike boli u koljenu…. da li se to nekome dogadjalo?

Uključi se u diskusiju

Povezani članci