Vesti

Meta CEO, Mark Zuckerberg, istrčao trku na 5k ispod 20 minuta

Nema komentara

Suosnivač kompanije Meta, Mark Zuckerberg ovog vikenda istrčao je 2023 Stanford Medicine My Heart Counts 5K, za 19:34, i postigao cilj da istrči ovu dužinu ispod 20 minuta!

https://www.instagram.com/p/Crq9g_7uYWf/?utm_source=ig_embed&ig_rid=27b25fb5-8cff-4622-bf3c-3b8d50d3de23

38-godišnji milijarder objavio je na Instagramu: „Dobrih 5k sa prijateljima. Cela posada je postigla cilj i istrčala ispod 20 minuta, ali fotke pre i posle pokazuju da smo morali da se potrudimo!”

Sa ovim vremenom, Zuckerberg je završio na 11. mestu od 885 učesnika koji su završili trku u Palo Altu. Pritom je zauzeo 4. mesto u starosnoj grupi od 35 do 39 godina.

Zuckerberg je izvršni direktor tehnološkog giganta Meta (matična kompanija Fejsbuka, Instagrama i WhatsAppa), koji se nalazi u obližnjem Menlo Parku u Kaliforniji.

Pročitajte: Šta će se desiti sa našim telom ako istrčimo 5km svaki dan?

Zuckerberg je strastveni trkač

Mark je poznat kao strastveni trkač. 2016. je ispunio svoj cilj da pretrči 365 milja 2016.

„Nekada sam mnogo trčao“, rekao je u podcastu Džoa Rogana u avgustu. „Ali problem sa trčanjem je što mnogo razmišljate. Sada se okrećem drugim fizičkim aktivnostima, kao što su mešovite borilačke veštine i brazilski džiu-džicu, kako ne bih razmišljao o poslu.“

„Zapravo sam prestao da trčim na neko vreme i ojačao sam trenirajući MMA“, rekao je u nedelju u komentaru na Fejsbuku. „Trčao sam oko mesec dana pre ove trke i shvatio da sam brži nego ranije.“

U komentaru na svom Instagram postu, rekao je: „Sav BJJ (brazilski džiu-džicu) me je ojačao. Sada jedva treniram trčanje i brži sam nego kada sam mnogo trčao.”

Mark i njegova supruga Pricilla Chen su 24. marta dočekali svoju treću ćerku Aureliju Chen i najstarija ćerka, Maxima (7 godina), takođe su 2018. godine istrčale Stanford 5K.

Izvor: Runners World

Yuki Kawauchi: Japanac koji je istrčao 113 maratona ispod 2:20
Održano 14. pojedinačno Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed