slika_3

Napomena: što se tiče sastojaka i tačnih mera i merica, skoro svaki put mi se desi da mi ili neki sastojak nedostaje, ili malo promenim odnos povrća i količine vode. Zaključak: igrajte se, eksperimentišite, ništa ne mora baš u gram i u dlaku! Ko zna šta još zanimljivo se možete setiti da oduzmete ili dodate! :) Čorba od bundeve je svaki put drugačija, ali uvek ukusna!

Čorba od bundeve – potrebno za jednu finu šerpicu:

– Pola bundeve osrednje veličine, izdubljene i očišćene, iseckane na kocke

– Jedan- dva mlada luka (ili koji već imate pri ruci)

– 2cm korena đumbira, izrendanog na sitno

– 125 ml kokosovog mleka (onog gušćeg,kremastijeg)

– Pola kašičice tucane ljute papričice

– Malo muskatnog oraščića

– Ulje (kokosovo bi bilo super, pogotovo uz kokosovo mleko!), so, biber

– Za ukras: seme bundeve, peršun ili korijander ili vlašac ili – budite kreativni

slika_4

Čorba od budenve – priprema:

1. Izdinstati na jednoj – dve kašike ulja luk, đumbir i bundevu (tim redom, par minuta)

2. Dodati 1.5 šolju vode, kokosovo mleko i papričicu, so, biber, muskatni oraščić

3. Pustiti da provri, zatim smanjiti vatru, poklopiti i pustiti da se kuva oko 40min

4. Štapnim mikserom sve dobro izmutiti – dodati još pola ili celu šolju vode ukoliko je potrebno, zavisi od gustine koju želite

5. Začiniti još po želji, i služiti sa semenom bundeve, svežim začinskim biljem, ili nečim trećim. :)

slika_5

Prijatno!