Zašto kokos? U poslednje vreme se dosta priča o dobrobitima kokosa, kokosovog brašna, kokosovog ulja i svemu od kokosa. Navodno je super zdrav, doprinosi smanjenju lošeg holesterola, ima niži glikemijski indeks (pogotovo u poređenju sa žitaricama) pa ne uzrokuje nagli skok šećera u krvi i insulina, veoma je bogat vlaknima, a sadrži i dobar odnos proteina i zdravih masti. I možda najvažnije, super je ukusan!

Potrebno za dve osobe:

* 4 jajeta

* 3 (baš) pune kašike kokosovog brašna

11942348_10207689707029486_914971224_o

Priprema:

1. Umutite jaja viljuškom u posudi, nema potrebe mikserom

11926448_10207689705909458_1027748378_o

2. Dodajte kokosovo brašno, i mutite dok smesa ne postane homogena

11942434_10207689706469472_1918937731_o

3. Ukoliko je smesa suviše gusta (kao na slici), dodajte kašiku – dve tečnosti (vode, mleka…) tek toliko da spada sa viljuške

11973246_10207689706389470_1706125020_o

4. Nelepljivi tiganj ugrejte na neku srednju temperaturu

* ja ipak dodam malo kokosovog ulja u tiganj, tek na vrh noža, iako mi to povećava broj sastojaka na 3 :) . A može i bez.

5. Izdvajajte manje količine smese kašikom, i slažite na tiganj, od 2-3 palačinka po tiganju (trebalo bi da su manji, da bi se lakše okretali). Prvo sačekajte minut, dva da se dobro ispeče na jednoj strani, pa okrenite

11973475_10207689704749429_1913956190_o

* u principu, sa smesom možete da se igrate, pa dodate npr. kakao prah (bez dodatog šećera), ili kao što sam ja – spirulinu – protein iz algi, i tako dobila vanzemaljske zelene palačinke :)

6. I na kraju, najslađi deo, prelivi! Ovde možete jednostavno – voće, a možete i da odlepite pa još narednih pola sata pravite super tofu-čokoladni puding :)

11960520_10207689704789430_420919359_o11973868_10207689704189415_885105229_o

11973243_10207689707229491_486407207_o

Super jednostavno i mljac!