Najave trka

četvrto izdanje Odžačkog polumaratona za početak jeseni

Nema komentara

23. septembra 2018. godine Atletsko rekreativni klub Odžaci organizuje sportsku manifestaciju 4. Odžački polumaraton.

U sklopu ove sportske manifestacije organizuju se trke za odrasle i to trka na 5 km, 10 km, 21,1 km i štafeta (3×7 km). Sve trke startuju u 11h iz samog centra Odžaka.

Za decu do 10 godina je organizovana Trka pužića koja startuje u 10:20h i za nju se ne plaća kotizacija. Svi učesnici ove trke na cilju dobijaju medalju.

Od prošle godine trka je u potpunosti gradska i polumaratonci trče 4 kruga po 5275 metara. Staza Odžačkog polumaratona od sada ima i međunarodni IAAF sertifikat o tačno izmerenoj stazi i svima koji istrče našu trku rezultati su priznati na državnom i međunarodnom nivou.

Voditelj 4. Odžačkog polumaratona je sportski novinar sa RTS-a Radoslav Rale Simić, najbolji poznavalac atletskih dešavanja u Srbiji.

Startni paket

Svi učesnici polumaratona, trka na 5 km, 10 km i štafete (3×7 km) dobijaju učesnički paket koji sadrži:

* kesu
* čipovani startni broj
* majicu za trčanje
* bon za ručak
* unikatnu livenu učesničku medalju (nakon ulaska u cilj)
* okrepu

Kategorije takmičara u polumaratonu, trkama 5 km, 10 km i štafeti (3x7km):
1. Apsolutna muška kategorija
2. Apsolutna ženska kategorija

Nagrade

Nagrade za prvoplasirane u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji:
Pehari i potencijalni pokloni sponzora

Proglašenje apsolutnih pobednika  obaviće se na ručku koji će se održati u višenamenskoj sali Sportsko poslovnog centra od 14 h.

Učesnik koji trči polumaratonsku trku ne može biti učesnik odnosno rangiran u štafetnoj ili trci na 7 kilometara već samo i jedino u polumaratonskoj trci.

Prijave

Prijave za sve 4 trke na portalu https://trka.rs/event/87/

Elektronske prijave se zatvaraju 14. septembra 2018. godine u 12:00 h.

Svi prijavljeni takmičari koji do tog dana nisu kompletirali prijavu odnosno uplatili startninu brišu se sa zvaničnog spiska prijavljenih. Nakon ovog datuma prijava nije moguća – nema prijava na dan trke.

Kompletnom prijavom se smatra prijavljivanje i uplata startnine do 14. septembra 2018. godine. Učesnici koji izvrše kompletnu prijavu (i datum prijave i uplata) stiču pravu na pun startni paket.

Startnina

Startnina za polumaraton iznosi 1.500,00 din. Svi prijavljeni učesnici će kompletne podatke o uplati startnine dobiti nakon popunjenog prijavnog formulara i u e-mejlu o potvrdi izvršene prijave.

Za trkače iz Beograda i Novog Sada  organizovan prevoz u režiji Runners family team-a i sve informacije su na linku https://www.odzackimaraton.rs/ogranizovani-prevoz/

Ukoliko Vam je potreban smeštaj u Odžacima pogledajte link https://www.odzackimaraton.rs/smestaj-u-odzacima/

Šansa za nove PB

Staza je brza i ravna, bez i jednog uspona, idealna za lične rekorde. Rekord u polumartonu kod muškaraca drži Kenijac Wycliffe Kikomp Biwot sa vremenom 1:03:32, a kod žena Kenijka Ruth Matebo sa vremenom 1:16:26.

DONJA STAROSNA GRANICA za polumaraton 18 godina (pravo nastupa imaju takmičari rođeni 23. septembra 2000.godine i ranije), mogu trčati i mlađi, ali uz pismenu saglasnost roditelja ili trenera.

Za trkače će biti raspoloživ Sportsko poslovni centar koji se nalazi kod samog starta (Knez Mihajlova 31), gde će biti stacioniran Prijavni centar – Centar za podizanje startnih brojeva (radi od 7 h do 10 h).

Trkači će u SPC-u moći da koriste toalete, da se presvuku u svlačionicama, i da se nakon trke istuširaju. Takođe biće obezbeđeni  maseri koji će posle trke pružati sportsku masažu. U višenamesnkoj sali u SPC-u od 14 h biće obezbeđen ručak za sve učesnike gde će biti i svečana dodela nagrada.

Nakon trke preporučujemo da probate odžački sladoled – provereno najbolji sladoled u Evropi.

Župska vinska trka vol2. više trka, više vina, više zabave!
Nazdravite sutra sa šampionkom Srbije na Vinskom maratonu na Paliću
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed