Connect with us

Hi, what are you looking for?

Trening

Trenirajte sa nama: vežbe za jačanje mišića nogu [VIDEO]

Za dobre trkačke rezultate, potrebno vam je jako srce, kondicija ali i jaki mišići nogu. Kako smo svesni da vežbanje ume da bude zamorno, naš trenerski tim sastavio je za vas vežbe jačanja mišića nogu, ali u paru. Sve vežbe radite  u 4 serije po 10 ponavljanja. Težina vežbi se koriguje otporom partnera.

Vežbe za zadnju ložu natkolenice

1. OPIS VEŽBE: Leći licem prema tlu. Zadatak je privlačiti potkolenice prema zadnjoj strani natkolenice. Drugi vežbač hvatom za gležnjeve pruža otpor potiskujući potkolenice u suprotnom smeru.

PODRUČJE RADA: mišići zadnje lože natkolenice.

2. OPIS VEŽBE: Ležeći licem prema tlu, jedan vežbač potkolenice postavlja normalno na podlogu. Zadatak je pokušati da se zadrži početna pozicija. Hvatom za gležnjeve, drugi vežbač potiskuje potkolenice prema tlu.

PODRUČJE RADA: mišići zadnje lože natkolenice.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Vežba za primicače natkolenice

3. OPIS VEŽBE: Ležeći na leđima, saviti kolena pod uglom od 90° i pokušati zadržati početnu poziciju. Držeći kolena sa unutrašnje strane, drugi vežbač ih potiskuje bočno prema podlozi.

PODRUČJE RADA: mišići primicači natkolenice.

Vežbe za odmicače natkolenice

4. OPIS VEŽBE: Ležeći na leđima saviti kolena pod uglom od 90° i pokušati otvoriti kolena i spustiti ih do podloge. Držeći kolena sa spoljne strane, drugi vežbač ih potiskuje prema unutra pokušavajući da ih vrati u početnu poziciju.

PODRUČJE RADA: mišići odmicači natkolenice.

5. OPIS VEŽBE: Ležeći na boku, noge u prednoženju zgrčenom. Zadatak je otvoriti gornju nogu do 90° dok drugi vežbač pruža otpor potiskujući nogu prema podlozi. Drugom nogom izvesti isto.

Advertisement. Scroll to continue reading.

PODRUČJE RADA: mišići odmicači natkolenice.

Vežba za natkolenicu i zadnjicu

6. OPIS VEŽBE: Staviti drugog vežbača na leđa i obuhvatiti mu natkolenice. On se drži za ogradu ili švedske lestve. Zadatak je raditi polučučanj. Držeći se za švedske lestve drugi vežbač olakšava izvođenje vežbe.Staviti drugog vežbača naspram sebe i obuhvatiti ga za ruke. Pridržavajući se jedno drugog, zadatak je raditi polučučanj.

PODRUČJE RADA: mišići prednje lože natkolenice, mišići zadnjice.

Vežba za prednje lože natkolenice

7. OPIS VEŽBE: Iz seda uporom zadnjim o dlanove međusobno naizmenično jednu nogu pružati, a drugom davati otpor.

PODRUČJE RADA: mišići prednje lože natkolenice.

Vežba za listove

Advertisement. Scroll to continue reading.

8. OPIS VEŽBE: Staviti drugog vežbača naspram sebe, rukama se osloniti na njegova ramena i pridružavajući jedno drugo, zadatak je podizati se na prste.

PODRUČJE RADA: mišići lista.

Nama je snimanje i vežbanje pre svega predstavljano radost, nadamo se da ćete probati vežbice i ostaviti nam komentar koliko su vam teško pale. I naravno, veliko hvala  našim modelima, Sonji i Tamari na sjajnom druženju i demonstraciji!

1 Comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci