saucony_find_your_strong_2

Ne znam koju verziju samog sebe živim sada, ali sam siguran da  Matriks ide svojim tokom, a ja uzvodno – kao i većina vas koji ste nakačeni na Trčanje.rs.

Leto je curelo kroz svoje poslednje dane, a tako nekako i ta kiša u prohladno letnje predvečerje. Oblaci kao nacrtani, kiša se na kratko pojačavala.

To veče radili smo trening sa nekim posebnim ciljevima. Naš trener, atletsko-trkački guru, nickname Asteroid, svečano nam je saopštio da trening za to veče ima sledeće ciljeve:

1. Nije strašno biti “budala”

Kroz ovaj cilj balansira se unutrašnji doživljaj lične slobode sa konzervativnim stavom sredine u kojoj pojedinac živi da bi se osnažili lični integritet i dostojanstvo u pojedincu čime se stvaraju i uslovi za razvoj same zajednice – jak pojedinac jaka zajednica.

2. Koža je vodootporna

Čovek je i društveno i prirodno biće. Bear Grylls lifestyle – no comment.

Ne postoji loše vreme, postoje samo slabi karakteri. Mokre čarape mogu biti razlog za psovanje, a mogu se doživeti i kao hladna obloga na stopalu.

3. U svakome od nas uvek je skriven osmeh i vedro raspoloženje

U suštini čovek se navodi na fokus ka pravim vrednostima.

Cilj nikako ne implicira osobinu naivnosti, već podstiče promišljanje o odgovornosti pre preduzimanja akcije.

S kog izvora pijemo vodu? Čega se u životu držimo? Da li klonuti duhom?

Sam trening smo tehnički uradili lagano, a meni je ostao urezan zaključak da možda u trkačkoj i uopšte sportskoj zajednici postoji potencijal. Za šta? Nije bitno.

Nemojte da stajete!

Pred sam kraj trener nam je dao još jedan zadatak: “Nemojte da stajete. Kući trkom, svako svojim putem.” Iz daljine je dopirao zvuk brzog voza. Udaljismo se nošeni vedrim raspoloženjem.

Jedan sasvim običan dan i redovan “to je to” trening s posebnim “kišnim” kvalitetom.