trening napolju

U izboru treninga na svežem vazduhu i teretane uvek izbacujem teretanu

Zašto? Volim da trčim sam i ne volim da me smaraju bilderi „brate možeš da mi staneš iza da podignem 150kg“, ko ima veću sisu, biceps, triceps. Smara to i ubije mi uvek volju za treningom. Zato volim da izađem napolje bilo da je +40 ili -15.

Jednostavno volim taj miris vazduha, vetra po licu i kosi, zvuk kiše koja mi pada na šuškavac, trag u snegu kada prvi protrčim kroz čistinu šumske staze…

Nije Roki bio mutav

E sad, kada bih mogao da biram kada više volim da trčim na svežem vazduhu, rekao bih tokom proleća i zime. Da, zime. Ništa lepše nego trčati po snegu. Ako ne verujete meni setite se Rokija u istoimenom filmu dok se spremao da prebije Ivana Draga u sred Rusije :) Nije Roki bio mutav, znao je i on šta valja. Jednostavno, na nižim temperaturama organizam traži i troši mnogo više energije da dođe do određene željene temperature pa samim tim efekat na vašu liniju je jači nego kod trčanja pri „normalnim“ temperaturama.

Vratiću se još jednom na glavnog junaka ovog posta, dragog nam Balboe. Svi znamo scenu kada ustaje u 5, srkne 10-ak živih jaja, izađe na ulicu i krene da trči. Usput mu sa pijace dobace neko voće, deca aplaudiraju, matorci takođe, pa krenu svi zajedno da trče sa njim. Vrlo brzo on ostavi iza sebe svu tu rulju i popne se uz čuvene stepenice plešući pobednički ples sa podignutim rukama dok sitna deca skakuću oko budućeg šampiona. E sad, ako niste obratili pažnju… konekcija sa ovim postom je u trčanju. Da, Roki trči, a koje je godišnje doba? ;) Opet, da ponovim, zna Balboa da je zimi dobro trenirati na otvorenom.

Trening u prirodi ne može da se poredi sa radom u zatvorenom prostoru i teretani. Barem meni. Pošto je moj post, iznosim svoje mišljenje. Gomila ljudi u zatvorenom prostoru, bez prave cirkulacije svežeg vazduha, smrad, znoj, mnogo priče, pametovanja šta je najbolje za leđa, biceps, triceps… A onda se teleportuješ sa takvog mesta u prirodu, čist, svež, hladniji vazduh, puna pluća, nema nikog da te smara i priča ti šta da radiš, uživaš… osećaj je zaista lep.

Andrej vas pita, koje je vaše omiljeno doba za trening napolju?

Vaše omiljeno doba za trčanje je...

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
veliko trkačko istraživanje