blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ishrana za trčanje

Doručak – najvažniji obrok u toku dana

Doručak – najvažniji obrok u toku dana često preskačemo sa izgovorom da nemamo dovoljno vremena za njegovu pripremu, a da li je baš tako?

Postoje oni koji ustaju veoma rano kako bi trenirali i natempiraju vreme tako da se spreme taman na vreme da stignu na posao/fakultet/školu, ali izostave doručak.

Ima i onih koji kažu da nisu previše gladni ujutru i da im doručak nije potreban. Zašto je to loše? Pa ukoliko preskočite jutarnji obrok, nivo šećera u krvi naglo opada. Nakon toga, javljaju se umor i vrtoglavica, metabolizam se usporava, a samim tim se zaustavlja i proces sagorevanja kalorija.

Wellness Breakfast keks se odlično uklapa u životni ritam – bilo da doručkujete kod kuće ili kasnije. Ukusan doručak, koji ne zahteva previše vremena za pripremu a koji daje dovoljno energije za početak dana možete napraviti kombinacijom Wellnes Breakfast keksa sa nekim napitkom poput mleka, jogurta, soka ili sa voćem po želji.

 

Jedan od osnovnih principa pravilne ishrane svakodnevna upotreba integralnih žitarica. S tim u vezi, doručak sa Wellness Breakfast keksom je poželjan jer sadrži pet vrsta odabranih žitarica od celog zrna, bogat je vitaminima B1, B3 i B6, a sve to doprinosi normalnom funkcionisanju metabolizma.

Kako bi razbili svakodnevnu monotoniju doručka možete kombinovati Wellnes Breakfast keks sa ukusom mleka i hrskavog badema, kao i ukus šumskog voća.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Ishrana za trčanje

Kakve su energetske potrebe trkača? Poznato je da je energija glavni pokretač ljudskih aktivnosti i da je crpimo iz hrane koju unosimo u organizam. S...

Ishrana za trčanje

Čini se da su u poslednjih par godina jaja postala iznenađujuće kontroverzna namirnica i često se postavlja pitanje da li su jaja dobra ili...

* Naslovna

Povrće se u ishrani koristi još od najdavnijih vremena. U ishrani trkača i sportista uopšte, povrće ima nezamenjivu ulogu. Ono održava organizam zdravim, jakim...

anti-age

Lekari i nutricionisti često govore koliko je važno da ostanete hidrirani te savetuju da pijete adekvatne količine vode, naročito u letnjem periodu koji je...