TriatlonVesti

Ognjen Stojanović treći na Challenge Fréjus u Francuskoj

Nema komentara

Na Francuskoj rivijeri ovog vikenda se održao Ekoï Challenge Fréjus u Francuskoj na kom je naš Ognjen Stojanović je završio treći. „Produženu poludistancu“ od 1.9 km – 101 km – 21 km, Ognjen je završio sa rezultatom od 04:11:27.

„Ovaj podijum mi dosta znači jer kao neko kome su plivanje i trčanje nadmoćniji od biciklističkog segmenta. Odabir staze koja je napravljena za jake bicikliste (jer je duža 11 km od standardne poludistance, brdovita sa 1.250 m vertikalnog uspona i tehničkim delovima i tehničkim spustevima) verovatno mnogima nije delovao kao najmudriji izbor jer ima pola sata više vožnje nego uobičajeno… ali jedini način da podignem nivo svoje vožnje jeste da ne bežim od izazova i da se ovako ponekad „bacim u vatru“ i pokažem sebi da imam nivo i na ovakvim stazama da budem kompetetivan, što mislim da sam i pokazao danas.“

Ognjen Stojanović, Facebook

Pročitajte i: Ognjen Stojanović se kvalifikovao za Evropske igre 2023.

Aernouts prvi u muškoj kategoriji

Ognjen Stojanović je prvi izašao iz vode za 23:26 predvodeći grupu od petorice, samo dve sekunde ispred Charlie Quin (AUS). Baptiste Neveu je bio u istoj grupi samo pet sekundi dalje.

Kienle (GER) je posustajao za dva minuta pa se našao na šestom mestu, u grupi sa Aernoutsom i Thomas Daviesom (GBR)

Trka je maksimalno iskoristila spektakularni biciklistički teren u podnožju sa pogledom na zaliv Sen Trope sa stazom od 101 kilometar.

Na biciklu se situacija promenila. Prvo je Quin (AUS) prešao u vođstvo. A onda je Kienle počeo da smanjuje zaostatak. Napredovao je u grupi sa Aernoutom i popularnim francuskim veteranom Viennotom.

Nedugo nakon što je na 77 km Kienle počeo da vodi, Aernouts je preuzeo vođstvo u T2 jer je Nemac morao da služi kaznu.

Kienle u trkačkom delu nije bio u stanju da nadoknadi razliku usled brzog vremena Aernoutsa (polumaraton za 1:09).

Prvi je na podijumu bio Bart Aernouts (04:06:24), a za njim je na cilj stigao Cyril Viennot (04:11:04) Lider u plivanju, Stojanović se dobro zadržao na trećem mestu. Keinle se našao na četvrtom mestu, nešto više od šest minuta zaostatka za pobednikom.

Bart Aeronouts je prethodno osvojio srebro na IRONMAN Svetskom prvenstvu u Koni, kao i brojne medalje IRONMAN 70.3 serije. Viennot, sada u 40-im godinama, na Koni je osvojio 5. i 6. mesto uz sedam titula na dugim stazama.

„Čast je deliti podijum sa triatloncima ovakvog kalibra. Pored toga, ući u cilj ispred Sebastiana Kienlea koji je bio IRONMAN Svetski prvak (6. u Koni prošle godine) i dvostruki IRONMAN 70.3 Svetski prvak svakako da je nešto o čemu triatlonci maštaju… ali nažalost osećaj „pobede“ nije pravi jer je imao 5 min penal koji je dobio na bajku, tako da definitivno je bio jači danas… međutim dobar deo trke sam bio u igri sa njim i dobar deo vožnje smo bili u istoj grupi, a to je veliki korak napred koji sam napravio.Kao i uvek, rad se nastavlja strpljivo i temeljno i svakako da je ovo poduhvat koji daje na samopouzdanju za neke više ciljeve.“

napisao je Ognjen na objavi na Facebook-u.

Nieuwoudt izdominirala na Challenge Fréjus

U ženskoj trci, Julie Lemmolo (FRA) je izašla iz vode zajedno sa Lilli Gelmini (ITA). I to dva minuta pre Nieuwoudt, koja je bila treća.

Lemmolo je zadržala svoje vođstvo veći deo bajk rute, sa Neiuwoudt za petama. Na 10km, pre uspona, Neiuwoudt je napala. Do T2 je stigla nešto preko minuta što se do polovine trke popelo na pet minuta.

Do momenta kada je prešla cilj i pobedila sa vremenom od 4:46:13, napravila je vođstvo od devet minuta ispred Aurélia Boulanger (FRA) sa 4:55:14. Treća je završila Lemmolo sa vremenom od 4:56:17.

Prvenstvo Srbije na 10km na putu: Pobeda Đure Borbelja, Nore Trklja Boca i Konstantina Šimića
Aleksandr Sorokin oborio sopstveni svetski rekord na 100km
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed