Blog & Kolumne

Trenerka VS Mala crna haljina

2 komentara

trenerka kao mala crna haljinaObožavam trenerke. Još od malih nogu bio sam u sportu pa su tako i trenerke postale deo moje obavezne garderobe. U početku sam ih nosio samo na treninge da bih kasnije, kada sam postao smeliji da ih kombinujem sa svim i svačim, nosio u svakoj mogućoj prilici. Još kao klinac imao sam taj „talenat“ da kombinujem  trenerke sa košuljama, cipelama…dobro neću dalje, staću kod cipela 😉

Mala siva trenerka

Ta ljubav prema trenerkama ostala je do današnjih dana, a ostaće verovatno zauvek. Već vidim sebe za 50-ak godina kao dekicu koji uz šešir nosi svoju omiljenu, čuvenu sivu pamučnu trenerku. Da, siva pamučna trenerka, donji deo. Ljubav prema toj boji i tom materijalu je nastala takođe u detinjstvu, jer je većina trenerki za trening bila upravo ta siva. Posle par sati nošenja na kolenima se naprave izbočine, deformišu se nogavice ali ja ih prosto takve volim!

Imao sam i par šuškavaca, ali to nikad nisam voleo, možda zbog toga što su me asocirali na krimose iz 90-tih i svu tu uvrnutu priču. Njih sam nosio samo na treninzima, što je po meni i prava funkcija šuškavca.

Andrej Maričić

Ide dobro uz sve

Danas, kada sam malo viši od 150 cm i stariji 20-ak godina ne kombinujem trenerku sa baš crnim “cipelicama”, mada… Ne volim da kopiram i gledam šta je IN pa da to slepo pratim. Volim da budem svoj, a da to ne ode u neki ekstrem, a šta će okolina da komentariše, nije me briga. S tim u vezi trenerku nosim u svim prilikama koje to dozvoljavaju. Dozvoljavaju u smislu da neću obući trenerku na poslovni sastanak ili otići na svadbu. Na treningu je trenerka, naravno obavezna. Najlepši mi je osećaj kada iz farmerki ili odela uskočim u trenerku. To je osećaj nekog olakšanja, kao bacanje tereta s grbače. Tako se ja osećam u trenerci, kao u svojoj koži.

Obožavam duge šetnje, kao i moje kuče i tada je moj izbor – omiljena pamučna siva trenerka. Vremenom sam postajao smeliji pa sam uz tu pamučnu sivu počeo da pravim kombinacije sa kariranim košuljama, kanađankama (beše ovo glavna kombinacija repera 2000-tih), džemperima i naravno klasične kombinacije sa majicama i kačketima. Zašto ne znam, ali nikada nisam, sem na treningu, nosio i gornji deo trenerke. Njega kombinujem uglavnom uz farmerke.

Mislim da je ovo pravo vreme da letnje aktivnosti kraj mora zamenimo trčanjem ili dugim šetnjam u prirodi. Moj predlog za udobno i orginalno je sledeća kombinacija – adidas originals patike (bilo koje), siva pamučna trenerka, majica bez rukava, kačket i naočare, dok za hladnije dane ja lično volim te kanađanke sa sivom pamučnom, debelu duksericu sa kapuljačom i dobru vunenu kapu. Tada ste sigurno spremni za pokret 😉

Politika i sport. Koje je vaše mišljenje?
Trčanje je više od trčanja
Tags:

Povezani članci

2 komentara. Leave new

  • Moj pokusaj da u firmi uvedem petak kao casual day, kada bih mogao da nosim svoju sivu, pamucnu, pijacarsku trenerku nije uspeo….

    Odgovori
  • Kazes nevolis da kopiras, da pratis sta je IN, a furas vunenu kapu u zatvorenom prostoru, sa sve kosuljom…mislim da tako cuvas to malo mozga, sto je sigurno, sigurno je. Pokusavas da glumis nekog metroseksualca, a ustvari si smesniji od Boska i Bokija zajedno.

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed