Najave trka

Joga izazov – besplatni javni čas joge u prelepom ambijentu Botaničke bašte

Nema komentara

BE MORE HUMAN kampanja Reeboka se nastavlja serijom besplatnih treninga širom Beograda, a drugi po redu „X-CHALLENGE“ trening biće posvećen drevnoj veštini – JOGI. u subotu, 11. juna, u 17.00h u Botaničkoj bašti.

Trčanje i joga

Joga i trčanje veoma su korisni kao kombinovani sportovi. Pravilno izvođenje joga vežbi  obogaćuje naše treninge trčanja, prvenstveno aktivirajući i istežući grupe mišića koje su bile zapostavljene.

Ostale prednosti joge su povećanje fleksibilnosti i snage, ravnoteža, produbljeno disanje kao i veći kapacitet pluća, smanjen krvni pritisak i nivo holesterola, poboljšana VO2 maksimuma, obezbeđivanje prevencije od povreda i druge, brojne dobrobiti.

Tokom trčanja, trkač veoma često ulazi u zonu meditacije gde ceo doživljaj biva prožet opuštenim stanjem mira u pokretu… Misli se smiruju, emocije osvešćuju, i na taj način bude unutrašnje latentne snage. Joga pomaže ovom procesu.

Šta nas čeka u Botaničkoj bašti u subotu?

Reebok XChallenge Photo Veljko Lalovic (6)Vežbe disanja, istezanja, joga položaje, ali i fizički zahtevnije vežbe, vodiće joga instruktorke Nataša Vukoje i Nina Lazić. Svi koji žele da prihvate ovaj izazov mogu se prijaviti putem online formulara

PRIJAVI SE

Na početku treninga kroz 30 minutni motivacioni govor Nataša Vukoje, nekadašnja košarkašica i model, a sada trener za lični razvoj, podeliće svoju BE MORE HUMAN  priču i otkriti kako je zahvaljujući sportu i svim izazovima koje on nosi pomerila sopstvene granice i postala bolja verzija sebe.

Nakon toga Nataša će voditi Kundalini joga čas.

– Suština joga vežbi jeste upravo u pomeranju granica, fokusirani smo na sebe, težimo da se povežemo i budemo zadovoljni sobom – ističe Nataša Vukoje i poziva sve koji vole jogu, ali i one koji se nikada nisu oprobali u drevnoj veštini da probaju i dožive jedno potpuno novo iskustvo.

Poslednji deo treninga posvećen je zanimljivoj kombinaciji Hata, Joga terapije, Vinjase i Transformacione joge koju je pripremila Nina Lazić. Od „pozdrava Suncu“ pa sve do relaksacije u jogičkom snu, pravo je vreme da se prihvate izazovi joge u prelepom prostoru Botaničke bašte i otkriju neke nove mogućnosti.

Počinju izazovni „X-CHALLENGE“ treninzi
Planinska trka „Ko Zmaj “ na planini Kosmaj

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed