Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gedžeti za trčanje

Noviteti iz TomToma: Runner 3 i Adventurer

Ukoliko ste propustili da je TomTom došao na naše tržište – ponovite gradivo uz naš prethodni test TomTom Runner 2 sata (music + cardio).

TomTom + Jabra: test bežične trkačke budućnosti

Pisali smo da nam se TT dopada jer za prilično kompetativnu cenu na ruci dobijate kvalitetan GPS sat koji meri i puls a i pušta muziku preko blututa.

Novo u ponudi kod nas od ove sezone su i:

  • TomTom Runner 3            (trkački sat u više varijanti)
  • TomTom Adventurer        (outdoor sat)
Oba osnovna modela su multisport GPS satovi, Runner 3 je fokusiran na trčanje, a Adventurer  i na trail-trčanje, hiking i zimske sportove.
Kao i raniji TomTom modeli, i novi su se odlično pokazali i za plivanje, vožnju bicikla i druge indoor aktivnosti.

Šta je isto?

Sve dobre funkcije su i dalje tu, pouzdanost, brza lokacija satelita, lako povezivanje sa računarom putem kabla.

I dalje ovo nisu touchscreen satovi, displej nije u boji, a na hover rukom pali se back light i tako čitamo rezultate noću.

Kada se ne koristi, TomTom je prilično miimalan sportski sat na ruci.

Šta je novo?

Svi modeli sada imaju (i to je suštinska razlika u odnosu na Runner 2):
  • Kompas
  • Route Exploration funkciju (funkcija istraživanja trasa) sa mogućnošću memorisanja pređenih staza i učitavanja GPX fajlova – ruta. Trkač ne može da se izgubi, i ovo je idealana opcija za sve trail trkače.

Sinhronizovanje sa PC računarom putem USB kabla je sada mnogo brže (kako i update QuickGPSfix fajlova). Isto važi i za bežično sinhronizovanje preko mobilnog telefona.

Preciznost GPS merenja i merenja pulsa je povećana.
Nova je aplikacija za iOS i Android, zove se jednostavno
TomTom Sports  (ranije TomTom MySports)
TomTom Runner 3 i u osnovnoj varijanti ima sve potrebne funkcije za trkače.

Runner 3 model

Runner 3 osnovni model meri pređene kilometre, pejs, vreme, ima ugrađen kompas, pa meri i visinu i crta mapu pređenog puta. Nema glasovni feedback.
Runner 3 Cardio je idealan izbor za “ne previše zahtevnu” trkačicu (polumaratona, pa i maratona), koja želi kontrolu pulsa bez nošenja trake za grudi.
Runner 3 + music, pušta muziku ali ne meri puls. Ako vam je trčanje pre svega uživanje, puls vam je manje važan, a muzika više – ovo je opcija za vas!
Runner 3 Cardio + music je permium model,  na sve navedeno (gps + puls) dodaje i opciju puštanja muzike preko blututa, potrebne su vam samo wireless slušalice.

TomTom Adventurer

Je sat namenjen outdoor korisnicima, ima slične funkcije kao i Runner, ali je fokusiran na hiking, kao i skijanje i snowboard.
Pored standardnih gps parametara, meri i visinu i crta stazu kojom ste prošli kako biste mogli da se vratite nazad. Meri i pritisak.
Podržava puštanje muzike i meri puls na ruci.
Adventurer je dobio i IF nagradu za dizajn u 2017.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Gedžeti za trčanje

Philips ima novi asortiman audio proizvoda koji su namenjeni onima koji žele nešto što može da uhvati tempo sporta, fitnesa i života na otvorenom....

Gedžeti za trčanje

Sportska serija Philips slušalica za trčanje ne bi bila kompletna bez modela koji leže na glavu i preko vaših ušiju. Ovaj model je idealan...

Gedžeti za trčanje

Lululemon, poznata kanadska sportska marka, je izbacila Blissfeel, svoje prve ženske patike za trčanje. Prve Lululemon ženske patike za trčanje Lululemon je godinama nagoveštavao...

Gedžeti za trčanje

Apple priprema lansiranje ažurirane verzije Watch SE-a, verovatno pod nazivom Watch SE 2. Tek nedavno je lansirao novu Watch 7 seriju. Novi pametni sat...