Najave trka

Wings For Life App Run ove godine i u Beogradu – trči za život

Nema komentara

Globalna humanitarna trka Wings For Life World Run bliži se svom četvrtom izdanju  a po prvi put i Beograd će imati priliku da trči sa ostatkom sveta. Start trke će se odigrati u isto vreme na četiri kontinenta, a u trci će ove godine učestvovati i hiljade trkača širom sveta koji će koristiti Wings For Life World Run aplikaciju. Svi učesnici će u isto vreme biti na ulicama širom sveta i krenuti trku s ciljem prikupljanja sredstava za izlečenje povreda kičmene moždine. Svi mogu da učestvuju, a za razliku od ostalih takmičenja u ovoj trci ciljna linija, ili „Catcher Car“ juri učesnike.

U svetu vas jure kola

 Wings For Life World Run je pokrenut 2014. godine, kako bi se prikupila sredstva za Wings For Life Spinal Cord Research Fondaciju, a do sada je preko 300.000 ljudi učestvovalo u trci. Ova međunarodna trka je jedno od bitnih dešavanja u sportskom kalendaru za trkače na svim nivoima, od početnika, do posvećenih trkača i takmičara u kolicima.

Ovo je jedinstven koncept sinhronizovane trke u kojoj učesnici iz celog sveta trče istovremeno, a dešavanje je uvelo još jedan uzbudljiv element, a to je Catcher Car: na svakoj lokaciji, vozilo daje trkačima prednost od 30 minuta, nakon čega kreće ka trkačima određenom brzinom. Bez obzira u kom trenutku ih vozilo stigne, učesnici imaju izuzetnu priliku da iznenade sebe ličnim ciljevima, dok su muškarac i žena koje vozilo poslednje stigne proglašeni globalnim pobednicima.

U Beogradu vas juri aplikacija!

Beogradu će se 7. maja, sa početkom u 10 časova u Hajd Parku u organizaciji Belgrade Urban Running Team-a održati Wings For Life App Run, što znači da će učesnici trke putem aplikacije na svojim telefonima moći da prate koliko su ispred ciljne linije. Takođe, kroz aplikaciju je moguće donirati sredstva koja će u potpunosti biti iskorišćena u humanitarne svrhe.

Besplatnu aplikaciju Wings For Life World Run je moguće preuzeti kako za Apple, tako i za Android uređaje, na App Store-u, odnosno Play Store-u. Podršku trci pružili su takođe Balkanska Trkačka Liga, zajednica RUNNING i Opština Savski venac.

[button color=“green“ size=“big“ alignment=“none“ rel=“follow“ openin=“samewindow“ url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.redbull.wingsforlifeworldrun&hl=en“]PREUZMI ZA ANDROID[/button]

 U prošlogodišnjem izdanju trke, koja je bila održana u maju, trčalo se ukupno 1.255.000 kilometara i prikupljeno je neverovatnih 6.6 miliona evra za jedinstveni

cilj Wings For Life Fondacije.

„Cilj je prikupiti sredstva za tretman povrede kičmene moždine, kako bi konačno ovakve povrede mogle da budu izlečene. Celokupan iznos prikupljenog novca ide u istraživanja,“ kaže Kolin Džekson, osvajač Olimpijske medalje iz Velike Britanije, koji je oborio svetski rekord na 110 metara i 60 metara sa preponama, a ujedno je i sportski direktor Wings For Life World Run trke. „Ovo je neverovatna investicija. Naučnici su mi rekli da će jednog dana pronaći lek.“

Dok taj dan ne dođe, Wings For Life World Run se nastavlja. Svaki napravljeni korak je korak u pravom smeru, a to je pronalazak leka za povredu kičmene moždine.

Italijanski ultra maratonac Đorđo Kalkatera je 2016. godine postavio novi rekord trke pretrčavši u Milanu 88.44 km, dok je Japanka Kaori Jošida pretrčala neverovatnih 65.78 km u Takašimi u Japanu. „Jako je uzbudljivo trčati za tako važan cilj kao što je istraživanje povreda kičmene moždine: moja najveća želja je da vratim nadu onima koji se oslanjaju na kolica,“ izjavio je Kalkatera. „Zajedno možemo da uradimo velike stvari.“

Više informacija o trci možete da pronađete na www.wingsforlifeworldrun.com

Košutnjak Challenge Race 2017
U četvrtak trčimo posle posla – Belgrade Business Run 2017, 22. jun
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed