Staze za trčanje

Strava uzbrdice za trčanje u Srbiji! Najbrdovitije ulice u Srbiji po kojima ste trčali

Nema komentara

Uzbrdice za trčanje u Srbiji su na svakom koraku i bukvalno u svakom mestu ih ima. Ali nekako se često seti da nam baš nedostaje informacija gde možemo da odradimo brda.

Da li bi ste voleli da kada krenete u drugi grad možete lakše da se informišete o mestima za trčanje u njemu? Veoma često ni u svom gradu ne znamo gde da odradimo trening i potrebna nam je pomoć i informacija.

Zato smo konsultovali Strava aplikaciju i pokušaćemo da što veći broj info sakupimo na jednom mestu, trebaće nam i vaša pomoć.

Kako da se uključite?

Koje uzbrdice za trčanje u Srbiji najčešće koristite, i koje bi ste preporučili svojim prijateljima trkačima kada se nađu u vašem gradu? Mi smo istražili najzanimljivije uzbrdice za trčanje u Srbiji koje ste vi uneli preko Strava aplikacije, a vi nam pošaljite svoje staze u komentarima na ovaj tekst bez obzira na platformu koju koristite.

Veliki broj trkača će zimski period bez trka da iskoristi kako bi napravio bazu. U prevodu, svi idemo na brda i zato verujem da će ovakva razmena imati smisla i koristiti nam svima.

Kako smo tražili uzbrdice za trčanje u Srbiji?

U Strava aplikaciji sve staze koje trčimo i delimo sa svojim prijateljia ostaju zabeležene i na usluzi drugim trkačima, zato ovde izdvajam neka od zanimljivijih brda po gradovima Srbije a vama ostavljam i link do pretrage gde možete da istražite bolje svoj grad ili okolinu.

Pogledajte našu listu brdovitih ulica u gradovima širom Srbije. A u komentarima nam ostavite lokaciju vaše uzbrdice i linkove do strave. Nadamo se da ćemo na ovaj način kao zajednica biti od pomoći onima koji budu tražili brdo za trening u svom gradu ili na odmoru.

Mihaila Avramovića – Beograd

Ova ulica je duga 1.5km ima 108m razlike i u nadmorskoj visini i uspon od 7%. Spada u 4 kategoriju uzbrdica na Stravi. Nalazi se kod Lisičijeg potoka u Beogradu.

uzbrdice za trčanje u srbiji - mihajla avramovića beograd

Ovde pogledjte detalje ove staze!

Staza zdravlja – Bukulja, Aranđelovac

U Aranđelovcu smo naišli na ovu zanimljivu uzbrdicu. Skoro 2km uspona sa nagibom 14.6% i razlikom u visini od 284m. Odlično mesto za sve trkače iz Aranđelovca ali i one koji se odluče da posete ovaj grad.

uzbrdice za trčanje u srbiji - bukulja aranđelovac

Ovde pogledajte detalje ove staze

Kako da sikoristite brda da napredujete u trčanju?

Niška banja – Koritnik

Niška Banja je odliča lokacija ako želite da uradite trening brda. Ova staza je jedna od mogućih a duga je 2.3km i ima uspon od 359m i 15.4%

Ovde pogledajte detalje ove staze!

Beograd MIrijevo – Vitezova karađorđeve zvezde 

Čini se kao odlično mesto za trening brda. Ova staza na Stravi je dugačka 1km ima razliku u visini od 85m i uspon od 8.1%

Ovde pogledajte detalje ove staze!

Unesite svoje uzbrdice za trčanje u Srbiji da pomognemo jedni drugima

Posao sastavljanja spiska na kom bi bile sve uzbrdice za trčanje u Srbiji ne može da uradi jedna osoba, čak ni ozbiljan tim.

Jedino što možemo jeste da svako od nas u komentarima ostavi link do svoje staze na kojoj trči brda (može da bude Strava, Garmin, Suunto ili bilo koji drugi link koji imate) i na taj način pomognemo svima onima koji će u budućnosti tražiti mesto za svoje brdske treninge.

Da li će u budućnosti biti građeni gradovi po meri trkača? Šta jedan grad čini pogodnim za trkače?
Kako trenirati trejl u (beo)gradu?
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed