Klik za veću

Klikni za veću sliku

Po današnjem planu je trebalo da trčim (trkački: mazati) 12 km u tempu 4:50, što zbog fantastičnih uslova za trčanje u prestonici Srbije nije bilo moguće izvesti. Sportski centar Olimp koji je pre nedelju dana brojao na desetine trkača i trkačica, danas je imao svojih par posetilaca spremnih na klizeće avanture trčanja po utabanom snegu i ledu. Čudno mi je što uprava Olimpa nije prepoznala da treba da očisti barem jednu traku (od ukupno četiri) kako bi najuporniji nastavili sa svojim fizičkim aktivnostima. No ovo nije kritika, jer niko im nije uputio mejl da ih obavesti o svojoj potrebi da se čisti staza. Mene mrzi, a i smarač sam da sam čistim, pa tako da nemam prava da se bunim – al se bunim :))

No, to je bio dobar razlog za jedno pravo uživanje uz potvrdu ideje: “Trčanje je zabava“. Sa June Tabor i muzikom iz filma Sweeney Todd u ušima, pičio sam kroz zatvoreni deo Bulevara Kralja Aleksandra, sve do Žagubice (Vukovog spomenika) pa do Bogoslovije, Dimitrija Tucovića, pa skroz do okretnice 21 i na kraju do moje kuće u blizini okretnice trole 22.

Mnogo je interesantno i veoma je dobar osećaj kada izbegavaš ljude, skačeš preko bara, trčiš po uglačanom ledu i razmišljaš o tome kako je u stvari dobro kada ti je telo spremno, naviknuto na trening i kao je tada stvarno nebitno da imaš plan rada, kako je trčanje i svo pokretanje tela samo po sebi tako dobar (da opsujem: nenadjebiv) osećaj… kako ovo nikad ne bi mogao da napraviš da živiš recimo u Štutgartu… kako prolaziš pored stanova nekih poznanika koji možda ovo čitaju… kako brzo okrećeš glavu levo-desno da proveriš da te ne udari auto, pošto sa muzikom ništa ne čuješ… mož misliti samo kako te ljudi komentarišu iz automobila….

Tako… Napravićemo na Trčanje.rs uskoro mogućnost da oformite svoj blog pa da pišete pod svojim imenom na svojoj adresi.. npr www.zdravko.trcanje.rs, www.ksenija.trcanje.rs i slično :))

A evo i muzike za trčanje…