blank

3 recepta za zdrav doručak u krevetu korisni su vama koji nemate puno vremena za izležavanje, a ne preskačete najvažniji obrok dana – spojite ova dva zadovoljstva i obradujte sebe ili svoju drugu polovinu već na samom početku dana.

Zdrav doručak – musli

Šta je potrebno:

  • Ovsene pahuljice – 40 g,
  • jogurt (1% mlečnih masti) – 250 ml,
  • pola jabuke, pola banane, 2 suve kajsije, cimet,
  • najlepša činija u kuhinji.

Zdrav doručak – ovsena kaša

Ako hoćete niskokalorični doručak jer želite da smršate:

  • Ovsene pahuljice – 40 g,
  • mleko (1,6 %mlečnih masti) – oko 30 ml,
  • 3 kocke žutog šecera, cimet,
  • tanjir koji najređe koristite.

Ako ne marite za kalorije ujutru i volite da zasladite svoj zdrav doručak – dodajte mlevene bademe, izrendanu štanglu čokolade (sadržaj kakaa – 70%) i mleveni plazma keks.

Zdrav doručak – duh Indije

Kako da jutro započnete egzotično: u tiganju na jednoj kašičici ulja propržite crni luk ili praziluk, papriku, paradajz, a možete da dodate i skuvana zrna pasulja. Nakon što propržite povrće, u tiganj dodajte ovsene pahuljice i sve zajedno pržite nekoliko minuta, pa dodajte 1/2 čase vode. Od začina koristite so i listove korijandera.
Kada voda ispari i pahuljice omeknu, jelo je gotovo.

Ovaj neobični zdrav doručak probudiće vam čula i spremiti vas za dnevne aktivnosti.

Zašto ovsene pahuljice?

Zato što ovsene pahuljice produžavaju osećaj sitosti.

Zato što su ovsene pahuljice izvor dijetetskih vlakana koja formiraju gel koji apsorbuju masti, toksine, deo šećera iz hrane i sve to izbacuju iz organizma.

Zato što stimulišu rad creva i sprečavaju opstipaciju, sprečavaju nastanak hemoroida i kancerogenih oboljenja završnog dela creva- kolona.

U našoj klasičnoj srpskoj kuhinji ovsene pahuljice nisu tako česta pojava. Obično ih jedu ljudi koji strožije vode računa o ishrani.  Ovsene pahuljice nisu dosadne, nisu nedovoljne i nisu neukusne. Svi vu koji ih izbegavate, dajte im šansu.

Kako po vama izgleda jedan zdrav doručak?