Najave trka

Na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu i mame sa bebama!

Nema komentara

 

 

Beogradski maraton obeležava 30 godina, pa kako i dolikuje, biće poseban. Prošle godine smo imali priliku da vidimo mame sa kolicima koje su šetale-trčkale na Trci zadovoljstva.

Bilo ih je nešto više od 100, a u pratnji porodice i prijatelja, kao velika ekipa sa više od 300 učesnika, osvajali su ulice Beograda. Mame su živnule, ove godine ih očekujemo u još većem broju! I to nije sve, Mama Fit Koncept koji je pokrenuo inicijativu „Moja mama je brža od mog tate!“, priprema iznenađenja i za mame i za mališane, a kako saznajemo i za bebiće će biti zanimljivog sadržaja.

Zašto mame na Trci zaovoljstva?

  • Jer svi treba da znaju koliko je mama Važna.
  • Jer svi treba da znaju da je šetnja dobra za mame, a ne samo za bebe.
  • Jer svi treba da znaju da posle porođaja, ali i u trudnoći, šetnja nije nimalo laka aktivnost ali se preporučuje.
  • Jer svi treba da znaju koliko je mama Snažna, da i pored bezbroj neprospavanih noći uvek ima snage za još koji kilometar.
  • Jer svi treba da znaju da mama mora da brine i o svojim potrebama, da bude ispunjena, Srećna.
  • Jer svi treba da znaju da je biti mama nešto najlepše.
  • Jer svi treba da znaju da si Ti još jedna u nizu Mama Fit dama.
  • Jer svi treba da znaju da nas je mnogo!

Na Mama Fit vebsajtu nalaze se informacije o samom događaju i prijava za sve one koji žele da budu deo njihove ekipe.

Kako one kažu „Dođite da zajedno pokažemo da #MameToMogu uz #BebićTegić“.

Prošle godine su mame imale zanimljive parole na svojim majicama i skretale su pažnju svih učesnika. Aleksandra Vranešević i njena saradnica Jelena Kanjuh kažu da su ove godine osmislile još zanimljivije aktivnosti.

„Želja nam je da privučemo pažnju što većem broju mama. Da osete da i one pripadaju Beogradskom maratonu, da budu deo ekipe koja deli iste vrednosti, energiju, potrebe. Želimo da dođu, da se družimo i smejemo, da istrčimo -prošetamo tih 5 km. Verujte, 5 km je za jednu mamu jedno veliko Ništa.“ –

uz osmeh kaže Aleksandra.

„Mame svakodnevno šetaju svoje bebe, i one su u odličnoj kondiciji. Mi želimo da im pokažemo da mogu i da trčkaraju. Pa da onda jednog dana, nadamo se vrlo uskoro, kada odete na kej ili u park, vidite mame u velikom broju kako trče sa svojim bebama. Taj prizor će biti fenomenalan. Pa onda zamislite jutra, kada mnogi od nas trče rekom i voze rolere, kako mame zajedno sa njima uživaju u prirodi i rade nešto dobro za sebe. Naš cilj i jeste da pokrenemo mame, da im učešćem na Beogradskim maratonima pokažemo da i one to mogu, da ih motivišemo da rade na sebi. Fizička aktivnost je veoma važna ne samo za telo, već i za psihičko zdravlje. A mame su nam potrebne zdrave, da budu srećne, da imaju energiju za sve ono što žele da ostvare.“

Na 29. Beogradskom maratonu ovo okupljanje je osmišljeno i realizovano za samo nekoliko dana, ali i pored toga bilo jeveoma uspešno. Za prvi put, bilo je odlično. Beogradski maraton je oduševljen inicijativom koju je pokrenula Mama Fit ekipa i ove godine ih potpuno u tome podržava.

U želji da obezbede mamama što veći komfor, organizacija Beogradskog maratona će biti usmerena i na potrebe majki sa malom decom. To je veoma veliki pomak i značajan korak u istoriji maratona. Prema njihovim podacima, učeće žena na maratonima se drastično povećava poslednjih godina. Zato je inicijativa „Moja mama je brža od mog tate!“ toliko i važna.

„Mamama je podrška izuzetno značajna. Njima je svaki dan uglavnom sličan i uđu u neku rutinu iz koje se teško izbave. Sve je češća i pojava postporođajne depresije usled niza faktora koji utiču na porodilju. Ovo stanje , nažalost, ume i da potraje. A sve što je jednoj mami potrebno je razumevanje, pažnja, vreme za sebe, da nešto uradi za sebe, a ne samo za svoju porodicu i decu. Ona mora da shvati da je prvenstveno važna sebi, zbog sebe. Kada oseti zadovoljstvo onda taj osećaj prenosi i na decu i na porodicu. A da bi sve to krenulo, porodica mora da je podrži. Upravo zato, mi želimo da okupimo mame, ali i njihove porodice, da s vi zajedno budu tu sa nama. Da vide nasmejana lica, koliko je lepo družiti se, trčkarati, koliko to znači svakoj mami koja radi nešto dobro za sebe. Ove godine se nadamo da ćemo imati podršku sponzora i da ćemo moći da realizujemo većinu naših ideja. Želimo da ovo bude poseban dan za mame i njihove porodice. Da im bude zanimljivo i da požele da dođu i naredne godine u još većem broju. Da ovaj dan prepričavaju svima sa velikim entuzijazmom i da na kraju shvate da to mogu da rade svaki dan. Da će ukoliko izađu da trčkaraju po parkovima naići na još mama, da će se združiti, trčkati-šetati zajedno, pa da će sve one ponovo biti deo naše ekipe narednih godina. Na kraju, nadamo se da će ih ta druženja pripremiti i za polumaraton. Zato ove godine posebno želimo da podržimo mame koje će trčati tih dugih 21km. Dok one osvajaju ulice Beograda mi ćemo da se družimo sa njihovim porodicama i da ih sačekamo na cilju.“ – kaže Jelena.

Mame će definitvno ulepšati ovu manifestaciju sa svojim bebićima-tegićima i učiniti da ona bude vesela, piskutava i nasmejana, kao što su to učinile i pre godinu dana.

Budi deo Mama Fit ekipe! Budi deo 30. Beogradskog maratona! Ove divne dame kreirale su i poseban događaj na Facebook stranici kako bi mame pravovremeno dobijale sve neophodne informacije. Vidimo se na cilju!

Bravo za mame!

Prijava na sajtu: http://mamafit.rs/desavanja/moja-mama-je-brza-od-mog-tate

Više o događaju: http://mamafit.rs/pricaonica/mama-fit-na-jubilarnom-30-beogradskom-maratonu

Facebook event: https://www.facebook.com/events/195791960919875/

 

Mama Fit Koncept zasniva se na ideji da žene tokom trudnoće i u periodu postporođajnog oporavka, kroz ciljanu i prilagođenu fizičku aktivnost i druženje u homogenoj grupi, rade na svom psiho-fizičkom unapređenju. Svaka mama može biti Mama Fit! Srećna. Snažna. Važna. Trenutno postoje tri programa vežbanja #trudnolinavežbalina  #bebićtegić i  #kućicavežbalica.

www.mamafit.rs

www.facebook.com/mamafitkoncept

www.instagram.com/mamafitkoncept

kontakt@mamafit.rs

Kalendar trka: Gde trčati u aprilu i maju 2017. godine?
Otvaraju se prijave za Lužički megdan – najbrže uplate rezervišu mesto u autobusu!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed