Ishrana za trčanje

Ishrana po krvnoj grupi

3 komentara
b_bloodtypes_01

Koliko puta ste razmišljali: kako je neko smršao od te iste dijete, a vi NE ? Gde grešim…?

Odgovor je jednostavan. Svi smo različiti. U današnje vreme gojaznost je postala jedan od vodećih zdravstvenih problema. Naši preci nisu imali problema sa gojaznošću, njihova su tela bile “mašine” koje su trošile gorivo koje im je bilo potrebno. Naravno, da oni tada nisu znali šta je bilo za njih dobro, a sta loše, zato se njihov organizam prilagođavao i menjao vekovima. Tako su i nastale četiri krvne grupe.

Najstarija i osnovna je nulta krvna grupa. Ostale krvne grupe su nastale usled prilagođavanja na različite načine života. Ovaj način ishrane najbolje je opisao Dr.Piter D’Adamo u svojoj knjizi „Jesti ispravno za vašu krvnu grupu“. Ishrana po krvnoj nije lek za sve. To je način da obnovite prirodne zaštitne funkcije vašeg imunog sistema i očistite vašu krv i telo od štetnih materija. Mnogi se pitaju da li će smršati sa ovim načinom ishrane, odgovor je: da.

Ovaj način ishrane nije specifično namenjen za mršavljenje, nego je namenjen za zdrav način života, a gubitak kilograma će doći sam od sebe. U procesu mršavljenja ne morate izgubiti ni jedan jedini kilogram, a ući ćete u pantalone koje su za jedan konfekcijski broj manje. U čemu je čarolija?

Prilikom zdravog načina mršavljenja čovek prvo topi salo u svom organizmu i pretvara ga u mišiće. Sada se postavlja čuveno pitanje: ”šta je teže, kilogram perija ili kilogram gvožđa”? Naravno da je u pitanju ista kilaža, ali je razlika u zapremini. Tako je i u odnosu mišića i sala. Unošenjem hrane koja nam ne odgovara, tj. možda nam prija, ali našem organizmu sigurno ne, mi usporavamo nas metabolizam i stvaramo masne naslage. Jako je bitno da razgraničimo šta su masti, a šta salo. Masti se nalaze unutar tela, a salo je to što vidimo golim okom. I perfektno građeni čovek, koji je sav u mišićima, može da ima povećan procenat masti u svom organizmu. Zato je ishrana po krvnoj grupi dobra za čišćenje i uravnotežavanje organizma.

Ovaj način ishrane nije zasnovan na principu strogih dijeta. Verovatno ste primetili da ljudi koji drže dijetu deluju iznemoglo, ispijeno… jer ne uzimaju dovoljno hranljivih sastojaka koji su im neophodni za zdrav život. Mnogo bolji nači mrsavljenja je da eliminišete namirnice koje smetaju vašem organizmu, a da uživate u namirnicama koje odgovaraju ili su neutralne za vaš organizam. U ovom načinu ishrane gubljenje kilograma neće ići tako brzo kao u drugim dijetama, ali neće biti ni negativnih efekata kao sto su nervoza, depresija i drugo.

U narednim člancima pokušaću da vam prenesem koje su to namirnice dobre za pojedine krvne grupe, a koje bi trebalo izbegavati. Ostanite uz Trčanje.rs

Hrana za trkače
Ishrana po nultoj (0) krvnoj grupi

Povezani članci

3 komentara. Leave new

 • marija boljanovic
  april 7, 2010 00:18

  ocu da smrsam

  Odgovori
 • Ne bih da započinjem neku veliku raspravu ali po onome što sam pročitao o ovoj dijeti ona je u najboljem slučaju nedokazana, a u najgorem može biti opasna ako se primenjuje bez konsultacije sa doktorom… S obzirom na to da je jedan od ciljeva ovog sajta promocija zdravog života, deluje mi malo nesmotreno objavljivanje ovakvih tekstova bez ikakvog kritičkog osvrta ili ograde od autora (tekst je pisan na osnovu knjige “Jesti ispravno za vašu krvnu grupu” a autor se poziva na nju kao na nezavisan izvor)…

  Ovo ima veze samo sa objavljivanjem proverenih informacija u okviru zvaničnog sajta (do strane se dolazi preko glavnog menija Ishrana > Hrana za mršavljenje). Ako neko hoce da piše blog kako nema ništa bolje od žive ribe i kravljeg mleka direktno iz vimena, samo napred…

  Odgovori
 • daždevnjak, potpuno se slažem sa tobom.
  ishrana po krvnim grupama je nešto što je autor knjige, hmmmm… izmislio. na osnovu svojih ideja o tome koja krvna grupa je najstarija. mislim, totalno neprovereno.

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed