* NaslovnaNajave trka

Trofej Beograda u orijentiringu 2024

Nema komentara

U subotu 30. i nedelju 31. marta, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Orijentiring savez Beograda organizuje „22. Trofej Beograda u orijentiringu”.

Trofej-Beograda-u-orijentiringu-takmičar
Trofej Beograda u orijentiringu – Foto: Orijentiring savez Beograda

U subotu 30.03. u nadelju “Blok 30” na Novom Beogradu na programu je disciplina “sprint distanca”, a prvi takmičari startuju u 11:00 časova. Za što kraće vreme pokušaće da pređu stazu koja obuhvata novoizrađenu mapu ovog naselja.

Deo prelepog predela Lipovičke šume u pravcu Barajeva teren je gde će se trka održati u nedelju, 31.03.2024. u disciplini “srednja distanca”. Start je takođe u 11:00 časova, dok ćemo po završetku svih učesnika imati i trku za najmlađe, do 10 godina, kao i proglašenje pobednika koji se dobijaju sabiranjem vremena oba dana.

Pored standardnih kategorija, nosioci, odnosno glavne kategorije koje se bore za titulu Trofeja Beograda ove godine su kategorije mlađih pionira. Očekujemo veliki broj takmičara iz cele zemlje, a posebno u kategorijama mladih do 20 godina.

Prijavljeno je oko 300 učesnika, od čega i 20-ak njih iz Italije, Slovenije, Mađarske, Finske i Rusije.

Prvi dan takmičenja boduje se i kao kolo Orijentiring sprint lige Srbije i kao trka za Svetsku Rang Listu za kategoriju seniora/ki u disciplini sprint distanca (World Ranking Event – WRE), dok se drugi dan takmičenja boduje i kao kolo Orijentiring lige Srbije i kao trka za Svetsku Rang Listu u disciplini srednja distanca.

Verujemo da će ovo biti jedno od najkvalitetnije organizovanih orijentiring takmičenja u Srbiji u 2024. godini s obzirom na dve nove, kvalitetne, mape Bloka 30 i dela Lipovičke šume. Obe trke su i selektivne za nastupe reprezentacije u 2024. godini što dodatno govori o kvalitetu i visokom rangu takmičenja.

Orijentiring je sport u kome takmičari startuju pojedinačno, sa vremenskim razmakom između konkurenata, trče sa svojom kartom, sa svojim kompasom, svojom opremom za trčanje, a pobednik je onaj ko za najkraće vreme pređe stazu zadatu na karti od strane organizatora donoseći odluke o izboru rute kretanja samostalno.

Orijentiring savez Beograda u 2024. slavi 25 godina postojanja.

Svakome je potreban jedan Bottle Claus u životu
Mesec dana do 37. Comtrade Beogradskog maratona
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed