* NaslovnaGadgetsGedžeti za trčanjeOprema za trčanje

Oprema koja nije za trčanje ali svaki trkač treba da je ima pri ruci

Nema komentara

Kada razmišljate o opremi koja vam je potrebna kao trkaču, ove važne stvari verovatno nisu prve koje vam padaju na pamet. Imate pravo, je oprema koja nije za trčanje ali kada se malo bolje razmisli veoma je korisna i bitna za svakog trkača.

trail devojka na vrhu planine

Životni stil trkača zahteva mnogo stvari koje nisu nužno namenjene samo trkačima. Ovo je ček lista stvari koje svaki trkač treba da ima kako bi  sebi olakšao život.

Oprema koja nije za trčanje a jeste za trkače

Vazelin

Za vaše usne, za vlaženje kože oštećene vremenskim prilikama i za sprečavanje žuljeva. Vazelin ima toliko mnogo upotreba za trkače – to je u osnovi neophodan predmet trkačke torbe.

Gumice za kosu

Nema sumnje u to koliko su gumice za kosu važne za trkače sa dugom kosom. Ali gumice za kosu imaju tu moć da spadnu i nestanu u toku trčanja. Zato, ako ste trkač sa dugom kosom, potrebno vam je dosta toga pri ruci da biste bili sigurni.

Krema za sunčanje

Trkači vole prirodu, a kako se leto približava, ovo postaje još važnije. Evo nekoliko saveta kako da najefikasnije koristite kremu za sunčanje kada radite ono što volite ove sezone

Zihernadle

Da zakačite svoju trkačku broj, da zakačite elastični zavoj… i zihernadle imaju više praktičnih namena. Zato je sakupljanje zihernadli je verovatno hobi  svakog trkača.

Vlažne maramice

Držite ih u torbi za teretanu ili u kancelariji (naročito ako trčite na posao ili za vreme ručka). Trčanje izaziva znoj, a znoj dovodi do začepljenih pora ako ne možete odmah da operete lice nakon trčanja. Maramice za čišćenje lica su brzo rešenje.

Tablete za alergije

Ako imate alergije, ali ipak ne želite da propustite savršeno vreme za trčanje napolju. Ujedno ako ne znate dali ste alergični na ujede insekata, ili znate da jeste, i krećete na trail ili negde pored vode, dobra ideja je da imate lek protiv alergije ako dođe do ujeda.

Čepići za uši

Oni idu u prtljag kada putujete na trku. Svaki trkač zna da spavanje i dobro trčanje idu ruku pod ruku, i nema ništa gore od bučnog hotela kada sutradan imate jutarnju trku.

Flasteri

Za žuljeve, naročito one na poleđini pete kada obuvate nove patike.

Lekovi protiv bolova

Postoji određena količina bolova u mišićima koja dolazi sa trčanjem. Iako ne bi trebalo da osećate potrebu da ga uzimate nakon svakog trčanja, definitivno postoje trenuci kada će vam ovo pomoći da prođete kroz dan. Naravno, budite oprezni i posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom oko uzimanja lekova. Ipak, nekada znaju da budu pomoć

Led

Nažalost, povrede su realnost  za većinu nas. Bilo da se radi o uganuću, bolu u mišićima ili otoku, ledeni paket je ono što vam je potrebno. Trkači uvek treba da imaju jednu ili dve kese leda pri ruci u zamrzivaču.

DONEJŠN TREJL – NAJAVA
Metromedia RMC Polumaraton slavi deseti rođendan

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed