Ishrana za trčanjeRecepti

Super brzi bananamafini – savršena trkačka poslastica

5 komentara

Uopšte ne znam odakle da počnem sa pričom o prednostima jedenja banana. Ima ih previše.

Banane čine čuda ovim mafinima. Al ne samo mafinima već i nama samima. U rangu su sa prokeljom i cveklom što znači da ću sa nabrajanjem završiti sutra.

Banane su strašno zdrave za srce jer sadrže gomilu kalijuma koji je bitan za zdravlje srca i normalan krvni pritisak. Pošto imaju puno vlakana, super su za digestivni trakt. I ono što i sami znate, idealni su za sportiste. Napakovane mineralima, vitaminima, imaju nizak glikemijski indeks, lako se transportuju i prilično su jeftine.

[see_also link=“http://trcanje.rs/ishrana/javorov-sirup-zdravija-alternativa/“ ]Javorov sirup – zdrava alternativa za slatko[/see_also]

Živele banane!
Naravno da je najbolje, najzdravije i najlakše oljuštiti i pojesti svežu bananu. Al za promenu, odlično će doći ovi sočni i mirisni mafini 😉IMG_1545-11Bananamafini

Sastojci za 12 mafina:

  • 3 zrele banane
  • 125 ml ulja (ili kokosovog ulja)
  • 2 jaja
  • 150 g ražanog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna T400
  • 100 g šećera od šećerne trske
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g kvalitetne crne čokolade (izlomljene na kockice)

Za vegan varijantu umesto jaja dodajte 2 kašike mlevenih semenki lana koje ste razmutili u 6 kašika vode i ostavili da odstoji 5 minuta.Untitled-15 koraka do mafina

  1. Rernu zagrejati na 200 C. U tepsiju za mafine poređati korpice od papira.
  2. Izgnječiti banane i ostaviti sa strane.
  3. U posudu sipati ulje i u to ulupati jaja. Dodati šećer, brašna, sodu bikarbonu i prašak za pecivo i sve dobro izmešati. Dodati banane pa opet izmešati. Čokoladu umešati u smesu.
  4. Smesu za mafine sipati u kalupiće.
  5. Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta.
Leblebija, leguminoza u kremastom stilu
Detoks: 5 dana života samo na sokovima [Iskustvo sa COLD PRESSOK]
Tags:

Povezani članci

5 komentara. Leave new

  • Odlicni su, ja ih redovno pravim, a ko zeli da se drzi podalje od brasna moze umesto brasna koristiti kao ja oko 150gr sirovih mlevenih badema, a umesto secera oko pola soljice meda ili javorovog sirupa.

    Odgovori
  • Meni je ispalo uzasno. Sve sam bacila. Nema ni malo tečnosti, smesa je kao za hleb i ne može da se „sipa“ u kalup?! Gde sam pogresila?

    Odgovori
    • malo vode …

      Odgovori
    • I ja sam jednom prilikom napravila sličan gaf, ali da te ispravim, sigurno si umešala više brašna ili isi išla pravim redosledom.. prvo umešaš jaja, mikserom, dodaješ ulje i šećer , sodu bikarbonu, onda lagano dodaješ brašno i tek na kraju pasirane banane. Možeš čak i da umutiš prvo belanca, pa žumanca i onda smanjiš mikser na najslabije … dodaješ po redu i izliješ u kalup. Ne preko 20 min, ali ako ti je rerna jača, čim nožem presečeš a one narastu, vadi ih.

      Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed