Najave trka

Fali ti hrabra novogodišnja odluka? Probaj da osvojiš Kineski zid!

Nema komentara

Ovog proleća učinite ono što nije pošlo za rukom Varvarima, Mongolima i mnogim drugima – „osvojite” Kineski zid!  Conquer The Wall Marathon održaće se 12. maja i predstavlja spoj avanture, istorije i kulture. Veći deo trke se odvija na samom zidu, kako po restauriranim delovima, tako i po vekovima netaknutim ruševinama, pa se na stazi, pored brojnih stepenika, mogu pojaviti i kamenje, žbunje i drugo rastinje, što je čini još zanimljivijom.

U pitanju je prilično zahtevna trka, pa je pored avanturističkog duha važna i dobra fizička kondicija, mada, ko nije spreman za čitavih 42 km, tu su i distance od 21, 10 i 5 km, za sve koji žele da se okite medaljom sa trke po najvećoj građevini na svetu. Ok, ne baš sve, jer je broj mesta ograničen na samo 500 učesnika, što je čini još ekskluzivnijom.

Idealna turistička tura da upozate nov svet

Kada se već nalazite u Kini, ne smete propustiti priliku da uživate u čarima njene prestonice. Peking nudi izuzetan spoj tradicionalnog i modernog. Pored toga što je jedan od najmnogoljudnijih gradova sveta, prepun savremenih građevina, na svakom koraku će vas dočekati podsetnici na izuzetno bogatu kinesku istoriju.

zabranjeni grad

Nezaobilazan, kada je reč o Pekingu, svakako je čuveni Zabranjeni grad, najveći kompleks palata na svetu iz koga su vladala 24 kineska cara, a danas je pretvoren u muzej.  Očaraće vas predivan park koji okružuje Letnju palatu i prostire se na čak 290 hektara, od čega veliki deo zauzima jezero Kunmin.

Nemojte propustiti ni brojne druge znamenitosti, kao što su Trg Tjenanmen, grobnice dinastije Ming ili mauzolej Mao Ce Tunga. Ljubitelji Olimpijskih igara svakako bi trebalo da posete stadion Ptičije gnezdo, centralnu građevinu olimpijskog sela iz 2008.

Kada se umorite od obilaska bezbrojnih interesantnih mesta u Pekingu, prepustite se razgledanju grada dok se vozite tradicionalnom rikšom ili se počastite čuvenom pekinškom patkom, a obavezno ostavite vremena i za šoping u nekom od brojnih tržnih centara ili autentičnih uličnih tržnica.

Organizovano putovanje iz Beograda

Ukoliko vam sve gore navedeno zvuči primamljivo, obradovaće vas vest da postoji organizovan odlazak na ovu trku iz Beograda, a za to se pobrinula ekipa iz  Run Away Travel-a. Njihov aranžman uključuje 6 noćenja u Pekingu, avio prevoz i startninu za trku, a možete se opredeliti i da produžite boravak u Kini za još 4 noćenja u Šangaju, do kog se putuje vozom, što je samo po sebi posebna atrakcija.

Kako će većina učesnika boraviti u Pekingu, za trkače je obezbeđen prevoz autobusima od glavnog grada Kine do starta trke. Osim toga, startni paket uključuje i startni broj, majicu, medalju, ranac, doručak na dan trke, fotografije sa trke, pomoć na stazi kao i okrepu koja uključuje vodu, sokove, voće, slatke i slane grickalice i gelove. I pored toga, organizatori preporučuju da svi učesnici ponesu dodatnu vodu odnosno hydration pack, s obzirom da je trka izuzetno zahtevna, a delovi staze nepristupačni, pa je udaljenost između dve okrepne stanice nekad dosta velika.

Kada se uzme u obzir se radi o trci koja pruža jedinstven doživljaj trčanja na jednom od sedam čuda novog sveta, u fantastičnom ambijentu, kroz prelepe predele, jasno je da vas očekuje nezaboravan doživljaj i iskustvo kakvo do sada niste imali. Sve detalje o aranžmanu i mogućnostima pogledajte na linku:

Svi čitaoci sajta trčanje.rs imaju popust:

Prolikom prijave u polje „kod sa vaučera“ unesite kod „trčanje.rs“ i dobićete 40€ popusta na cenu do kraja ove godine!

[button color=“red“ size=“big“ alignment=“none“ rel=“follow“ openin=“samewindow“ url=“http://www.runawaytravels.rs/putovanje/conquer-the-wall-kineski-zid/“]SPREMNI ZA ZID? KLIK NA LINK[/button]
1. Zimski noćni polumaraton u Beogradu #najava
1. Zimski beogradski akvatlon
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed