Najave trkaTrail & Treking

Atraktivno mimo svijet’! Prvo izdanje Bjelasica Ultra Trail-a

Nema komentara

U letnjim mesecima ima manje gradskih trka u regionu, ali trejla ne manjka! Kolašin nas zove da u avgustu posetimo Bjelasicu, prašumu i Biogradsko jezero, bilo kroz ultru ili porodičnu kratku trku! Naš reporter Nemanja javiće nam ustiske sa lica mesta, a u nastavku pročitajte poziv organizatora.

U eri modernih tehnologija, brzog načina života i velikog stresa, često se pitamo šta možemo da uradimo da popravimo kvalitet svog života. Prvo je potrebno da odgovorimo na neka pitanja.

Da li imate dovoljno vremena za sebe?
Da li ste zadovoljni kvalitetom svog života?
Da li se možete sjetiti kad ste poslednji put stvorili neku zdravu naviku?

Ako je odgovor „ne“, krajnje je vrijeme da se više posvetite sebi i promijenite svoje navike.

Jedan od načina je da počnete da trčite. Trčanje je sport koji ima najveću ekspanziju u svijetu i nije čudo ako uzmemo u obzir koliko benefita i pozitivnih efekata na cijelo tijelo donosi.

Trail predstavlja kombinaciju trčanja, a tamo gdje ima strmih nagiba i planinarenje. Broj organizovanih staza je porastao u proteklih nekoliko godina širom svijeta.

Sve je veći broj ljudi koji su shvatili značaj trčanja u prirodi i odlučuju se za ovaj sport.

Kao primarne razloge za preferiranje traila, trkači često navode manji uticaj udara na tijelo u odnosu na trčanje na putu, kao i prelijepe predjele i neurbanu sredinu kroz koju se trči.

Zbog svega ovoga odlučili smo da organizaciju jedne od prvih trail trka u Crnoj Gori smjestimo na planinu Bjelasicu i time stavimo akcenat na turistički potencijal Bjelasice i Kolašina ali i na promociju zdravih stilova života.

Bjelasica ultra trail” manifestacija će biti organizovana 16-18. avgusta2019. godine.

Organizatori su pripremili tri trke (58k, 37k, 9k) koje prolaze kroz jedan od najljepših predjela na Balkanu. Važno je napomenuti da se trke od 58k i i 37k boduju sa ITRA kvalifikacionim bodovima.

Učešćem na trailu, takmičari će biti u prilici da trče kroz jednu od tri preostale prašume u Evropi (Biogradska gora), da se dive ljepoti nekoliko planinskih jezera (Biogradsko, Šiško, Ursulovačko) ali i da uhvate predah u jednom od tradicionalnih bjelasičkih katuna (Vranjak i Goleš).

Prva trka od 58km, namijenjena je profesionalnim trkačima koji se aktivno bave ovim sportom, druga od 37km rekreativnim trkačima koji planiraju da pomjere svoje granice, a treća trka od 9km porodicama i svim ostalim učesnicima koji za cilj imaju da provedu kvalitetno vrijeme u prirodi.

Prijave za trke vrše se preko sajta stotinka.hr do 01.08.2019.

Prva stvar koju treba da uradite posle čitanja ovog teksta je da se prijavite na jednu od trka a zatim da krenete sa spremanjem za iste.

KolašIN vas čeka!

Facebook event: 
https://www.facebook.com/events/398287924342187/

Continental Treking liga – ove godine leto traje do oktobra!
Omiški polumaraton – na skriveno te vodim mesto!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed