Najave trka

Last call for: Skakavac trejl (Sarajevo)

Nema komentara

Krajem septembra, tačnije 28.09.2019., Sarajevo će biti u centru interesovanja trkača iz više od 15 zemalja. Planinarsko društvo Skakavac, čija je misija da kroz ponudu novih atraktivnih sadržaja u prirodi, široj populaciji promijeni stav spram očuvanja životne sredine, po treći put organizuje Skakavac Trail. 

Skakavac trail ove godine nudi četiri staze na dužinama od 20, 35 i 47, kao i Canicross utrku u dužini od 7.5 km.

Doživjeti i vidjeti u šumama duboko skriven 98 matara visok vodopad Skakavac, po kome je Spomenik prirode dobio ime, imaće priliku svi učesnici utrke Skakavac traila.

Utrka koja je po svojoj posebnosti i šarmu postala nezaobilazna u rasporedu sportsko-turističkih sadržaja Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a koja vam omogućava da doživite Sarajevo na jedan drugačiji način.

Protrčite ulicama Staroga Grada, Čavljaka, Crepoljskog, Bukovika, Uževice, Motke, Jošaničkog potoka i osjetite užitak koji donosi ova utrka. Sve tri staze (20, 35, 47 km) su bodovane sa ITRA i UTMB® kvalifikacijskim bodovima. Budući da je Skakavac Trail na kraju trkačke sezone, u sklopu njega se održava i 1. Državno prvenstvo u brdskom trčanju. 

Osim predivnih staza, Skakavac Trail i njegovi organizatori su poznati po odličnoj, domaćinskoj organizaciji i sjajnoj zabavi. Tako i ove godine takmičare očekuje odličan provod, kako pri preuzimanju startnih paketa, tako i na samom cilju. Sadržaj startnih paketa je za poželjeti, bogato opskrbljenih okrepnih stanica ima sasvim dovoljno, na cilju vas čekaju fizioterapeuti, tuševi, DJ, hrana i piće za svačiji ukus (bez kupona), odličan nagradni fond i zabava u bend Skroz i Dinu Šarana. 

Ako želite u stilu završiti sezonu, požurite jer su prijave za Skakavac Trail otvorene do 15.09.2019. tačno u ponoć. Pozdravimo jesen kako dolikuje – s osmijehom i rajom. 

5. Happy Run obećava zabavu i nezaboravno druženje!
#BEACTIVE Night Run: Prijavite se na BESPLATNU štafetnu trku „Run2Equality“, 28. septembra na Tašmajdanu

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed