Connect with us

Hi, what are you looking for?

Trening

Biznis i trčanje: Šta da uradite pre 12:00 kako biste bili još kreativniji?

Trčanje i outdoor aktivnosti su jedna od pet jutarnjih navika koje treba da uradite pre 12:00 kako bi vam radni dan na poslu bio kreativniji i produktivniji.

#1 Doručkujte pametno

orasi zdrav doručak

Odličan doručak ili rana užina je smuti koji sadrži orašaste plodove, kakao i voće. Preporuka je da koristite grčki jogurt, koji sadrži vitamine B koji stimulišu mozak i povećavaju fokus. Ubacite u smuti malo bobičastog voća, bilo borovnica, malina ili zamrznutih kupina. Koristite kakao. Svemu ovome dodajte orah, on sadrži omega 3 masne kiseline koje poboljšavaju cirkulaciju i dotok krvi u mozak.

#2 Pronađite zabavu

Način na koji pristupate danu, značajno može da odredi njegov tok. Ukoliko danu pristupite sa stavom igre i radosti to može da vam pomogne da imate više dobrih ideja. Studija koja je objavljena u Američkom Journal of Play  pokazuje da biti razigran može da generiše više sposobnosti za primenjivanje kreativnosti i može da pomogne razvoj svestranosti, optimizma i kreativnog pogleda na životBiti jutarnji mrgud ne samo da nije cool već utiče i na radni dan. Možda je jutarnja kafa rešenje za vas.

#3 Ubacite kretanje

Ako u svoj jutarnji raspored ubacite kretanje, smanjićete stres i spremiti svoj um za bolji radni dan.  Pre posla možete trčati, uraditi trening kros fita, plivati u biznis terminima ili jednostavno voziti bicikl do posla. I šetnja do kancelarije je dovoljna! Ako budete redovni, uskoro ćete uvideti koristi  koje jutarnja aktivnost ima na ceo dan. Kroz ovu praksu vi zapravo “zagrevate motore” i dajete sebi mogućnost da budete najbolji u trenutcima kada je to potrebno.

#4 Promenite scenografiju i izađite napolje

Ako imate mogućnosti i-ili fleksibilno radno mesto, izvedite vaš posao u šetnju. Rad u prirodi smanjuje stres, poboljšava raspoloženje i povećava kreativnost. Kada se bavite kreativnim radom, lako može da vam se desi da upadnete u šablon – promena scenorgrafije može da bude odlično rešenje. Ako niste u mogućnosti da izađete napolje, jednostvano odstranite sve suvišne stvari sa svog radnog stola.

Što više stvari imate oko sebe, to više stvari imate i u svom mentalnom okruženju.

#5 Slušajte veselu muziku

Studija koja je objavljena  u časopisu PLOS ONE je pokazala da slušanje vesele muzike “olakšava kreativno razmišljanje u poređenju sa tišinom”. Kako biste postigli maksimalni rezultat, sastavite vašu veselu plejlistu koja će vas pokrenuti i podstaći da pređete na posao sa više energije i kreativnosti.

Ovaj tekst je nastao u sklopu promocije najvećeg tim bilding sportskog događaja u Srbiji – Belgrade Business Run. Prijavite vaš kompanijski tim i trčite rame uz rame sa više od 1500 poslovnih ljudi koji su već počeli da primenjuju trčanje da unaprede svoj biznis.

1 Comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Vesti

U petak, 23. decembra na Savskom keju održana je “Trka za šume” velika akcija pošumljavanja u okviru koje je zasađeno 250 stabala (100 zimzelenih...

Vesti

Schneider Electric Belgrade Business Run održana je u četvrtak, 29. septembra na Adi Ciganliji sa do sada najvećim brojem takmičara iz kompanija kojeposluju u...

Najave trka

Serbia Business Run je najveći sportsko-poslovni događaj u Srbiji! U seriji je do sada učestvovalo preko 1000 kompanija i 20000 zaposlenih. Trke se održavaju...

Vesti

Schneider Electric, svetski lider u održivosti je naslovni sponzor serije poslovnih trka Serbia Business Run! Schneider Electric, jedna od najuticajnijih kompanija u domenu održivosti,...