* NaslovnaOprema za trčanje

Najbolja oprema za polazak u školu trčanja za jesen 2023

Nema komentara

Septembar je vreme kada se deca vraćaju u školu, ali i vreme kada se trkači raduju dolasku hladnijih dana i idealnih uslova za trčanje na otvorenom. Zato u to vreme i veliki broj početnika bira baš ovaj trenutak da počne sa trčanjem. Upravo zato želimo da vam predstavimo najbolju opremu za polazak u u školu trčanja koja će vam biti korisna iz najmanje dva razloga.

Oprema za polazak u školu trčanja kao motivacija

Da, prvi razlog verovatni svi znate i to je funkcionalnost same opreme. Nisu svake patike za trčanje i nije svaka majica za trčanje. Vodič kroz opremu za trčanje za početnike pogledajte u posebnom tekstu

Drugi razlog je možda manje očigledan ali je itekako važan, istraživanja su pokazala da kada kupite novi komad opreme imate veće šanse da ostanete dosedni i motivisani za trening. Jednostavno rečeno, sam čin i odluka da investirate u nove patike (zapravo u sebe) pokazuje ozbilnost i odlučnost pa su šanse da posle dva treninga preskočite treći daleko manje.

Oprema za polazak u školu trčanja od glave do pete

U nastavku se bavimo opremom koja može da vam koristi. Ipak, moramo da napomenemo da kakvu god opremu da imate, najvažnija je vaš avolja i istrajnost. Ujedno, ne morate da imate svu ovu opremu na početku, dovoljno je da imate patike za trčanje i da krenete. Kako budete napredovali i upoznavali se sa svetom trčanja, tako će vam sve ove stavke biti jasnije i sami ćete naći svoju kombinaciju opreme.

Čarape za trčanje

Krenimo redom. Sigurno se pitate zašto su važne. One su ključne za udobnost prilikom trčanja i sprečavaju iritaciju kože stopala.

polazak u školu trčanja - čarape za trčanje
Čarape za trčanje smanjuju mogućnost nastanka žuljeva

Polazak u školu trčanja zahteva torbicu

Još jedan proizvod koji će vam biti veoma praktičan je torbica ili futrola za telefon. Ovo je neophodno kako biste imali telefon uvek pri ruci i mogli da pratite svoje trčanje ili slušate muziku dok trčite. Možete pronaći različite modele torbica i futrola koje odgovaraju vašim potrebama.

Patike za trčanje čuvaju vaše noge od povreda

Nove patike za trčanje su svakako investicija koju treba da napravite. One pružaju odličnu podršku stopalima i smanjuju rizik od povreda. Ako tek počinjete sa trčanjem, predlažemo da se konsultujete sa stručnjacima kako biste odabrali prave patike za sebe.

Pročitajte još  

Kako da izaberete prve patike za trčanje

Koji su mitovi o patikama za trčanje?

Ako nosite više stvari ranac za trčanje je rešenje za vas

Ranac je još jedan proizvod koji vam može dobro doći. Može vam poslužiti kao praktičan prostor za odlaganje vode, mobilnog telefona, peškira ili bilo kog drugog sitnog pribora koji vam može biti potreban tokom trčanja.

ran za trčanje

 

Šortc ili helanke

Kada su u pitanju šortz ili helanke za trčanje, najvažnije je da bude udoban i dobro pristaje vašem telu. Materijali koji omogućavaju dobro disanje kože su poželjni, a takođe treba obratiti pažnju i na postojanje džepova za odlaganje ključeva ili mobilnih telefona.

Majica za školu trčanja nije bez razloga drugačija od majice za druge aktivnosti

Majica za trčanje takođe treba da bude od materijala koji omogućavaju dobro disanje kože, ali i da pruža dovoljno pokrivenosti i zaštite od sunca. Pametan izbor boja može vas učiniti vidljivijim u saobraćaju, što je veoma važno za vašu bezbednost.

Jakna ili duks

Kako temperature počinju da padaju, dobro je imati i topliju opremu za trčanje kao što su duksi ili jakne. Ovi komadi garderobe će vas zagrejati i omogućiti vam udobnost tokom trčanja u hladnijim danima.

Uzimajući u obzir sve ove faktore, možete biti sigurni da će vaš povratak u školu 2023. godine biti udoban i siguran. Sve što je potrebno je da odaberete pravu opremu za trčanje i uživate u trčanju u idealnim vremenskim uslovima.

BRC Škola trčanja ove jeseni poručuje: Da budete fit trčite ka reci a ne ka apoteci!
Kenijka Agnes Ngetich postavila novi svetski rekord na 10 km za žene u Rumuniji
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed