* NaslovnaAtletikaVesti

Sifan Hassan debituje na Svetskom prvenstvu u krosu u Beogradu

Nema komentara

Holandska fenomenalna trkačica Sifan Hassan će krajem marta, debitovati na svetskom prvenstvu u krosu, 30. marta u Beogradu, i dopuniti svoj već izuzetno široki rezime atletskih dostignuća.

Sifan Hassan se može pohvaliti zapanjujućom svestranošću u trčanju na različitim distancama, sa izuzetnom brzinom i na stazi i na putu i ​​sposobnošću da neprimetno prelazi sa različitih udaljenosti. Ona je briljirala u disciplinama u rasponu od 1.500 metara do maratona, a imala je revolucionarnu sezonu 2023. godine, kada je osvojila dva velika maratona (London i Čikago) u svoja prva dva nastupa u ovoj disciplini.

Sifan Hassan je zvezda i favorit u Beogradu. Ovo su njeni rezultati

Već je osvajila zlatne olimpijske medalje na 5.000 i 10.000 metara. Hasan je osvojila i medalje na svetskom prvenstvu u Budimpešti 2023. na 1.500 i 5.000 metara. Takođe je bila na putu da pobedi na 10.000 metara, 100 metara do kraja trke je bila prva, sve dok nije pala na samo 40 metara od cilja.

Hassan ima vreme od 2:13:44 na Čikaškom maratonu kojim je oborila je rekord staze i drugo je najbrže maratonsko vreme u istoriji ženskog maratona. Na Tokijskom maratonu početkom marta, završila je četvrta za 2:18:05, nije ispunila cilj da pobedi, ali je i dalje uspela da trči brže od svog pobedničkog vremena na Londonskom maratonu 2023. od 2:18:33.

Hasan debituje na nivou svetskog šampionata u krosu, ali joj nije prvi put da je u Beogradu. Ona će ponovo posetiti stazu na kojoj je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u krosu u U23 disciplini 2013. Poslednji put se takmičila u krosu 2015. u Jeru, Francuska, gde je osvojila zlato u trci seniorki.

Svetsko prvenstvo u krosu je jednodnevni događaj koji uključuje pet prvenstvenih trka, seniorske muške i seniorske ženske 10K, U20 muške 8K, U20 ženske 6K i 8K mešovitu štafetu.

„Hod po ivici“ koji ne smete propustiti početkom jula na Staroj Planini
Off-road trčanje i osam razloga zašto da ga isprobate
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed