Oprema za trčanje

Šta je i kako funkcioniše Mizuno Wave tehnologija?

Nema komentara

Mizuno je japanska kompanija koja pravi sportsku odeću i obuću, poznata je po svojim inovativnim tehnologijama i dizajnu patika za trčanje.

Jedna od najpopularnijih karakteristika je Mizuno Wave Tehnologija, koja je ugrađena u njihove najpoznatije modele patika.

Ova tehnologija je, kada se pojavila prvi put 1997. revolucionizovala je način na koji trkači trče, pružajući neuporediv nivo podrške i stabilnosti. U ovom članku ćemo istražiti funkcionisanje Mizuno Wave tehnologije i njene prednosti za trkače.

Pročitajte i: Šta su superpatike za trčanje? Karbonska ploča je samo jedan deo njihove tajne

Šta je Mizuno Wave Tehnologija?

Mizuno Wave Technologija je jedinstven dizajn srednjeg đona, koji uključuje plastičnu talasnu ploču, koja se postavlja u međuđon patike.

Inspiracija su naravno talasi. Kada ubacite kamen u vodu stvorite talas koji je zapravo razlaganje energije koju je izazvao kamen. Otprilike, tako funkcioniše i Wave ploča, prenosi talase energije i smanjuje opterećenje na zglobove i tetive.

Ova talasna ploča prolazi kod nekih modela samo kroz petu, nekada i srednji deo patika za trčanje, a kod modela sa najviše podrške i duž celog stopala, delujući kao sistem vešanja koji pruža podršku i stabilnost.

Pročitajte i: Šta bi stvarno trebalo da uzmete u obzir kada kupujete patike za trčanje?

Oblik Wave ploče je dizajniran da stvori glatki prelaz od pete do prstiju, smanjujući udar i stres pri svakom koraku.

Wave ploča je napravljena od termoplastičnog elastomera (TPE) materijala koji je i lagan i izdržljiv. Ovaj materijal pruža brzo trčanje, prilagođava se udaru stopala trkača, smanjujući stres na stopalu i poboljšavajući ukupnu udobnost.

Oblik i položaj ploče unutar patike takođe obezbeđuju nivo bočne stabilnosti, sprečavajući da se stopalo rotira ka unutra ili napolje tokom ciklusa hoda.

Jedna od jedinstvenih karakteristika Mizuno Wave tehnologije je njena sposobnost prilagođavanja individualnim potrebama svakog trkača. Visina, oblik i svojstva materijala talasne ploče mogu se podesiti da zadovolje specifične potrebe različitih tipova trkača.

Na primer, trkač sa težim korakom može imati koristi od talasne ploče sa višim profilom, dok trkač sa lakšim korakom može preferirati niži profil.

Prednosti ove tehnologije

mizuno wave tehnologija

Mizuno Wave tehnologija ima nekoliko prednosti za trkače. Prvo, pruža visok nivo amortizacije i podrške, smanjujući uticaj na stopala i noge. Ovo smanjuje rizik od povreda i umora, omogućavajući trkačima da trče duže i udobnije.

Drugo, dizajn talasne ploče obezbeđuje glatko i stabilno kretanje, poboljšavajući ukupne performanse trkača.

Konačno, prilagodljivost talasne ploče čini je raznovrsnom opcijom za trkače različitih veličina, oblika i stilova trčanja.

Inovacija – Foam Wave

Mizuno posvećenost razvoju i poboljšanju njihove Wave tehnologije pomogla im je da se istaknu na prepunom tržištu patika za trčanje, nudeći trkačima jedinstvenu i efikasnu opciju za njihove potrebe za trčanje.

U najnovijim iteracijama Mizuno modela patika za trčanje se koristi nova verzija Foam Wave tehnologije.

U praksi, to znači da su inženjeri iz Mizuna napravili takvu geometriju i kombinaciju materijala da se kombinacijom gume i načina na koji je smeštaju postiže isti rezultat samo bez korišćenja plastične ploče.

U zaključku, Mizuno Wave Technologija je jedinstvena i inovativna karakteristika njihove linije patika za trčanje. Ovo su 2 ključna razloga zbog kojih vam preporučujemo da probate neki od modela.

  1. Pruža visok nivo amortizacije, stabilnosti i podrške za trkače.
  2. Prilagodljivost i odzivnost talasne ploče čini je raznovrsnom opcijom za trkače različitih veličina, oblika i stilova trčanja.

Bilo da ste početnik ili iskusan trkač, ova tehnologija je karakteristika koju vredi uzeti u obzir prilikom odabira vaše sledeće patike za trčanje.

Najbolje za svakodnevni trening – Mizuno Wave Rider 26

mizuno wave rider 26 najbolja patika za svakodnevni rening i džogiranje
Mizuno Wave Rider 26 – muški model
Mizuno Wave Rider 26 – ženski model

Ova patika je konzistentna i udobna, što je upravo ono što vam treba od patika za trčanje za svakodnevne trenige.

Wave Rider 26 sadrži Mizuno Enerzy penu za mekanu, odskočno kretanje i glatke prelaze. Dizajneri su uparili Enerzy penu sa talasastom pločom na bio-baziranoj ugrađenoj u međuđon koja pomaže da podupre vaše stopalo i da vas pokrene napred.

Novi gornji deo od žakardne mreže je lagan, prozračan i vezuje vaše stopalo na svim pravim mestima dok prelazite kilometre. I gornji i spoljni đon su dovoljno izdržljivi da izdrže svakodnevne kilometre i dovoljno lagani za nošenje na dan trke.

Najbolja Mizuno patika za trkače koji traže dodtnu podršku i stabilnost – Wave Inspire

Mizuno Wave Inspire 18 – muški model
Mizuno Wave Inspire 18 – ženski model

Radi se o isprobanoj i istinski stabilnoj patici koju vole trkači svih nivoa.

U Wave Inspire, Wave ploča stvara dodatnu stabilnost tako što ravnomerno raspoređuje težinu po patici bez osećaja previše krutosti. Ovo je idealno za ljude koji imaju fleksibilne lukove ili preveliku pronaciju.

Mizuno je ugradio Mizuno Enerzy penu u srednji đon kako bi obezbedio prilagodljivo amortizovanje koje traje tokom svakodnevnog treninga i nošenja. Apsorpcija udara koju Mizuno Enerzy pena pruža doprinosi glatkom i stabilnom osećaju patike i čini je omiljenom.

Zašto je jakna za trčanje u proleće dobra ideja i kako da je izaberete?
Šta izdvaja Merrell patike za trail trčanje?
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed