Najave trka

Rock’n’Roll maraton u Madridu – 17 mini žurki duž trase!

Nema komentara

Spoj trčanja i prave rok žurke, mnogo muzike i dobre zabave na stazi. Ako ti sve ovo zvuči primamljivo, onda je ROCK ‘N’ ROLL maraton u Madridu prava destinacija za tebe. 22. maja 2018. održava se 41. put i organizatori poručuju da su ove godine dali svoj maksimum u poboljšanju i prilagođavanju staze da bi ugođaj za trkače bio što bolji.

Takođe su obezbedili i bogatu okrepu na stazi i cilju koja sadrži vodu, voće, energetska pića, gelove, kao i sjajnu zabavu za koju će se pobrinuti izvođači na čak 17 stejdževa duž čitave staze.

Osim toga, startni paket uključuje i personalizovane brojeve (za prijave do 30.03.), aktivnu majicu, medalju i ranac.

U ponudi je izbor od tri distance: 10 km, 21 km i 42 km. Sve tri trke startuju sa istog mesta, zatim im se putevi razdvajaju ali sve trase dalje vode kroz sam centar Madrida, prolazeći pored brojnih znamenitosti i završavaju takođe na istom mestu, u prelepom parku Retiro.

Maratoni iz ROCK ‘N’ ROLL edicije su svakako poseban doživljaj, čak i ako niste ljubitelj ove vrste muzike, nema sumnje da će vas atmosfera poneti i pozitivno uticati kako na vaše dobro raspoloženje, tako i na rezultat.

S obzirom na iskustvo sa ROCK ‘N’ ROLL maratona u Lisabonu prošle godine, kada je skoro 40 trkača iz Srbije doživelo sjajnu avanturu, imamo velika očekivanja od ove trke, a pre svega se nadamo jednoj dobroj žurki na stazi.

Prestonica Španije: medved i jagode

Ako odlučite da se radi ove trke uputite u prestonicu Španije, ne propustite da je bolje upoznate i uživate u brojnim sadržajima koje nudi.

Nalik na većinu velikih gradova Zapadne Evrope, a opet toliko poseban i drugačiji, Madrid nudi bezbrojne užitke za sve ljubitelje istorije, umetnosti i arhitekture, kao i za one željne dobrog provoda, hrane i neizostavnog šopinga.

Upoznavanje Madrida najbolje je započeti sa nekog od njegovih brojnih prelepih trgova, jer pored istorijskih i kulturnih znamenitosti kojima obiluje svaki od njih, oni pružaju i dobar uvid u autentični duh Madrida i način života Madriđana.

Jedan od najlepših i najvećih svakako je Pueta del Sol, na kome se nalazi statua medveda i žbuna jagode, koji predstavljaju simbol Madrida i nalaze se i na samom njegovom grbu, a sigurno nećete zaobići ni glavni gradski trg, Plaza Mayor.

Kraljevska palata u Madridu, najveća je vladarska rezidencija u Evropi. I danas je koristi kraljevska porodica, mada samo prilikom državnih ceremonija.

Ako volite umetnost, ne smete propustiti da posetite čuveni muzej Prado, koji čuva jednu od najvrednijih svetskih zbirki kada su u pitanju ne samo španski, već i francuski, italijanski i flamanski slikari, kao i bogatu kolekciju vajarske umetnosti.

Među brojnim drugim znamenitostima preporučujemo da ne propustite šetnju i vožnju po jezeru u parku Retiro, za poštovaoce fudbala nezaobilazan je stadion Real Madrida, Santiago Bernabeu, a ako ste ljubitelj koride, posetite Plaza de Toros de Las Ventas, čuvenu arenu za borbe sa bikovima.

Kada uzmete u obzir sve navedeno, nema sumnje da je u pitanju destinacija koju vredi uvrstiti u svoj kalendar.

Ako se odlučite za to, imajte u vidu da se ekipa Run Away Travela pobrinula da organizuje putovanje iz Beograda, koje uključuje avio prevoz, 4 noćenja u hotelu u centru Madrida i startninu za trku. Kome ovo zvuči primamljivo sve detalje o putovanju može pronaći ovde.

Da li ste spremni na 23. Zimski Maraton Samoprevazilaženja?
Jahorina Ultra Trail 2018: Otvoreni poziv blogerima
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed