Zdravlje

Omega 3 Norway: primer super sinergije biznisa i trčanja

6 komentara
Šta se dobija kada spojimo kompaniju koja nam iz Norveške uvozi Omega 3 proizvode i podržava trčanje? Omega 3 Norway running team. Da bismo predstavili ovu ekipu, i motivisali vas da im se pridružite, provešćemo vas kroz suštinu priče o Omega 3 suplementaciji, predstaviti članove, a neke čitaoce i nagraditi!

Zašto Omega 3 treba da bude uvek u vašoj ishrani?

Iznova ponavljamo koliko su Omega 3 kiseline važne u ljudskoj ishrani. Ova namirnica ima toliko koristi:

Omega-3 esencijalne masne kiseline korisne su za rad srca, mozga, mišića, zglobova, snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi, triglecerida, krvnog pritiska kao i šećera u krvi. One ublažavaju simptome osteoporoze, smanjuju nivo fibrinogena i učestvuju u prevenciji slepljivanja trombocita i tromboze (začepljenja krvnih sudova), takođe pomažu kod oboljenja nervnog sistema (multipleks skleroza).

Omega-3 kapsule povećavaju ukupne fizičke i psihičke performanse kod sportista. Omega-3 kapsule utiču pozitivno na  zdravlje, endokrini sistem i imunitet celog organizma. Omega-3 kiseline ne samo da su dobre za vaše opšte zdravlje, nego mogu poboljšati i ucinak dijeta i vežbi za mršavljenje. Studije su pokazale da ljudi koji pokušavaju smršati uz pomoć vežbi i dijeta bolje kontrolišu šećer i holesterol ako su omega-3 masne kiseline deo njihove ishrane.

U doba prerađene hrane i tovljenih životinja, jedna od najizraženijih posledica u ishrani je smanjen odnos Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina koje unosimo. 

Ukoliko do sada niste pročitajte ubedljivi blog post na sajtu Vitki gurman koji objašnjava na koji način se sistematski smanjuje udeo Omega 3 kiselina u odnosu na Omega 6 u ishrani.

Ukratko, da bi se telo branilo od inflamacije potrebno je da odnos ovih kiselina držimo na nivou 1:1. Zapadna ishrana se nažalost više vrti oko 1:16 do čak 1:30. Ne unosimo dovoljno Omega 3 kiselina,dok su Omega 6 prisutne svuda. Jer se kvalitet hrane kojom koju jedemo promenio.

Tradicionalno, izvor Omega 3 kiselina bila je riba i meso velikih životinja. Ali promenom njihove ishrane (gajene životinje se tove) promenio se i odnos ove dve kiseline.

Ispostavlja se da je glavni izvor ove važne namirnice sve češće – pilula.

Nauka se slaže da ništa ne gubite ako su pilule vaš izbor, jer je šansa da nađete pecanu a ne gajenu ribu na tržištu zapravo jako mala, a gajena riba ima isti takav nepovoljan odnos Omega 3 i 6 koji vodi u inflamaciju i druga bolna stanja u organizmu.

Omega 3 Norway – kompanija koji podržava trčanje

Benefiti upotrebe norveških omega-3 proizvoda su višestuke. 

 • Povećavaju performanse kod trkača
 • Povećavaju efekat i učinak vežbi za mršavljenje
 • Čine kožu, kosu, nokte, oči zdravijim
 • Odlične su za opšte zdravlje i imunitet
 • Vrhunski premium Norveški kvalitet

Spajanjem  u jednu kompaktnu celinu naših norveških omega-3 proizvoda i naše velike strasti trčanja, nastao je OMEGA-3 NORWAY RUNNING TEAM.

Prvo učešće tima bilo je na fantastično organizovanom 7-om noćnom maratonu 25.06.2016. godine u Novom Sadu.  Aleksandra Burkanović i Goran Vendlener veličanstvenim trkama u maratonu, postali su najbrža novosađanka i najbrži novosađinin. Takođe su ostvarili fantastičan uspeh osvojivši 3. mesto (Goran Vendlener) i 4. mesto (Aleksandra Burkanović) u prejakoj konkurenciji na maratonkoj discipline.

„Moj drugi maraton trčala sam krajem juna, na Noćnom Maratonu. Trka je bila odlično organizovana, uz sjajne navijače. U ovoj trci sam bila najbrža novosadjanka i 4.u generalnom plasmanu. Moram da pomenem i podršku naseg sponzora Omega-3 Norway, čiji sam član. Preporučila bih svima da sledećeg juna dodju na Noćni maraton i uživaju u trčanju pored Dunava.“ izjavila je Aleksandra.

Evo šta je Goran imao da kaže o toj trci:

„Utisak sa 7. Noćnog maratona je za mene ovaj put zaista sjajan, pre svega jer sam  osvojio bronzu i jos poneo titulu po drugi put „Najbržeg Novosadjanina“. To meni ne bi toliko značilo, da šest dana pre toga nisam postao vicešampion države u trci na 100km i postao član atletske reprezentacije Srbije, samim tim pored velikog umora ovo priznanje  dobija na težini. Još ako se uzme da je to veče bilo preko 30 stepeni i velika sparina onda je sve jasno. Dugo ću pamtiti ovu trku jer je to bio i prvi nastup Omega-3 Running Teama, koji nam otvara bezbroj mogućnosti  i koji nas nagradjuje  ukoliko ulozimo trud u ono što volimo, a to je u ovom slucaju trčanje.“

Ostali članovi tima takođe su imali zapažene rezultate na 7-om noćnom maratonu 25.06.2016. godine u Novom Sadu. Takođe odlične rezultate i na planinskim trkama ostvarili su članovi posebnog dela OMEGA-3 NORWAY RUNNING TEAM-za planinske trke.  Svi članovi OMEGA-3 NORWAY RUNNING TEAM-a koriste norveške omega-3 proizvode.

Ako ste zainteresovani da postanete član OMEGA-3 NORWAY RUNNING TEAM-a pošaljite nam Vaš trkački CV + propratno pismo zbog čega želite da postanete naš član, šta mislite o našim norveškim omega-3 proizvodima, kao i Vaše sugestije, predloge i savete ako ih imate, kako bi naš OMEGA-3 NORWAY RUNNING TEAM bio još bolji.

Trkački CV treba da sadrži Vaše podatke sa Vašom slikom, najbolje vreme na 3km, 5km, 10 km, Vaše najbolje vreme do sada u polumaratonu i maratonu.

Ako želite da postanete član posebnog dela OMEGA-3 NORWAY RUNNING TEAM-a za planinske trke, dodatno upišite Vaše rezultate sa planinskih trka, naravno ako ih imate do sada. Ako još nemate najbolje vreme sa neke planinske trke, imaćete ga uskoro sa našim timom 🙂

Želite da putujete u Norvešku? Postanite član tima…

Vaš CV+propratno pismo pošaljite nam na:

pr@omega3norway.rs 
Planovi OMEGA-3 NORWAY RUNNING TEAM-a za 2016 i 2017 godinu su:

Učešće na trkama u Srbiji i regionu, kao i učešće na trkama u Norveškoj. Prva trka koja nam sledi u Norveškoj gde će članovi OMEGA-3 NORWAY RUNNING TEAM-a  učestvovati, je Polar night half marathon koja se održava 07.01.2017. godine u gradu Tromsø , gde će se naši trkači okušati u polumaratonskoj trci po ledu i snegu, uz uživanje u polarnoj svetlosti.

Nakon toga sledi učešće našeg tima na Bergenskom maratonu 29.04.2017. godine, pa zatim 17.06.2017. godine Midnight Sun marathon u prelepom gradu Tromsø  koji je inače najseverniji sertifikovan maraton (AIMS) na planeti, kao i u septembru 2017. godine na Oslo maratonu  

Dobrodošli na OMEGA-3 NORWAY

Dodatni benefiti u samim kapsulama

Biopharma_Trippel Omega-3Pored omega-3 masnih kiselina premium norveške omega-3 kapsule takođe sadrže vitamine E, A i D. Vitamin E sprečava oksidaciju ribljeg ulja u samom organizmu. Vitamin A je neophodan za dobar vid i jak imunitet. Vitamin D je neophodan za normalno funkcionisanje imunog sistema, za rast kostiju i zuba, a potpomaže i pravilan rad mišića i nervnog tkiva. Norveške omega-3 kapsule namenjene su svima, bez obzira na pol i uzrast.

Omega 3 -kvinne slika

Pored omega-3 masnih kiselina premium norveške omega-3 kapsule za žene takođe sadrže vitamine K, E, D, kao i omega-6 masne kiseline, ulje jagorčevine, kakao i folnu kiselinu.

Vitamin K smanjuje krvarenje tokom menstruacije, a takođe smanjuje i pojavu bora na koži.  Vitamin E sprečava oksidaciju ribljeg ulja u samom organizmu. Vitamin D je neophodan za normalno funkcionisanje imunog sistema, za rast kostiju i zuba, a potpomaže i pravilan rad mišića i nervnog tkiva.

Omega-6 masne kiseline poboljšavaju opšte zdravlje i imunitet organizma. Ulje semena jagorčevine u velikoj meri sprečava neugodne simptome koji se javljaju pre menstruacije, a preporučuje se i tokom laktacije jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama koje ulaze u sastav majčinog mleka. Kakao snižava krvni pritisak, opušta organizam i otklanja stres. Folna kiselina je dobra za trudnoću. Norveške omega-3 kapsule za žene olakšavaju simptome menopauze, povećavaju gustinu kostiju i imaju pozitivan efekat na opšte stanje kože. Norveške omega-3 kapsule za žene specijalno su razvijene za lepši pol, gde su svi dodaci u odnosu na norveške omega-3 kapsule pažljivo birani, kako bi se stvorio savršen proizvod namenjen lepšem polu.

Premium norveške omega-3 proizvode možete naručiti online preko webshop-a www.omega3norway.rs ili kupiti direktno u OMEGA-3 NORWAY SHOP No.1 , T.C. Pariski Magazin, Kralja Aleksandra 12, Lokal broj 4-suteren, Novi Sad. Info: 021 301 40 25; 063 570 270  
Rok isporuke na kućnu adresu za online porudžbine je 2 radna dana

 

OMEGA-3 NORWAY

Norway House d.o.o. osnovana je 2009 godine. Jedan od osnovnih ciljeva Norway House d.o.o. je uvoz visokokvalitetnih proizvoda iz Norveške. Omega-3 Norway je ogranak Norway House d.o.o. koji se bavi uvozom i distribucijom premium omega-3 proizvoda iz Norveške.

Norveška je u svetu poznata po kristalno čistom moru i veličanstvenoj, netaknutoj prirodi. U zemlji 1000 fjordova i polarne svetlosti nastali su premium omega-3 proizvodi. Ponosni smo na činjenicu da su svi naši omega-3 proizvodi razvijeni, ispitani i proizvedeni za norveško tržište u Norveškoj.

O norveškim omega-3 proizvodima:

U Norveškoj su omega-3 proizvodi u svakodnevnoj upotrebi tokom cele godine kod većine norvežana i pored svakodnevnog unosa jako kvalitetne sveže morke ribe. To je svakako jedan od razloga zbog čega su jedna od najzdravijih nacija na planeti. Inače, Norveška je jedina država na svetu gde je davanje omega-3 suplemenata deci obavezno zakonom, slično imunizaciji.

 POKLANJAMO jednu kutiju zelenu norveških omega-3 kapsula i jednu kutiju crvenih norveških omega-3 kapsula za dame za čitaoce koji nam napišu najzanimljiviju informaciju o Norveškoj u komentarima. Imena pobednika će biti objavljena 02.09.2016. godine na fb stranici Omega  3 Norway

Dostava nagrade ograničena je na teritoriju Republike Srbije. Srećno!

 

 

 

Vaše stopalo
Human Foundation Program – vežbajte za jače telo i otporniji um

Povezani članci

6 komentara. Leave new

 • Uros Mladenovic
  23 avgusta, 2016 14:56

  Norveška je vodeća zemlja u svetu po broju osvojenih olimpijskih medalja do 2012. godine. Oni do 2012. godine imaju osvojenih 303 medalja, što je za čak 50 medalja više od SAD-a. 🙂

  Odgovori
  • Zli Kritičar
   24 avgusta, 2016 16:09

   To ako se samo gledaju zimske olimpijske igre, kod letnjih je situacija drastično drugačija:

   Norveška
   Letnje olimpijske igre
   zlato: 56 srebro: 49 bronza: 47 Ukupno: 152
   Zimske olimpijske igre
   zlato: 118 srebro: 111 bronza: 100 ukupno: 329

   SAD
   Letnje olimpijske igre
   zlato: 1,022 srebro: 794 bronza: 704 ukupno: 2,520
   Zimske olimpijske igre
   zlato: 96 srebro: 102 bronza: 84 ukupno: 282

   Odgovori
   • Uros Mladenovic
    25 avgusta, 2016 21:45

    Mislim da podaci u vezi broja medalja nisu tacni, posto sam ja govorio za period do 2012. Ali svakako si u pravu da je rec samo o Zimskim olimpijskim igrama, medjutim, opet je i to impozantan podatak. Moja greska. Hvala na ispravci 🙂

    Odgovori
 • Milena Popović
  23 avgusta, 2016 21:25

  Smesna i zanimljiva informacija o Norveskoj je ta da je 2008. godine proglasila pingvina vitezom. 🙂 Evo i izvora: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nils_Olav

  Odgovori
 • Jasmina Stosic
  23 avgusta, 2016 22:14

  Norveska je jedno od najlepsih mesta na planeti,zemlja fntasticne istorije,prelepih gradova i srecnih ljudi.Fjordovi Norveske izgledaju kao da su upravo izasli iz bajke.Prirodni fenomen -sunce koje se vidi 24 h javlja se tokom leta u severnoj Norveskoj koja se nalazi u Arktickom krugu.Ima najduzi tunel na svetu,vise jezera od Finske koja je poznata kao zemlja hiljadu jezera.

  Odgovori
 • Norveška se proteže u dužinu gotovo 1800 km, ali na svom najužem središnjem delu je široka svega 6 km. U njoj se nalazi preko 1000 fjordova, 50 000 ostrva i 450 000 jezera. Ovako razuđeno prostranstvo i relativno mali broj stanovnika učinili su Norežane pomalo samotnjacima. Tako Gunval Upstad kaže da Nemci hodaju ukorak, Japanci u stadima, a Norvežani pojedinačno, kao koze. Sledeći citat to lepo ilustruje: „Fritjof Nansen, polarni istraživač je 1888. na skijama prešao Grenland, a kasnije je pokušao na isti način da, zajedno sa Hjalmarom Johansonom stigne do Severnog pola. Pošto su njih dvojica proveli godinu dana zajedno u ledenoj pustinji, i jedan drugom više puta spašavali živote, Nansen je otišao tako daleko da predloži da prestanu persirati jedan drugome.“

  Iz knjige Norveška, autora Gunvala Upstada

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed